Close

Strona 1140 z 1914 PierwszyPierwszy ... 140640104010901130113811391140114111421150119012401640 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 391 do 11 400 z 19131
    mackaron
    Gość

Domyślnie

alez jestem gotow potwierdzic...tylko niech juz sobie stad idzie....

ksh
    Gość

Domyślnie

Jako użytkownik głównie nikona, paru modeli samsunga bezlustra, parę lustrzanek sony, tylko jednego bezlustra fuji i jednego bezlustra ff sony, śmiało mogę napisać że od wielu lat możemy mieć obrazek bardzo porównywalny w normalnych warunkach oświetleniowych z większości sprzętu, wszystko kwestia co jeszcze więcej dany sprzęt oferuje, ile kosztuje, jakie ma ceny obiektywów nowych i używanych, a nawet takie techniczne rzeczy jak waga, wymiary, ile trzyma bateria, jak działa wifi jak się trzyma to w ręce itd.
    Fuji jako najlepszy na świecie sprzęt foto jest najwidoczniej mocno niedoceniony przez klientów, którzy wybierają bezlustra głównie olympus i canon, a fuji, panas i sony aps-c szału nie robią w danych sprzedażowych co można przeglądnąć na photo rumorsach.

Domyślnie

Chlopaki (i dziewczyny), ta dyskusja to troche jak mozliwosc zobaczenia niezwykle rzadkiego zwierza- nie sadzilem, ze mozna na taka dyskusje (podobnie jak na zwierza) sie jeszcze natknac- naprawde sadzicie, ze sony (canon, fuji, panas, olympus) jest o tyle lepsze/gorsze od nikona (sony, fuji, panasa, canona), ze warto czas na pisanie (i czytanie) poswiecac? P.S. tutaj gear roznych "fotograferow" https://shotkit.com/
    I was expecting applause but I suppose stunned silence is equally appropriate... flickr

Domyślnie

A co to zestawienie gearu wnosi do tematu? To jest temat o A7ach i tylko jakaś tajemna siła, grawitacja albo nasz urok osobisty powodują, że kilka razy w tygodniu pojawiają się tu kaznodzieje czy rycerze wszelakich zakonów i za każdym razem scenariusz jest taki sam. Ten, tamten, taki albo siaki system lepszy, tańszy, ładniejszy albo bardziej trendy. Do tego obowiązkowe kondolencje z powodu zaćmienia mózgu, które nas dotknęło i garść dobrych rad jak powrócić na właściwą ścieżkę. Nie wiem co kieruje tymi ludźmi i dlaczego akurat Sony, ale jakoś nie widzę Sony talibów, którzy biegają po innych wątkach w poszukiwaniu zagubionych owieczek, które należy koniecznie nawrócić. Atmosfera w tym wątku jest jak na Nikoniarzy dość luźna, ale to nie znaczy, że jest to najlepsze miejsce na wstawianie tu własnej kozetki.

Domyślnie

Dla równowagi industrialno-zimowy widoczek z Krakowa.

Sony A7s / Canon EF 100 2.0

Być może dało się to zdjęcie zrobić Galaxy S5, ale akurat nie miałem go pod ręką.

Domyślnie

@cz4rnuch
    dokładnie jak piszesz, mimo, że już nie używam soniaka, jakoś mi do głowy nie przychodzi zaglądać tutaj w celu opowiadania co to teraz jest lepsze.
    czy gorsze.
    wciąż czytam watek z sentymentu, lubię ludzi tu bywających, zdjęcia bywają świetne.
    nie wiem skąd w ludziach ta przypadłość w wątku o sonym spamować fujim w fiju sonym itd.
    ręcę opadają.
    ja żałuję sprzedaży soniaka z jednego względu, obrazek na nim z planarem 50 f14 był dla mnie genialny.
    i do tego tęsknię.

Domyślnie

odnośnie fuji vs sony...niektórzy wyrośli już z przesadnie wyostrzonych zdjęć...

Domyślnie

ostrzenie jest przereklamowane.
    kota dawno nie było.
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC01109.jpg
Wyświetleń:	20
Rozmiar:	2,58 MB
ID:	7468
    a7r+pancolar 1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mackaron Zobacz posta
    alez jestem gotow potwierdzic...tylko niech juz sobie stad idzie....
    To potwierdź, a najlepiej jeszcze przyznaj się (trzynastozgłoskowcem), że przejście ze Fuja na Sony było Twoim życiowym błędem. A tak to nie dość, że na brzegu klatki masz zawsze nieostre (przez słabą optykę firmy Cajs zapewne) to jeszcze przez szklarniane inwestycje pies Ci z głodu wcina muchy a windykatorzy od Bociana grożą Ci komorniczą licytacją wartych 120 tys pln dekielków od Sony G-master.
    Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 13-04-2018 o 15:54

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cichy70 Zobacz posta
    ostrzenie jest przereklamowane.
    tak jak i zakon hdr-owców

@cz4rnuch, trochę więcej osób przeszło z fuji do sony i tylko jedna zrobiła odwrotny ruch
    Ostatnio edytowane przez nordwind ; 13-04-2018 o 16:04

Strona 1140 z 1914 PierwszyPierwszy ... 140640104010901130113811391140114111421150119012401640 ... OstatniOstatni