Close

Strona 198 z 493 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200208248298 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 971 do 1 980 z 4927

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TOP67 Zobacz posta
    A Ty piszesz o filmowaniu.

Aha, no tak, myślałem, że cała dyskusja jest o filmowaniu.
    Tak jak to miałem na myśli LV.
    Jeśli Z7 działa tak w trybie "normalnym" to... szkoda gadać

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Dariusz Breś Zobacz posta
    I nie przesadzaj Z7 jest ok ale trzeba znać ograniczenia.
    Oczywiście "złom" to był skrót myślowy.
    Myślałem raczej o tym, że jakość elementów na których mi zależy, jest niewspółmierna do ceny 16 000 zł.

Domyślnie

Jacek, gorszy? Skąd Ty możesz to wiedzieć. Dalej nie ma sensu rozmawiać, jak moderator zaczyna się bawić w wróżkę która zaczyna wróżyć ze szklenej bombki. Możemy tak bez końca, poczekaj poszukam szklanej kuli i też coś wywróże... Na razie nie wiemy jaki będzie AF w Z6 i nie możemy powiedzieć że bedzie, gorszy, lepszy, czy taki sam.
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 06-11-2018 o 19:42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Na co mi Z7, gorszy i o pare tysi droższy?
    Dokładnie. To się chyba pragmatyzm nazywa.
    A jeśli ktoś chce kupić ten aparat to przecież jego decyzja.

Domyślnie

Ja jeszcze nawiążę do ergonomii. Coś mi mówi, że korzystanie z elektronicznego wyświetlacza, nawet bardzo dobrego, nie pozostaje obojętne dla zmęczenia oka. Szczególnie w ciemniejszych scenach, kiedy spowolnione zostaje odświeżanie. Gdyby tak wizjer był hybrydowy...
    Są oczywiście zastosowania, w których bezlustro przebija lustrzankę bezwarunkowo, dla mnie to cicha migawka, jednak sądzę, ze nie można rozpatrywać go w kategorii aparatu całkowicie zastępującego DSLR, to inny sposób fotografowania.
    - Stary człowiek czytał dziecku Odyseję i ono w ogóle przestało mrugać oczami. A ty co opowiesz?
    - Przechodząca kobieta, która w deszczu złożyła parasol i zupełnie przemokła...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Oj to musiało być tego sporo. Widać łatwo Cię przekonać do swoich racji
    Czy ja wiem. Po prostu czytam, analizuję różne podejścia, wyciągam wnioski dla siebie. To przecież byłoby bardzo infantylne, przeczytać coś na forum i lecieć kupować .
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Dla mnie nie do zaakceptowania jest elektroniczny wizjer. Gapić się kilka godzin w telewizor a później następne w monitor przy obróbce zdjęć, masakra. Ale doskonale rozumiem innych, którym to nie przeszkadza i szanuję to.

Dla mnie jedyny plus bezluster to: pokrycie pkt AF i cicha migawka. I tyle...

Domyślnie

Ale wiecie ze bezlustrem można focic jak smartfonem i nie trzeba przykładać wizjera do oka?
    Z6 | 35/1.8S | 50/1.8S | 70-200/4 VR

Domyślnie

Żartowniś Lustrami się nie da

ksh
    Gość

Domyślnie

Dyskusja widzę ewoluuje z "zetki to szmelc bo sony lepsze" w kierunku "bezlustra to szmelc", a jeszcze pół roku temu sporo tu dyskutujących było mocno rozentuzjazmowanych ogólnie bezlustrami i że nikon w nie wchodzi

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez slaweko Zobacz posta
    Żartowniś Lustrami się nie da
    Efektywnie nie da się, nawet żółw na motorynce ci ucieknie z af

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Jacek, gorszy? Skąd Ty możesz to wiedzieć. Dalej nie ma sensu rozmawiać, jak moderator zaczyna się bawić w wróżkę która zaczyna wróżyć ze szklenej bombki. .
    To nie wróżenie. To wiedza. Gdy się zna reguły to wiedząc co ma sie na wejściu to można się domyslac co będzie na wyjściu.
    Podobnie jak w wielkoscią i jakoscia szkieł itp. Dla mnie niepojęte, że ty, nie od dziś się zajmując fotografią nie wyłapujesz różnych zależności.

Strona 198 z 493 PierwszyPierwszy ... 98148188196197198199200208248298 ... OstatniOstatni