Close

Strona 1164 z 1914 PierwszyPierwszy ... 164664106411141154116211631164116511661174121412641664 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 631 do 11 640 z 19131

Domyślnie

Commlite, czy jakoś tak?

mackaron
    Gość

Domyślnie

A tego Commlite ktos uzywa? potrzebuje szerokiego szkla na jedna robote. Wala sie 16-35 to moze zagada z A7...pytanie czy na tym da sie cokolwiek zrobic? Pytam raczej ludzi ktorzy uzywali a nie tylko obejrzeli jakies recenzje na jutubie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez boobass Zobacz posta
    Ten AF w trzeciej wersji jest jednak z zupełnie innej półki niż większość dostępnego sprzętu na rynku.
    No, głównie w ulotkach reklamowych producenta i we wszechobecnym ślinotoku wszelkiej maści "niezależnych" jutuberów-testerów-ambasadorów...
    Sam producent pisze, że AF dostaje kopa jedynie ze szkłami GM, jeśli Cię na nie stać, super. Ja miałem okazję w week pobawić się pół dnia z Samy 35/1.4. Efekt taki, że z radością przeprosiłem swoją D700tkę za 1500zł i stałeczkę za drugie 1500zł Tak jak w dobrym świetle super w statycznych zdjęciach tak w ruchu porażka. Rzut oka na opinie w sieci też nie pozostawiają złudzeń, że miało być super a wyszło jak zawsze.
    Pozostaje jednak kwestia wagi i rozmiarów bo u mnie fascynacja bezlustrami osiągnęła granicę w momencie, kiedy zmuszony jestem podpinać do nich klamoty większe niż odpowieniki w lustrach...

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    - af generalnie ok z kitem, pląta się w gorszych warunkach, tak na oko jakieś osiem lat za lustrzankami, w dobrych warunkach nie odczuwam różnicy czy to lustro czy soniak, zdecydowanie lepiej niż w samsungach i fuji bez lustra jakie miałem
    To tylko napisz jakie Fuji miałeś i z jakimi szkłami porównujesz, w obu systemach są szybsze i wolniejsze a tak postawiona teza może wprowadzać w niemały błąd. Nowe wypusty fuji raczej zostawiają AII w tyle, zwłaszcza w servo więc nie wiem skąd ta "zdecydowana przewaga"...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    No, głównie w ulotkach reklamowych producenta i we wszechobecnym ślinotoku wszelkiej maści "niezależnych" jutuberów-testerów-ambasadorów...
    Sam producent pisze, że AF dostaje kopa jedynie ze szkłami GM, jeśli Cię na nie stać, super. Ja miałem okazję w week pobawić się pół dnia z Samy 35/1.4. Efekt taki, że z radością przeprosiłem swoją D700tkę za 1500zł i stałeczkę za drugie 1500zł Tak jak w dobrym świetle super w statycznych zdjęciach tak w ruchu porażka. Rzut oka na opinie w sieci też nie pozostawiają złudzeń, że miało być super a wyszło jak zawsze.
    Pozostaje jednak kwestia wagi i rozmiarów bo u mnie fascynacja bezlustrami osiągnęła granicę w momencie, kiedy zmuszony jestem podpinać do nich klamoty większe niż odpowieniki w lustrach...

To tylko napisz jakie Fuji miałeś i z jakimi szkłami porównujesz, w obu systemach są szybsze i wolniejsze a tak postawiona teza może wprowadzać w niemały błąd. Nowe wypusty fuji raczej zostawiają AII w tyle, zwłaszcza w servo więc nie wiem skąd ta "zdecydowana przewaga"...
    Tez się miotam jeszcze między D750 bo jednak fajnych szkieł jest od groma w przyzwoitych pieniądzach. Jeśli AF w AIII nie jest taki jak opisują to wyglada to trochę cieniutko.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

ksh
    Gość

Domyślnie

Fuji mniej więcej z tego samego okresu co A7II miało premierę X-M1 i X-T1, Samsungi NX3000, NX300 i NX30, zapewne nowe fuji zostawiły wszystkich daleko daleko w af

mackaron
    Gość

Domyślnie

Nie jestem jakims specjalnym fanbojem sony, ale a7II to aktualnie moj ulubiony aparat. Powiedziałbym kompletny. Z pelnoklatkowych korpusów w zasadzie nie miałem tylko Pantaxa... Były canony 5D, 5DII, 6D, 1DSIII, nikony D700, 750, 800... i teraz po 750 przesiadłem sie na A7II. Przyznam ze sie polubilismy... Kazdy aparat ma swoje zady i walety... mysle ze kluczowym slowem sa tu "POTRZEBY" fotografujacego.... najlepiej zeby fotografował a nie liczył pixele, szumy i testowal autofocusa Ja fotografuje... niestety moge byc w mniejszosci Mysle sobie ze za jakis czas knujac co by tu kupic, z duzym prawdopodobienstwem rowniez wybiore słonia...moze z literką R...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez davidrocco Zobacz posta
    Tez się miotam jeszcze między D750 bo jednak fajnych szkieł jest od groma w przyzwoitych pieniądzach. Jeśli AF w AIII nie jest taki jak opisują to wyglada to trochę cieniutko.

D750 ma w mojej ocenie genialny af, nawet podpinając stałkę afs za tysiaka. W III bawiłem się również 16-35GM i tu była rewelacja, dzieciak biegał jak oszalały a czujnik perfekcyjnie śledził jego twarz nawet jak był 10 metrów ode mnie, bomba. Dużo więc zależy jakie szkło pod niego podepniesz.

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    Fuji mniej więcej z tego samego okresu co A7II miało premierę X-M1 i X-T1, Samsungi NX3000, NX300 i NX30, zapewne nowe fuji zostawiły wszystkich daleko daleko w af
    No i tu pies pogrzebany, tych aparatów nie ma co porównywać
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Sam producent pisze, że AF dostaje kopa jedynie ze szkłami GM, jeśli Cię na nie stać, super. Ja miałem okazję w week pobawić się pół dnia z Samy 35/1.4.
    Samyang w temacie AF akurat jest słaby. Gdzie znalazłeś informację o tym, że system AF dostaje kopa jedynie ze szkłami GM?
    Efekt taki, że z radością przeprosiłem swoją D700tkę za 1500zł i stałeczkę za drugie 1500zł Tak jak w dobrym świetle super w statycznych zdjęciach tak w ruchu porażka. Rzut oka na opinie w sieci też nie pozostawiają złudzeń, że miało być super a wyszło jak zawsze.
    W dobrym świetle w ruchu równiez jest znakomicie - byc może faktycznie testy "ambasadorów" są spaczone, ale ten AF w ruchu wszędzie w sieci można znaleźć jak się sprawuje.
    No, w moim przypadku to nie tylko waga i rozmiar, chociaz również. W moim przekonaniu Sony ma poza tym znakomita matrycę, dobry EVF, AF z A9, możliwość podpięcia praktycznie wszystkiego, dobrą baterię, oraz znakomitą cenę - patrząc co dostajemy w tych kosztach od Nikona czy Canona (D750, C6DII) - to raczej wybór jest dość oczywisty, przynajmniej dla mnie.

mackaron
    Gość

Domyślnie

No i podepnijcie do nikona jakies sensowne szkła bez kombinowania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mackaron Zobacz posta
    No i podepnijcie do nikona jakies sensowne szkła bez kombinowania
    Ogólnie jeśli patrząc na szkła systemowe (nowe) wcale dużej różnicy cenowej nie ma miedzy Sony, nikon, canon. Różnica zaczyna się robić jeśli chodzi szkła firm zewnętrznych tutaj u sonego na dzień dzisiejszy jeszcze jest cienko.

Strona 1164 z 1914 PierwszyPierwszy ... 164664106411141154116211631164116511661174121412641664 ... OstatniOstatni