Zgadza się, ja często robię selfiaczki do lusterka D750 na ślubach - takie popadanie w samozachwytZobacz sobie test Afro. totalnie recenzja się nie pokrywa z tym filmem. A aparat jeśli działa tak jak na Afro filmie to pokazuje, to AF moim zdaniem jest bardzo dobry. Na filmie z modelką praktycznie wszystko trafione, i swobodnie robił zdjęcia w ciemnych warunkach, strzelając od szyby, co jest częstym problem z lustrzanka przez, przekadrowywanie, a tam bam, ostrość za każdym razem. Do reportażu ślubnego i portretu jak trafił. U mnie z pewnością pojawi się Z6.
Odnośnie AF wczoraj Thom Hogan napisał, że AF Z7 i tak może być lepszy od tego co się ma obecnie, w zależności od body do jakeigo ma się odniesienie.
Czyli jak ktoś ma A7m3 lub D850 to może narzekać. Inni niekonieczniei trzeba się nasiłować żeby trafić, bo przeważnie środkowymi się robi przekadrowywanie... a na filmie bam, bam, bam, strzały w lustro pod kątem i wszystko ostre, w dodatku w słabo oświetlonym miejscu i jeszcze lampa grzeje prosto w obiektyw. Dla mnie ten AF jest bardzo dobry. Recenzja z linku totalnie beznadziejna i nie pokrywająca się z testami które widziałem.
Skoro daję radę w takich warunkach jak Afro pokazał, to spokojnie da radę podczas reportażu ślubnego, a tym bardziej da rade przy fotografowaniu gołębi na rynku, jakiś zdjęć rodzinnych, ławkowych pstryków na ławce z koleżanką, czy biegającego psa po parku. Więc nie rozumiem oburzenia, bo dla 80-90% osób tutaj AF jest bardzo dobry. A do sportu, proszę bardzo D4/D5. To nie jest aparat do sportu.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami