a dla mnie ku gorszemu, bo focę na ISO 100. Jak widać każdy ma swoje preferencje, często odmienne, więc lepiej nie wydawac kategorycznych sądów, że cos jest lepsze lub gorsze.
a co do bandingu w d200 - chyba go mam, ale mało robie na ISO 400 i nie przyglądam sie na wszelki wypadek cropom w 200%![]()
ze 2 dni temu w jakims wątku chwaliłem forumowiczów CB za sympatyczna postawę po pokazaniu 2 puszek Nikona. A teraz, po kilku watpliwych samplach już znowu musza udowadniać wyższość pewnych aparatów na C.
Nie będe brał udziałów w dyskusjach na temat szumów i obrazowania z D300, D3 do czasu aż będzie pełno przykładów zdjęć z tych body, na różnych czułościach, dobrych obiektywach, przymknietych, w różnych warunkach oświetleniowych. Czyli pewnie do listopada. Mam nadzieję, że wytrzymam. Jak nie będę prowokowany - na pewno. Mam prośbę - też weźcie na wstrzymanie. Wiem, długo nie było nowości, szczególnie na topowej półce i o czymś trzeba pisac. Ale może lepiej pisać wtedy, gdy się ma ku temu jakieś podstawy? To takie retoryczne pytanie było.
Pozdrawiam.
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami