Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Grecja

jaari
    Gość

Domyślnie Grecja

Dwie fotki popełnione podczas sierpniowego pobytu w Grecji.

1.

2.

Domyślnie

Z jedynki usunąłbym nadmiar czerwonego i niebieskiego, z dwójki tylko czerwonego
    A tak ogólnie to... grecko
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Chyba musze przekalibrować monitor, bo ja nie widzę nadmiaru czerwieni.
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

jaari
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotograf Zobacz posta
    2 krzywo
    No...to żeś pojechał chłopie. Aż włączyłem sobie grida w PS-ie.
    I nic .

A propos - chwila zabawy w Photomatixie... Lepiej? Gorzej?

Domyślnie

Według mnie lepiej. Nie "razi" aż tak, a i niebo wygląda naturalnie. Na dwójce, brak mocnego punktu, chyba że chciałeś ukazać piękno czystej wody. Czy krzywo- sam nie wiem, co nie zmienia faktu, że mniej ciekawe niż 1. T_P_

jaari
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez T_P_ Zobacz posta
    Według mnie lepiej. Nie "razi" aż tak, a i niebo wygląda naturalnie. Na dwójce, brak mocnego punktu, chyba że chciałeś ukazać piękno czystej wody. Czy krzywo- sam nie wiem, co nie zmienia faktu, że mniej ciekawe niż 1. T_P_
    Dokładnie - chodziło mi o wodę. A ta domniemana krzywizna wynika z kolorów morza na horyzoncie
    Dzięki za opinię.

Domyślnie

1 po przeróbce ma świetną górę i hdr'owacie spaprany dół... Kolorystycznie widziałbym to tak:

Niestety w Grecji to cały czas walka ze zbyt ostrym światłem... najlepiej tam zdjęcia robić o wschodzie i zachodzie. Ale rozumiem, że nei każdy może... Pozdrawiam.
    Pozdrawiam.

jaari
    Gość

Domyślnie

1 po przeróbce ma świetną górę i hdr'owacie spaprany dół... Kolorystycznie widziałbym to tak:
    Pozostanę jednak przy mojej wersji. Spaprany dół widzę właśnie u Ciebie. Nienaturalne kolory zieleni (drzewa, trawa) oraz koszmarnie zażółcony kościółek. Ale oczywiście każdy ma własną wizję.

Niestety w Grecji to cały czas walka ze zbyt ostrym światłem... najlepiej tam zdjęcia robić o wschodzie i zachodzie. Ale rozumiem, że nei każdy może... Pozdrawiam.
    No właśnie nie zawsze można .
    Przyznam szczerze, że światło było wielkim problemem. Zbyt cienki ze mnie fotoamator, więc w bardzo wielu przypadkach przegrywałem tą nierówną walkę...

Domyślnie

Niestety z za ostrym światłem nie da się konstruktywnie walczyć... polar tylko częściowo pomaga.
    Najlepiej jednak zdjęcia robić albo przed 9 rano, albo po 6 po południu... wtedy się wszystko uspokaja i nie ma juz takich wściekłych odbić światła.
    Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów