fotografia jaka? aktowa.
fotografowanie kogo, czego?
a przed znakiem interpunkcyjnym nie dajemy spacji.
męczący temat
lepiej czytać książki niż Wikipedie.
Szukaj
fotografia jaka? aktowa.
fotografowanie kogo, czego?
a przed znakiem interpunkcyjnym nie dajemy spacji.
męczący temat
lepiej czytać książki niż Wikipedie.
Ostatnio edytowane przez jurkarol ; 22-04-2018 o 17:03
mozesz wskazac ksiazki , rzeczywiscie ksiazki wydane przez profesjonalne wydawnictwo, uznane w srodowisku jako wartosciowe , w ktorych uzywa sie pojec "fotografia aktowa" , "rzezba aktowa" , " literatura aktowa" , " malarstwo aktowe." ?
Bardzo prosze .
mimo, ze zasypiam zawsze z ksiazka , dodam ze elektroniczna , to nigdzie poza internetem takich pojec nie spotkalem a wychodzily one spod piora osob absolutnie poczatkujacych , np pytajacych o to jaki aparat kupic do fotografii produktowej , lub przez kogos oglaszajacego sie , ze prowadzi takie kursy.
fotografia modowa ... straszne i niczym nie uzasadnione.
w j. polskim mamy zgrabne i praktyczniejsze ( gdyz krotsze ) fotografia mody , produktow
i juz na marginesie.
przedmiotem tego watku nie jestem ja a pewne zagadnienie.
wszelkie wypowiedzi jaki to jestem a jaki nie jestem , jakie bledy robie nie Maja zadnego zwiazku z sytuacja i dla mnie swiadcza o braku rzeczowych argumentow.
Jesli brakuje argumenetow to sie szuka jakichkolwiek .
szkoda czasu na taka pisanine , po mnie to splywa.
ps. nie ma nic zlego w ideii wikipedii. Genialna mysl. Nie ma do tej pory wydawanictwa drukowanego zawierajacego Taki zasob wiedzy jak wiki.
to olbrzymie osiagniecie ludzkosci. Powiedzilbym na miare piramid egipskich , tyle ze o o wiele wiekszym dzisiaj znaczeniu.
Wybacz, ale ciężko się pisze o poprawności językowej z kimś, kto nie potrafi poprawnie po polsku pisać, ma gdzieś netykietę i kompletnie zlewa zasady formatowania tekstu, waląc takie banialuki jak spacja przed kropką... Do tego teoria o Wikipedii jest bardzo odważną i chyba autorską teorią kolegi... Już dzieci w podstawówce wiedzą, że wiadomości tam znalezione lepiej jest zweryfikować w czymkolwiek, co jest naukowo potwierdzone
Ale ja nie mam argumentów... a może nie chce mi się ich szukać do rozmowy z człowiekiem, który pisząc tak jak pisze okazuje brak szacunku czytającym...
wybacz , ale tutaj masz opinie autorytetu:
https://vod.tvp.pl/video/slownik-pol...dc-126,6293895
okolo 9-tej minuty
tyle w temacie.
Ostatnio edytowane przez Nican ; 22-04-2018 o 21:35
Wybacz, ale jak to się ma do treści mojej wypowiedzi, którą zacytowałeś? Ten bezdyskusyjny autorytet nie wspomina o tym, że powinieneś olać netykietę i nie okazywać szacunku osobą czytającym Twoje tragiczne teksty (tragiczne językowo). Autorytet też nie mówi o tym, że wikipedia jest wiarygodnym źródłem informacji. Z kolei ja w swoim poście nie odnoszę się do problemu Twojego wątku, bo uważam, że jeżeli sam nie potrafisz się zmusić do pisania poprawną polszczyzną, to rozmowa z Tobą o języku polskim jest jak rozmowa z głuchym o muzyce... Mówiąc krótko i cytując Ciebie...
Również życzę miłej nocy...
Nie no, przy tym co autor tego "watku" (na marginesie - ciekawe co to... Mały wat?) wypisuje, to jednak jest tylko telefoniczna literówka...
No dobra, bo pewnie za chwilę moje działanie będzie nazwane "namolnoscia" - cokolwiek to znaczy, bo autor niby podaje definicję słowa "namolny", ale gdyby o to chodziło, to z pewnością napisałby, że wykazuję się namolnością...
Skontaktuj się z nami