Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Domyślnie Kieszeń + przeplotka do laptopa. Pomocy!

Witam, jestem w posiadaniu laptopa HP Pavilion dv9208nr przywiezionego z USA.
    Można do niego zamontować drugi dysk twardy SATA.
    Kupiłem taki dysk, ale nie wiedziałem że do zamontowania będę również potrzebował kieszeni oraz przelotki, której to brakuje.
    Pytałem już w kilku sklepach ale nikt mi nie może pomóc. A drugi dysk leży nadal bezużytecznie w szufladzie.

Na fotkach poniżej prezentuje to czego szukam - czyli kieszeń + przelotka.

1 - tak wygląda dysk w kieszeni wraz z założoną przelotką.

2 - dysk wyjęty z kieszeni. Odpięta również przelotka.

3 - tego potrzebuję

4 - a tak to wygląda po zamontowaniu do laptopa.

Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc i informacje, gdzie mogę coś takiego nabyć.

Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez RafKo11 ; 29-08-2007 o 21:57
    D300, S30 1.4, T17-50 2.8, S50-150 2.8, SB-800...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RafKo11 Zobacz posta
    Będę wdzięczny za jakąkolwiek pomoc i informacje, gdzie mogę coś takiego nabyć.
    U handlarzy podzespołami, reklamujących sie w działach dotyczących części i uszkodzonych na Allegro.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Szukałem na allegro, pytałem sprzedawców, pisałem na forach komputerowych oraz do różnych serwisów w tym również HP.
    I nic nie ma.
    Normalnie załamka

Domyślnie

Szanowny serwis HP Polska, tłumaczy że ten model nie został wprowadzony na nasz rynek i nie mogą mi pomóc
    Odsyłają mnie do serwisu USA. Już przez serwis USA załatwiałem płytę Recovery z Vista to tego laptopa.
    Koszt 60PLN. Serwis HP USA wysłał płytkę za pobraniem do mojego znajomego, który jest w Stanach (ponieważ bezpośrednio do Polski nie mogą wysłać) i dopiero kumpel wysłał ją pocztą do mnie. Ale to akurat udało się zamówić przez internet.
    A tej kieszeni z przelotką nie mogę nigdzie zlokalizować. Ufff, już mi ręce opadają.
    Jedynie co mi pozostaje to kupić zewn. kieszeń na USB, a w laptopie nadal będzie wolne miejsce na dysk = bezsens.
    Ostatnio edytowane przez RafKo11 ; 31-08-2007 o 22:43

Domyślnie

Sprawdz w firmie Dacpol w Piasecznie.
    Oni maja duuzo czesci do HP, kupowalem u nich ze 2 razy dyski do serwera, drogie bo drogie ale byly .... w HP juz towar byl wycofany a oni dali rade
    Jedyne co musisz miec (a masz na pierwszym dysku i czesciach ktore potrzebujesz) to numery czesci HP , tzw. part number HP.
    Jeszcze mozesz sprobowac na stronie HP :
    https://parts.hp.com/scripts/SaISAPI...cury/index.jsp

Domyślnie

Rozmawiałem na czacie z serwisem HP w USA. Podali mi numer tej części, której szukam.
    Można u nich zamówić - koszt 39$. Tylko trzeba mieszkać w Stanach.
    Musze prosić kumpla, który wkrótce pojedzie za "wielką wodę", aby mi to zamówił i przesłał do mnie.
    A w linku który podałeś po wpisaniu numeru tej części wyskakuje że jest niedostepne.
    No nic, coś w końcu ruszyło, trzeba bedzie sprowadzać z USA.
    Jeszcze napiszę do tej firmy Dacpol, może akurat coś bedą mieli.
    Dziękuje za informacje.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Podaj numer części - najlepiej serwisowy.
    Trochę człowieka i technika się gubi...

Pozdrawiam, Ewa.

Domyślnie

Oto numer - 434106-001 - według specjalisty z HP USA.

Rozmowny
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

A czy zamiast kombinacji z kieszenią do HP nie prościej kupić obudowę zewnętrzną do dysku 2,5" na USB. Taniej, prosto i uniwersalny dysk, możesz go do każdego kompa podpiąć i stosować.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów