Close

Strona 1292 z 1914 PierwszyPierwszy ... 292792119212421282129012911292129312941302134213921792 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 12 911 do 12 920 z 19131

Domyślnie

Prośba do właścicieli najnowszych modeli A9 I A7-ek trzeciej serii.
    Czy wykrywanie twarzy i oka działa prawidłowo w przypadku mężczyzn z brodą, w kapeluszu itp. Zauważyłem, że w A7 II aparat nie rozpoznaje twarzy i oka w odnośnych i podobnych sytuacjach.
    Jeszcze dodam, że w fuji takich problemów nie miałem. Ba, aparat rozpoznawał twarz nawet na białej kartce z nakreśloną olówkiem twarzą, na zdjęciach itp.
    Czyli w fuji super. Czy jest poprawa w 9 i w III serii w kwestii powyższych problemów?

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Ja to chyba przechodzę kolejną fazę czegoś co się nazywa syndrom sztokholmski, bo kolejny raz mnie gonią a ja kolejny raz tu wracam. W sumie nie wiadomo po co. Wariat, wariat.

PS Sorki, EOT.
    Znamy się z forum wiele lat, łączy nas fotografia, lubimy się, służymy pomocą sobie i innym, rozwijamy się fotograficznie, wymagamy od siebie i innych. Jest fajnie i chyba o to chodzi.
    Ostatnio edytowane przez meliszipak ; 27-07-2018 o 14:24
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

W A7 III działa prawie bezbłędnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Temat został spitolony pod koniec gdzie pytanie i info sprzętowe ginęło w kilku stronach dyskusji o (...)
    Wracam po kilkugodzinnej przerwie, patrzę - kilka stron przybyło - myślę sobie, dobra nasza, koledzy widać pochylili się nad moim pytaniem, będę miał co czytać i czegoś się dowiem.
    Zrobiłem sobie herbatę, siadłem, czytam... czytam... i oczom nie wierzę... Jak to? 3 strony miemerytorycznych offtopików o offtopikach i braku merytoryczności, a na moje konkretne, techniczne pytanie nic?!
    Naprawdę nie wiem, co mam o tym sądzić.

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Prośba do właścicieli najnowszych modeli A9 I A7-ek trzeciej serii.
    Czy wykrywanie twarzy i oka działa prawidłowo w przypadku mężczyzn z brodą, w kapeluszu itp. Zauważyłem, że w A7 II aparat nie rozpoznaje twarzy i oka w odnośnych i podobnych sytuacjach.
    Jeszcze dodam, że w fuji takich problemów nie miałem. Ba, aparat rozpoznawał twarz nawet na białej kartce z nakreśloną olówkiem twarzą, na zdjęciach itp.
    Czyli w fuji super. Czy jest poprawa w 9 i w III serii w kwestii powyższych problemów?
    Mariusz, cudownej różnicy na A9 in plus nie zauważyłem. Na zbrodniarzu w kapeluszu nie testowałem, ogólnie na ludzkich twarzach jako-tako to działa, ale np. twarze kotów nie są rozpoznawane. Muszę jednak przyznać, że nie używałem tej funkcji za często, a na A7II prawie w ogóle, więc może dopiero za jakiś czas będę mógł napisać coś więcej.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mackaron Zobacz posta
    Naprzeciwko jest fajna Pastelaria
    Tam jest kilka fajnych Miałem lokum 200m w górę ulicy, chodziłem na male co nieco i kawę do Padaria Portuguesa.

ta sama ulica

.................................................. ................................

ten wątek "jaki jest, taki jest".... jeśli zawładną nim sprzętowcy i miłośnicy porządku, jedno jest pewne...
    w krótkim czasie zdechnie z głodu ... w końcu opuszczą go nawet ci którzy domagają się teraz zmian...
    parę osób, które pamiętają zamierzchłe wydarzenia wyraziło już bardzo podobną opinię i ja zgadzam się z nimi
    w pełnej rozciągłości.... moje 3grosze
    Ostatnio edytowane przez nordwind ; 27-07-2018 o 16:28

Domyślnie

Moja opcja nr 3 to nie jest zrobienie w nim porządku. Nie da się, wiem o tym.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez puch24 Zobacz posta
    Moderatorom i innym osobom, które i tak tego wątku nie czytają regularnie i zaglądają bardzo rzadko?
    Chodzi o to, że są ludzie, którzy nie mają wiele do powiedzenia. Nie mają też co pokazać. Ale mają ambicję oraz chęć - stanąć na szczycie.
    Najpierw trzeba coś rozwalić, aby zbudować nowe...

A jak idzie budowa, tego rodzaju ludziom, to widzimy w neksowym wątku. Tu sprawa jest dokładnie taka sama.
    Ci sami krzykacze maja tez największą siłę przebicia. Więc darujcie sobie aktywność pianą na parę miesięcy. Niech pokażą co potrafią...

Przypominam - wątek dotyczy bezluster. Aparaty maja możliwość zapięcia każdej optyki. To sprawa zupełnie obca sztywnym osobnikom z grip em oraz zumem w komplecie. Każde podpisane zdjęcie jest na wagę złota. Każda durna nawet dyskusja, kręci się nadal przy foceniu. Każdy wspominek I ot, napędza szaleńców. A tacy maja te aparaty.
    To nie nikon. Nie śluby i kotlety. To zabawa na POD forum. Zabawa dla zainteresowanych.

Jeśli ktoś zaczął już się wpychac, odpuście. Niech ma. Moderacja też nie zrozumie. Oni uprawiają wysokich lotów fotografię. Przyjemność z obcowania z ludźmi, którzy mają zajawke - to dla nich abstrakcja.

Ktoś przecież zostanie, forum wiele nie straci.
    Ja bym na waszym miejscu wykazał że mam chociaż odrobinę honoru... No ale... to tylko ja. A że mnie jaja sobie robią, wiec może jednak róbcie jak chcecie.

Domyślnie

Od 20 juz lat forumuję się w różnych miejscach. Zdarzyło się tez i z drugiej strony. I ciagle to samo. Nadgorliwość moderatorów, oraz naciski na nich jak są wyrozumiali i nie ingerują bez potrzeby. To jest temat dla socjologów, psychologow etc. W sieci wszystko jest bardziej napięte, a jednocześnie mniejsza odpowiedzielnosć za slowo. Slowem łatwo nie jest.
    Pozdrawiam, Jurek.

Domyślnie

Nordu! Co Ty się wygłupiasz i fotę dajesz? Nie czytałeś, że zdjęcia tu są niemile widziane? Tu o sprzęcie tylko można dywagować! pilnuj się chłopie...
    Psioniczni.pl Don't panic! Stay psionic!

ksh
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Owain Zobacz posta
    Nordu! Co Ty się wygłupiasz i fotę dajesz? Nie czytałeś, że zdjęcia tu są niemile widziane? Tu o sprzęcie tylko można dywagować! pilnuj się chłopie...
    Typowe odwracania kota ogonem.

Domyślnie

racja, czekamy na zdjęcia na przykład od ? ...może od koesha ?.... właśnie nie widziałem tutaj ani jednej foty koesha

Strona 1292 z 1914 PierwszyPierwszy ... 292792119212421282129012911292129312941302134213921792 ... OstatniOstatni