Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 38

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Na D850 stać mnie od ręki, ale już wyleczyłem się z tego nałogu i patrząc sobie na ceny tego body myślę sobie "fajne, ale szkoda kasy".
    I dlatego Panu Wacławowi się nie dziwię.
    A wam koledzy radzę sobie to też kiedyś przemyśleć. Bo lepiej późno niż wcale
    Ale co to ma do rzeczy? Jedn woli wydać na body, drugi na telewizor/psa/samochód, inny wycieczki, a kolejny przepije... Nie ma znaczenia kto na co przeznacza kasę. Ty masz takie podejście a ktoś ma inne- żadne nie jest złe ani lepsze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nikoniarz Zobacz posta
    Ale co to ma do rzeczy? Jedn woli wydać na body, drugi na telewizor/psa/samochód, inny wycieczki, a kolejny przepije... Nie ma znaczenia kto na co przeznacza kasę. Ty masz takie podejście a ktoś ma inne- żadne nie jest złe ani lepsze.
    Źle zrozumieliście.
    Mnie nie interesuje kto ile zarabia i na co wydaje, nikomu nie zagladam do portfela, ale mogę się założyć, że Pan Wacław nie reguluje brwi dla sztuki, a dla kasy. Po prostu więcej zarabia.
    I to nic, ze może być mistrzem w swoich fachu. Znani malarze też byli genialni w swoim fachu, a przymierali głodem.
    Pewnie generalizuje, ale każdy kieruje się swoim sumieniem/zasadami.
    Ostatnio edytowane przez docxxx ; 19-02-2018 o 15:36

Domyślnie

Mnie nie interesuje kto ile zarabia, nikomu nie zagladam do portfela, ale mogę się założyć, że Pan Wacław nie reguluje brwi dla sztuki, a dla kasy. Po prostu więcej zarabia.
    I to nic, ze może być mistrzem w swoich fachu. Znani malarze też przymierali głodem, ale byli genialni w swoim fachu.
    Pewnie generalizuje, ale każdy kieruje się swoim sumieniem/zasadami.
    Nie chodzi mi o Pana Wacława a Twoje "przesłanie" o przemyśleniach, o wydatkach... Na takiego D850 stać masę ludzi, to nie jest zakup domu za milion złotych. Jedni pracują tym na co ich stać, inni na tym co im pasuje... Jednym, tak jak Tobie- "szkoda kasy" (i nie ma to znaczenia czy szkoda na D5 czy na D7500), a innym nie szkoda. No chyba, że ja coś źle zinterpretowałem w tym co napisałeś... Ale Pan Wacław nie wspominał nic o jakichkolwiek wydatkach/inwestycjach...

Domyślnie

Nie chodzi mi o Pana Wacława a Twoje "przesłanie" o przemyśleniach, o wydatkach... Na takiego D850 stać masę ludzi, to nie jest zakup domu za milion złotych. Jedni pracują tym na co ich stać, inni na tym co im pasuje... Jednym, tak jak Tobie- "szkoda kasy" (i nie ma to znaczenia czy szkoda na D5 czy na D7500), a innym nie szkoda. No chyba, że ja coś źle zinterpretowałem w tym co napisałeś... Ale Pan Wacław nie wspominał nic o jakichkolwiek wydatkach/inwestycjach...
    Nie chciałbym się wdawać w offtopic, ale tak stać niektórych, że płaczą i liczą wzory na rozdzielczość w wątku o D850 zamiast go kupić i cię cieszyć. To jak z kupnem auta: BMW dużo pali, Audi wcale nie takie duże, a do Mercedesa częsci drogie. Wezmę opla za 5000 zł.
    Nic mi do tego, nie interesuje mnie to.

No chyba, że ja coś źle zinterpretowałem w tym co napisałeś...
    Tak, źle zrozumiałeś (choć w międzyczasie ja też poprawiłem lekko wypowiedź).

Ale Pan Wacław nie wspominał nic o jakichkolwiek wydatkach/inwestycjach...
    A więc rzucił swoją wymarzoną robotę dla korekcji brwi? Aha.
    Wyjścia są dwa:
    1. Albo zarobił już tyle, że przerzucił się na coś innego. To jest możliwe, bo ludzie w zawodach po prostu wypalają się, ale mają już tyle na koncie, że spokojnie mogą robić coś tylko z zamiłowania.
    2. Albo brakuje kasy.

Jest jeszcze punkt 1.5 - gdy zdrowie / inna sytuacja życiowa nie pozwala.

Domyślnie

Nie chciałbym się wdawać w offtopic
    Sam zacząłeś OT w kwestii sprzętowo/finansowej...
    A więc rzucił swoją wymarzoną robotę dla korekcji brwi? Aha.
    Wyjścia są dwa:
    1. Albo zarobił już tyle, że przerzucił się na coś innego. To jest możliwe, bo ludzie w zawodach po prostu wypalają się, ale mają już tyle na koncie, że spokojnie mogą robić coś tylko z zamiłowania.
    2. Albo brakuje kasy.

Jest jeszcze punkt 1.5 - gdy zdrowie / inna sytuacja życiowa nie pozwala.
    Tylko on wie czemu zrezygnował, my możemy się domyślać. Możliwości może być więcej. Zrobił to co zrobił i tyle- jedni cieszą się, że po latach zrezygnowali, a drudzy cieszą się, że po latach za coś się wzięli.
    Ja wątkowy cytat rozumiem jako zwykłe przemyślenie. Nie widzę powodów by obowiązkowo wiązać to z pieniędzmi.