Starsza wersja bez VR. Co o tym obiektywie sądzicie? Czy cena 5k za stan idealny to dużo czy odpowiednio![]()
Szukaj
Starsza wersja bez VR. Co o tym obiektywie sądzicie? Czy cena 5k za stan idealny to dużo czy odpowiednio![]()
Ostatnio edytowane przez th3big ; 26-08-2007 o 12:02
Mówisz o wersji starszej bez VR ale z silnikiem SWM czy jeszcze starszej AF-I czy jeszcze starszej na tz. śrubokręt?
[img=http://img411.imageshack.us/img411/9504/calymalekg6zy6.th.jpg]
Sam oceń. Ja się nie znam na Nikkorach. Interesuje mnie jakość z tego szkiełka... i ewentualnie szybkość.
To jest najstarsza wersja na srubokręt. Nie miałem go nigdy w rękach ale z opini wiem że to jest świetne ostre szkło i sam na nie poluje. 5 koła to troszeczkę dużo bo widziałem te szkła za 4 a i nawet za mniej, ale piszesz że jest stan idealny i na foto też się wydaje igiełka. Sądzę że jest to cena do przemyślenia
co do szybkości to szybki nie będzie
Miałem ten obiektyw przez około rok.
Szybkość, jak to w śrubokrętach, sobie taka. Z tc to juz baaaardzo wolno.
Ciężki bardzo i nieporęczny. Nie mieścił się w moim plecaku i musiałem tachac osobno.
W przeciwieństwie do Tokiny 300/2.8 która to w dodatku lepiej wspólpracowała z TCx2 Kenko Pro.
Osobiście zdecydowanie polecam Tokinę. W dodatku taniej wyjdzie, tylko trudniej dostać.
I jeszcze uwaga że AF sporo szybszy w D200 niz D80, czy D70. Widocznie napęd w dwósetce jest solidniejszy.
Szary, cichy człowiek.
Dzięki. Co do ceny... egzemplarz jest w stanie za który gotowy jestem delikatnie przepłacić. Soczewki z reguły w każdym egzemplarzu prezentują stan idealny, ale z obudową różnie bywa. Wczoraj poszukałem sampli. Szkła o tej jasności oraz jakości za takie pieniądze mimo, że używanego nie znalazłem w żadnym innym systemie.
Chyba nie często pojawia się na aukcjach, a po ostatnich premierach będzie jeszcze trudniejszy do zdobycia
A jak z jego jakością w porównaniu do Nikkora AF-S 300/4 D IF-ED? Czy ktoś na forum miał oba i je porównywał? Nurtuje mnie też pytanie o przyszłość śrubokręta. Mam nadzieję, że w puszkach klasy D300 i D3 śrubokręt z racji ilości obiektywów z przenoszonym napędem jaka znajduje się w rękach zawodowców nie zaniknie.
Ostatnio edytowane przez th3big ; 27-08-2007 o 10:21
Sądzę że szybkość tego szkła będzie podobna jak w AF300/4. Ja mojego używam do ptaków i daje rade na D70. Bardzo sobie chwalę ciemniejszą trzysetke. Jeśli szkło jest w idealnym stanie mechanicznym optycznym i wizualnym to myślę że jest wart tych pieniedzy.
Mam zamiar podpiąć go pod zaprezentowanego D300. Nowe premiery Nikona mnie przekonały do przesiadki na jego system. Nie śpieszy mi się. Mam czym focić więc spokojnie szukam okazji i kompletuję oszklenie do Nikona. Właśnie stan tego szkła mnie przekonał, że warto je kupić. Właściciel zapewnia, że soczewki jak i sama obudowa są bez rys. Mechanika, optyka idealne.
Ostatnio edytowane przez th3big ; 27-08-2007 o 12:06
Ja też taki chcę...![]()
Skontaktuj się z nami