Close

Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 178

Domyślnie

@HARNAS wątek z początku wydawał mi się normalny ale Trochę popłynąłeś.
    Kupiłeś 120gb chcesz 128gb marudzisz, że nie dostępna, to koledzy doradzają Ci sklepy zagraniczne. Jednakże tych też nie chcesz, bo z gwarancją problemy.
    Chcesz mieć te same pojemności: to zbieraj na 2x 256 lub 4x64gb.
    Albo czekaj aż się 128gb pojawi w sklepach a tę co masz oddaj jak możesz.

Chyba nie ma innego rozwiązania.
    Ostatnio edytowane przez Teu ; 12-01-2019 o 22:57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teu Zobacz posta
    @HARNAS wątek z początku wydawał mi się normalny ale Trochę popłynąłeś.
    Kupiłeś 120gb chcesz 128gb marudzisz, że nie dostępna, to koledzy doradzają Ci sklepy zagraniczne. Jednakże tych też nie chcesz, bo z gwarancją problemy.
    Chcesz mieć te same pojemności: to zbieraj na 2x 256 lub 4x64gb.
    Albo czekaj aż się 128gb pojawi w sklepach a tę co masz oddaj jak możesz.

Chyba nie ma innego rozwiązania.
    Pewnie, i tak też robię zamówiłem 128, jestem w trakcie zwrotu 120, i takie kpl. 2x128 zrobie, pytanie jednak pozostaje dlaczego SONY wypuścił dwie karty o tak niewielkiej różnicy w pojemności...
    Ostatnio edytowane przez HARNAS ; 12-01-2019 o 23:08

Domyślnie

@HARNAS po przeczytaniu kilku postow w wątku bylem przekonany, że jest to jakieś szukanie dziury w całym więc odpowiedziałem może zbyt ostro więc przepraszam, ale po ostatnich postach zaciekawił mnie fakt do czego są potrzebne tak dokładnie "sparowane" dwie karty pamięci. Pierwszy raz spotykam się z takim problemem. Moze więc jest okazja czegoś nowego się dowiedzieć, gdybyś był uprzejmy napisać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HARNAS Zobacz posta
    Pewnie, i tak też robię zamówiłem 128, jestem w trakcie zwrotu 120, i takie kpl. 2x128 zrobie, pytanie jednak pozostaje dlaczego SONY wypuścił dwie karty o tak niewielkiej różnicy w pojemności...
    Napisz do Sony USA, nikt tu z fusów wróżyć chyba nie będzie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mmluty Zobacz posta
    @HARNAS po przeczytaniu kilku postow w wątku bylem przekonany, że jest to jakieś szukanie dziury w całym więc odpowiedziałem może zbyt ostro więc przepraszam, ale po ostatnich postach zaciekawił mnie fakt do czego są potrzebne tak dokładnie "sparowane" dwie karty pamięci. Pierwszy raz spotykam się z takim problemem. Moze więc jest okazja czegoś nowego się dowiedzieć, gdybyś był uprzejmy napisać.
    Uważam i jestem przekonany aby móc najlepiej wykorzystać zapis w dwóch równoległych slotach, równoległe dane powinienem włożyć do nich maksymalnie zbliżone nośniki tj take o takiej samej pojemności oraz najlepiej takich samych prędkościach zapisu i odczytu ot cała moja filozofia...

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez nikoniarz Zobacz posta
    Napisz do Sony USA, nikt tu z fusów wróżyć chyba nie będzie.
    pisałem do SONY pl, niestety nie wiedzą, odsyłają do SONY profesjonal, mój angielski nie jest zbyt mocny wiec odpuściłem dalsze pisanie licząc że ktoś tu na forum oświeci mnie konkretną wiedzą w temacie, nie do końca się udało

Domyślnie

Uważam i jestem przekonany aby móc najlepiej wykorzystać zapis w dwóch równoległych slotach, równoległe dane powinienem włożyć do nich maksymalnie zbliżone nośniki tj take o takiej samej pojemności oraz najlepiej takich samych prędkościach zapisu i odczytu ot cała moja filozofia...
    Ale Ty potrzebujesz robić maksymalną serię przez cały czas z zapisem równoległym na dwie karty?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Ale Ty potrzebujesz robić maksymalną serię przez cały czas z zapisem równoległym na dwie karty?
    Nie nie potrzebuje, ale po kilku seriach przy wolnych kartach miałem zwiechy, stąd moja filozofia aby kupować najszybsze dostępne karty które można wykorzystać. Jak dla mnie nie ma nic bratardziej irytujacego jak niedziałający spust migawki w momencie w którym masz idealny kadr do uwieczninienia....
    Nie przerwiesz meczu i nie poprosisz zawodników aby powtórzyli akcje bo karta jeszcze zapisuję poprzednia Albo Stocha aby powtórzył skok...

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka
    Ostatnio edytowane przez HARNAS ; 13-01-2019 o 00:02

Domyślnie

Ok, jeżeli mówimy o sporcie, to Cię rozumiem. Ale do tego wolałbym chyba D5 zamiast D850, bo jednak rozdzielczości tyle nie trzeba, a seria jeszcze lepsza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Ok, jeżeli mówimy o sporcie, to Cię rozumiem. Ale do tego wolałbym chyba D5 zamiast D850, bo jednak rozdzielczości tyle nie trzeba, a seria jeszcze lepsza
    Robie różne zlecenia, ostatnio akurat rozgrywki VOLLEYMANIA, stąd taki przykład 850 wydała się najbardziej wszechstronna i uniwersalna o wyższej tonacji od 810 którą ma mi uzupełnić. Czas pokaże jak to w praktyce wygląda, na razie jestem zachwycony, tylko ten problem z XQD... Na Amazonie właśnie wyczytałem iż 128 jest wycofana... Ciekawy jestem bardzo dlaczego, i skąd ta różnica... Może czas sprawdzić LEXAR, SANDISK jakoś nie kwapi się w kierunku XQD...

Domyślnie

Może czas sprawdzić LEXAR...
    Lexar już się wycofał z tego formatu jakiś czas temu. Została mi 64 szybsza i 32 ciut wolniejsza, używam z D500. Żałuję, że nie zdążyłem ich kupić jeszcze ze dwóch Lexarów

Strona 5 z 18 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni