Szukaj
Źle zrozumieliście.
Mnie nie interesuje kto ile zarabia i na co wydaje, nikomu nie zagladam do portfela, ale mogę się założyć, że Pan Wacław nie reguluje brwi dla sztuki, a dla kasy. Po prostu więcej zarabia.
I to nic, ze może być mistrzem w swoich fachu. Znani malarze też byli genialni w swoim fachu, a przymierali głodem.
Pewnie generalizuje, ale każdy kieruje się swoim sumieniem/zasadami.
Ostatnio edytowane przez docxxx ; 19-02-2018 o 15:36
Nie chodzi mi o Pana Wacława a Twoje "przesłanie" o przemyśleniach, o wydatkach... Na takiego D850 stać masę ludzi, to nie jest zakup domu za milion złotych. Jedni pracują tym na co ich stać, inni na tym co im pasuje... Jednym, tak jak Tobie- "szkoda kasy" (i nie ma to znaczenia czy szkoda na D5 czy na D7500), a innym nie szkoda. No chyba, że ja coś źle zinterpretowałem w tym co napisałeś... Ale Pan Wacław nie wspominał nic o jakichkolwiek wydatkach/inwestycjach...
Nie chciałbym się wdawać w offtopic, ale tak stać niektórych, że płaczą i liczą wzory na rozdzielczość w wątku o D850 zamiast go kupić i cię cieszyć. To jak z kupnem auta: BMW dużo pali, Audi wcale nie takie duże, a do Mercedesa częsci drogie. Wezmę opla za 5000 zł.
Nic mi do tego, nie interesuje mnie to.
Tak, źle zrozumiałeś (choć w międzyczasie ja też poprawiłem lekko wypowiedź).
A więc rzucił swoją wymarzoną robotę dla korekcji brwi? Aha.
Wyjścia są dwa:
1. Albo zarobił już tyle, że przerzucił się na coś innego. To jest możliwe, bo ludzie w zawodach po prostu wypalają się, ale mają już tyle na koncie, że spokojnie mogą robić coś tylko z zamiłowania.
2. Albo brakuje kasy.
Jest jeszcze punkt 1.5 - gdy zdrowie / inna sytuacja życiowa nie pozwala.
Sam zacząłeś OT w kwestii sprzętowo/finansowej...
Tylko on wie czemu zrezygnował, my możemy się domyślać. Możliwości może być więcej. Zrobił to co zrobił i tyle- jedni cieszą się, że po latach zrezygnowali, a drudzy cieszą się, że po latach za coś się wzięli.
Ja wątkowy cytat rozumiem jako zwykłe przemyślenie. Nie widzę powodów by obowiązkowo wiązać to z pieniędzmi.
Skontaktuj się z nami