Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

fotografia jaka? aktowa.
    fotografowanie kogo, czego?
    a przed znakiem interpunkcyjnym nie dajemy spacji.
    męczący temat

lepiej czytać książki niż Wikipedie.
    Ostatnio edytowane przez jurkarol ; 22-04-2018 o 17:03

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    fotografia jaka? aktowa.

lepiej czytać książki niż Wikipedie.

mozesz wskazac ksiazki , rzeczywiscie ksiazki wydane przez profesjonalne wydawnictwo, uznane w srodowisku jako wartosciowe , w ktorych uzywa sie pojec "fotografia aktowa" , "rzezba aktowa" , " literatura aktowa" , " malarstwo aktowe." ?

Bardzo prosze .

mimo, ze zasypiam zawsze z ksiazka , dodam ze elektroniczna , to nigdzie poza internetem takich pojec nie spotkalem a wychodzily one spod piora osob absolutnie poczatkujacych , np pytajacych o to jaki aparat kupic do fotografii produktowej , lub przez kogos oglaszajacego sie , ze prowadzi takie kursy.
    fotografia modowa ... straszne i niczym nie uzasadnione.

w j. polskim mamy zgrabne i praktyczniejsze ( gdyz krotsze ) fotografia mody , produktow

i juz na marginesie.
    przedmiotem tego watku nie jestem ja a pewne zagadnienie.
    wszelkie wypowiedzi jaki to jestem a jaki nie jestem , jakie bledy robie nie Maja zadnego zwiazku z sytuacja i dla mnie swiadcza o braku rzeczowych argumentow.
    Jesli brakuje argumenetow to sie szuka jakichkolwiek .
    szkoda czasu na taka pisanine , po mnie to splywa.

ps. nie ma nic zlego w ideii wikipedii. Genialna mysl. Nie ma do tej pory wydawanictwa drukowanego zawierajacego Taki zasob wiedzy jak wiki.
    to olbrzymie osiagniecie ludzkosci. Powiedzilbym na miare piramid egipskich , tyle ze o o wiele wiekszym dzisiaj znaczeniu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nican Zobacz posta
    Jesli brakuje argumenetow to sie szuka jakichkolwiek .
    Wybacz, ale ciężko się pisze o poprawności językowej z kimś, kto nie potrafi poprawnie po polsku pisać, ma gdzieś netykietę i kompletnie zlewa zasady formatowania tekstu, waląc takie banialuki jak spacja przed kropką... Do tego teoria o Wikipedii jest bardzo odważną i chyba autorską teorią kolegi... Już dzieci w podstawówce wiedzą, że wiadomości tam znalezione lepiej jest zweryfikować w czymkolwiek, co jest naukowo potwierdzone
    Ale ja nie mam argumentów... a może nie chce mi się ich szukać do rozmowy z człowiekiem, który pisząc tak jak pisze okazuje brak szacunku czytającym...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madebyzosiek Zobacz posta
    Wybacz, ale ciężko się pisze o poprawności językowej z kimś, kto nie potrafi poprawnie po polsku pisać.
    Zgadzałem się z twórcą wątku w pierwszym poście, niestety dalej to męka.
    wypisuję się

Domyślnie

Wybacz, ale ciężko się pisze o poprawności językowej z kimś, kto nie potrafi poprawnie po polsku pisać, ma gdzieś netykietę i kompletnie zlewa zasady formatowania tekstu, waląc takie banialuki jak spacja przed kropką... Do tego teoria o Wikipedii jest bardzo odważną i chyba autorską teorią kolegi... Już dzieci w podstawówce wiedzą, że wiadomości tam znalezione lepiej jest zweryfikować w czymkolwiek, co jest naukowo potwierdzone
    Ale ja nie mam argumentów... a może nie chce mi się ich szukać do rozmowy z człowiekiem, który pisząc tak jak pisze okazuje brak szacunku czytającym...
    wybacz , ale tutaj masz opinie autorytetu:

https://vod.tvp.pl/video/slownik-pol...dc-126,6293895

okolo 9-tej minuty

tyle w temacie.
    Ostatnio edytowane przez Nican ; 22-04-2018 o 21:35

Domyślnie

wybacz , ale tutaj masz opinie autorytetu:

https://vod.tvp.pl/video/slownik-pol...dc-126,6293895

okolo 9-tej minuty
    Wybacz, ale jak to się ma do treści mojej wypowiedzi, którą zacytowałeś? Ten bezdyskusyjny autorytet nie wspomina o tym, że powinieneś olać netykietę i nie okazywać szacunku osobą czytającym Twoje tragiczne teksty (tragiczne językowo). Autorytet też nie mówi o tym, że wikipedia jest wiarygodnym źródłem informacji. Z kolei ja w swoim poście nie odnoszę się do problemu Twojego wątku, bo uważam, że jeżeli sam nie potrafisz się zmusić do pisania poprawną polszczyzną, to rozmowa z Tobą o języku polskim jest jak rozmowa z głuchym o muzyce... Mówiąc krótko i cytując Ciebie...

tyle w temacie.
    Również życzę miłej nocy...

Domyślnie

okazywać szacunku osobą czytającym... .
    aaaaauu boli...
    zapewne miało być 'osobom'

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jurkarol Zobacz posta
    aaaaauu boli...
    zapewne miało być 'osobom'
    Nie no, przy tym co autor tego "watku" (na marginesie - ciekawe co to... Mały wat?) wypisuje, to jednak jest tylko telefoniczna literówka...
    No dobra, bo pewnie za chwilę moje działanie będzie nazwane "namolnoscia" - cokolwiek to znaczy, bo autor niby podaje definicję słowa "namolny", ale gdyby o to chodziło, to z pewnością napisałby, że wykazuję się namolnością...