No to drogą dedukcji doszedłem do wniosku że chyba T70-200 wezmę. Do tej pory moim największym szkłem był N24-70 i trochę się boję gabarytów ale przekonuje mnie ostrość tego szkła. Jak nie podejdzie to wracam do N180 i zooma nożnego![]()
Szukaj
No to drogą dedukcji doszedłem do wniosku że chyba T70-200 wezmę. Do tej pory moim największym szkłem był N24-70 i trochę się boję gabarytów ale przekonuje mnie ostrość tego szkła. Jak nie podejdzie to wracam do N180 i zooma nożnego![]()
T70-200 jest zauwazalnie większy od N24-70, i pół kg cięższy.
@Strus, pamiętaj, że tutaj jest podobnie jak w przypadku T28-75, czyli były dwie wersje- starsze ze złotym napisem na czarnym pasku, i nowsze- czarne napisy na złotym pasku.
EDIT:
![]()
Ostatnio edytowane przez nikoniarz ; 05-02-2018 o 14:29
Dzięki za wskazówkę
I tak nadal wolałbym najbardziej jakieś 135 ale nie ten budżet niestety
Google!
https://patents.google.com/
maciekch97 - do krajobarazu potrzebujesz szeroki kąt, a tele będzie dobry np. do ptaków i portretu. Jak chcesz jeden uniwersalny obiektyw to rozważ Tamrona 18-400 (Tammy 100-400 jest oczywiście lepszy i za podobną kasę, ale niestety do krajobrazów nie wystarczy ).
Szerokikąt posiadam. Jednak nie zawsze to właśnie on jest mi potrzebny, a jakiś obiektyw o dłuższej ogniskowej stąd moje poszukiwania![]()
Skontaktuj się z nami