Close

Strona 13 z 20 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 191

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaman Zobacz posta
    były (wysokie czułości) ich piętą achillesową i bolączką (no kurcze, póki co są dalej..)
    To oczywiście tylko mały obszar fotografii, choć dla mnie na przykład niezwykle ważny bo focę teatr.
    W każdym razie, idzie ku lepszemu i mnie to niezwykle cieszy.
    a dla mnie ku gorszemu, bo focę na ISO 100. Jak widać każdy ma swoje preferencje, często odmienne, więc lepiej nie wydawac kategorycznych sądów, że cos jest lepsze lub gorsze.

a co do bandingu w d200 - chyba go mam, ale mało robie na ISO 400 i nie przyglądam sie na wszelki wypadek cropom w 200%

ze 2 dni temu w jakims wątku chwaliłem forumowiczów CB za sympatyczna postawę po pokazaniu 2 puszek Nikona. A teraz, po kilku watpliwych samplach już znowu musza udowadniać wyższość pewnych aparatów na C.

Nie będe brał udziałów w dyskusjach na temat szumów i obrazowania z D300, D3 do czasu aż będzie pełno przykładów zdjęć z tych body, na różnych czułościach, dobrych obiektywach, przymknietych, w różnych warunkach oświetleniowych. Czyli pewnie do listopada. Mam nadzieję, że wytrzymam. Jak nie będę prowokowany - na pewno. Mam prośbę - też weźcie na wstrzymanie. Wiem, długo nie było nowości, szczególnie na topowej półce i o czymś trzeba pisac. Ale może lepiej pisać wtedy, gdy się ma ku temu jakieś podstawy? To takie retoryczne pytanie było.
    Pozdrawiam.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    (....) Mam prośbę - też weźcie na wstrzymanie. Wiem, długo nie było nowości, szczególnie na topowej półce i o czymś trzeba pisac. Ale może lepiej pisać wtedy, gdy się ma ku temu jakieś podstawy? To takie retoryczne pytanie było.
    Pozdrawiam.
    No coś w tym jest, coś jest .
    Pozdrawiam
    Marcin

sv
    Gość

Domyślnie

Jacek: czyli oficjalna linia jest dalej że nie szumią

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Jacek: czyli oficjalna linia jest dalej że nie szumią
    Pojęcia nie mam czy szumią czy nie. Mnie to nie intersuje, więc się nie powinienem wtrącać. Ale te przedstawiane tu i ówdzie "wnioski" mnie troche ... irytują.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jeszcze raz przytoczę to co już napisałem:
    http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...7&postcount=49
    (po wczorajszym oglądaniu fotek w iso1600 z 30D jestem skłonny zejść nawet do jeszcze niższego iso z 30D w powyższym porównaniu)
    Nie przesadzajmy, jakiśtam szum będzie zawsze przy tak wysokich czułościach. Sami urabiamy 'urban legends' , do każdego postu - ten co niewidział sampli na własne oczy dodaje trochę własnej opowieści i na końcu wychodzi na to że iso3200 w D300 ma być równe iso200 w D200 co oczywiście prawdą nie jest.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez roofman Zobacz posta
    i na końcu wychodzi na to że iso3200 w D300 ma być równe iso200 w D200 co oczywiście prawdą nie jest.
    Tez tak sadze, jednak mogloby byc jak ISO 800 w D200. Ale takie 3200 to nie bedzie pewnie nawet w D3.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Pojęcia nie mam czy szumią czy nie. Mnie to nie intersuje, więc się nie powinienem wtrącać. Ale te przedstawiane tu i ówdzie "wnioski" mnie troche ... irytują.
    Ja nie wysnuwałem żadnych wniosków.
    Po prostu podliknowałem niepokojące sample z sieci. I jak pisałem mam nadzieję, że są to fejki.

Zgadzam się, że należy poczekać na wiarygodne na 100% zdjęcia. Ale to przecież wy piszecie po prezentacji jaki ten sprzęt jest doskonały, że 6400 w D300 rozwala ISO 3200 z 5D itd. A to wzbudza ciekawość z naszej strony,szukamy informacji i .. znajdujemy różne.
    Używam sprzętu bez duszy. Duszę mam ja.
    www.jakubszyma.pl . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . www.szyma.com

Domyślnie

I trollujemy ile dusza wlezie.

Napedziwszy sie najpierw na CB (ciekawe kwiatki tam w wykonaniu Kolegi czytalem pare dni temu).
    Nikon F-501, Canon 30D

Talking

Cytat Zamieszczone przez tigre251 Zobacz posta
    Dzięki za info, zapisałem się wstępnie na listę chętnych. Doskonały PDF, zapiera dech w piersiach. Wreszcie pouczę się fotografii. Tylko tak gdybam co by tu sprzedać żeby kupić D3.
    Sprzedaj dom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubaman Zobacz posta
    Ale to przecież wy piszecie po prezentacji jaki ten sprzęt jest doskonały, że 6400 w D300 rozwala ISO 3200 z 5D itd.
    nie bedziesz mial nic przeciwko, gdy poprosze o cytat?

Strona 13 z 20 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów