Close

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 90

Wątek: Tyniec

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gremed Zobacz posta
    Okej. Czy wersja druga poprawiona mniej kopie po oczach? Inny RAW. Nie chciałem mieć spaczonego spojrzenia na ten sam. Ale w sumie chwila prawie ta sama. Obróbka gdyby to jakoś zmierzyć całościowo to nie wiem czy połowa tej ze zdjęcia nr 2.

P.S. Kulturalnie ale merytorycznie i szczerze proszę. Da się.

4.
    Załącznik 10115
    Myśle ze najlepiej zrobisz jak odłożysz je do szuflady na dłuższy czas. Wróć do nich za kilka miesięcy-lat-z doświadczenia Ci powiem że najlepiej zapomnieć i wykopać po jakimś czasie. Głowa wtedy zarówno świeższa bez ciśnienia, a i doświadczenia można nieco nabrać. Może być i tak że rzucisz okiem i DELETE

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gremed Zobacz posta
    Okej. Czy wersja druga poprawiona mniej kopie po oczach? Inny RAW. Nie chciałem mieć spaczonego spojrzenia na ten sam. Ale w sumie chwila prawie ta sama. Obróbka gdyby to jakoś zmierzyć całościowo to nie wiem czy połowa tej ze zdjęcia nr 2.

P.S. Kulturalnie ale merytorycznie i szczerze proszę. Da się.

4.
    Załącznik 10115
    Mogę ?
    Ja generalnie wymiotuję krajobrazami - przepraszam za ten wtręt ale może dzięki temu mam ...no tak trochę z "boku " patrzę
    Wiesz co mi się niezgadza?
    Dominanta w cieniach. Jak słońce wali w szkło to najczęsciej cienie są rozświetlone i zaczynają tracić kontrast ale i dominanta się zmienia. A tu jest lukrowane "tak jak powinno wyglądać" a tak nie jest po prostu

maniak666
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Mogę ?
    Ja generalnie wymiotuję krajobrazami - przepraszam za ten wtręt ale może dzięki temu mam ...no tak trochę z "boku " patrzę
    Wiesz co mi się niezgadza?
    Dominanta w cieniach. Jak słońce wali w szkło to najczęsciej cienie są rozświetlone i zaczynają tracić kontrast ale i dominanta się zmienia. A tu jest lukrowane "tak jak powinno wyglądać" a tak nie jest po prostu
    Ale kto twierdzi ze krajobraz to fotografia dokumentalna. Tu są dozwolone wszelkie wizje Autora. Inną rzeczą jest , że nie musi się to wszystkim podobać...

Domyślnie

Ok. To jest twój wybór
    To nie jest kwestia "fotografia dokumentalna" czy kreacyjna, dyskusyjna jest tylko "granica" tego co jesteśmy w stanie zaakceptować
    Już się nie odzywam

Domyślnie

Ok, mam jasność. Dziękuję za feedback. Odkładam. A raczej zakopuję. Bo jest też taka opcja, że te kadry są po prostu jakie są od samego RAW-a i tak jak kolega pisze poleci delete. Zgodnie z tym co pisałem wyżej nie chcę być ciągnięty za suwaki przez komentujących bo to do niczego nie prowadzi. To co przeczytałem wystarczy i mam nadzieję przyda się wkrótce.

Domyślnie

Dół i pierwszy plan nadal za jasny, nienaturalnie to wygląda - nie ma potrzeby tak wyciągać tego z cieni. To w tym momencie największy mankament tego zdjęcia. No i kolor, tak jak @fafniak napisał - żeby obrazek wyglądał spójnie i nie wiał sztucznością na kilometr to cienie na całości powinny być w podobnym odcieniu, tak samo światła - jeśli to się nie zgadza to od razu czuć, że coś grzebane i to nie do końca umiejętnie.
    Ostatnio edytowane przez morzon ; 04-06-2018 o 22:06

Domyślnie

To nie jest kwestia "fotografia dokumentalna" czy kreacyjna, dyskusyjna jest tylko "granica" tego co jesteśmy w stanie zaakceptować
    Temat rzeka. Najczęściej autor Ci odpowie, że efekt jest zamierzony i nie masz wyjścia i musisz to zaakceptować bo z wizją autora nigdy nie wolno się mierzyć

maniak666
    Gość

Domyślnie

[QUOTE=fafniak;3960457]Ok. To jest twój wybór
    Już się nie odzywam[/QUOTE]
    Ale dlaczego uciekasz. Czyżbyś się poczuł urażony. Jasno chyba się wyraziłem-nie każdy wizję autora musi akceptować. I to jest jak najbardziej normalne.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Dół i pierwszy plan nadal za jasny, nienaturalnie to wygląda - nie ma potrzeby tak wyciągać tego z cieni. To w tym momencie największy mankament tego zdjęcia.
    Teraz mój umysł ma już tak zryty pogląd na ten kadr, że tak jak pisałem wyżej - nie ruszam. Będę tam wkrótce, może w tym tygodniu, zobaczymy. A najlepiej jakby była mgła do połowy i było widać tylko klasztor. Po problemie

Domyślnie

A moze po prostu udostepnij rawa i w mysl "pimp my zdjecie" ktos sie skusi go obrobic.

Strona 3 z 9 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni