Commlite, czy jakoś tak?
Szukaj
A tego Commlite ktos uzywa? potrzebuje szerokiego szkla na jedna robote. Wala sie 16-35 to moze zagada z A7...pytanie czy na tym da sie cokolwiek zrobic? Pytam raczej ludzi ktorzy uzywali a nie tylko obejrzeli jakies recenzje na jutubie![]()
No, głównie w ulotkach reklamowych producenta i we wszechobecnym ślinotoku wszelkiej maści "niezależnych" jutuberów-testerów-ambasadorów...![]()
Sam producent pisze, że AF dostaje kopa jedynie ze szkłami GM, jeśli Cię na nie stać, super. Ja miałem okazję w week pobawić się pół dnia z Samy 35/1.4. Efekt taki, że z radością przeprosiłem swoją D700tkę za 1500zł i stałeczkę za drugie 1500złTak jak w dobrym świetle super w statycznych zdjęciach tak w ruchu porażka. Rzut oka na opinie w sieci też nie pozostawiają złudzeń, że miało być super a wyszło jak zawsze.
Pozostaje jednak kwestia wagi i rozmiarów bo u mnie fascynacja bezlustrami osiągnęła granicę w momencie, kiedy zmuszony jestem podpinać do nich klamoty większe niż odpowieniki w lustrach...
To tylko napisz jakie Fuji miałeś i z jakimi szkłami porównujesz, w obu systemach są szybsze i wolniejsze a tak postawiona teza może wprowadzać w niemały błąd. Nowe wypusty fuji raczej zostawiają AII w tyle, zwłaszcza w servo więc nie wiem skąd ta "zdecydowana przewaga"...
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
Fuji mniej więcej z tego samego okresu co A7II miało premierę X-M1 i X-T1, Samsungi NX3000, NX300 i NX30, zapewne nowe fuji zostawiły wszystkich daleko daleko w af![]()
Nie jestem jakims specjalnym fanbojem sony, ale a7II to aktualnie moj ulubiony aparat. Powiedziałbym kompletny. Z pelnoklatkowych korpusów w zasadzie nie miałem tylko Pantaxa... Były canony 5D, 5DII, 6D, 1DSIII, nikony D700, 750, 800... i teraz po 750 przesiadłem sie na A7II. Przyznam ze sie polubilismy... Kazdy aparat ma swoje zady i walety... mysle ze kluczowym slowem sa tu "POTRZEBY" fotografujacego.... najlepiej zeby fotografował a nie liczył pixele, szumy i testowal autofocusaJa fotografuje... niestety moge byc w mniejszosci
Mysle sobie ze za jakis czas knujac co by tu kupic, z duzym prawdopodobienstwem rowniez wybiore słonia...moze z literką R...
D750 ma w mojej ocenie genialny af, nawet podpinając stałkę afs za tysiaka. W III bawiłem się również 16-35GM i tu była rewelacja, dzieciak biegał jak oszalały a czujnik perfekcyjnie śledził jego twarz nawet jak był 10 metrów ode mnie, bomba. Dużo więc zależy jakie szkło pod niego podepniesz.
No i tu pies pogrzebany, tych aparatów nie ma co porównywać![]()
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
Samyang w temacie AF akurat jest słaby. Gdzie znalazłeś informację o tym, że system AF dostaje kopa jedynie ze szkłami GM?W dobrym świetle w ruchu równiez jest znakomicie - byc może faktycznie testy "ambasadorów" są spaczone, ale ten AF w ruchu wszędzie w sieci można znaleźć jak się sprawuje.Efekt taki, że z radością przeprosiłem swoją D700tkę za 1500zł i stałeczkę za drugie 1500złTak jak w dobrym świetle super w statycznych zdjęciach tak w ruchu porażka. Rzut oka na opinie w sieci też nie pozostawiają złudzeń, że miało być super a wyszło jak zawsze.
No, w moim przypadku to nie tylko waga i rozmiar, chociaz również. W moim przekonaniu Sony ma poza tym znakomita matrycę, dobry EVF, AF z A9, możliwość podpięcia praktycznie wszystkiego, dobrą baterię, oraz znakomitą cenę - patrząc co dostajemy w tych kosztach od Nikona czy Canona (D750, C6DII) - to raczej wybór jest dość oczywisty, przynajmniej dla mnie.Pozostaje jednak kwestia wagi i rozmiarów bo u mnie fascynacja bezlustrami osiągnęła granicę w momencie, kiedy zmuszony jestem podpinać do nich klamoty większe niż odpowieniki w lustrach...
No i podepnijcie do nikona jakies sensowne szkła bez kombinowania![]()
Skontaktuj się z nami