Ale zaraz. Co ma przysłona do af?
Przecież ostrość nastawiana jest na pełnej dziurze, a nie przysłonie roboczej.
Chyba, że Sony jakoś dziwnie to realizuje...
Szukaj
Ale zaraz. Co ma przysłona do af?
Przecież ostrość nastawiana jest na pełnej dziurze, a nie przysłonie roboczej.
Chyba, że Sony jakoś dziwnie to realizuje...
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Ach no i powszechnie wiadomo,że af w pierwszej A7 to kicha. Nie ma co porównywać z nowymi i konkurencją od Olka i Panasa.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
O ile wiem, niektóre bezlusterkowce Sony, przynajmniej z niektórymi obiektywami, ostrzą AF przy przymkniętej przysłonie, co bardzo upośledza tę funkcję.
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Ale ta 85tka to jedno z nielicznych szkieł które nie potrafi ustawiać ostrości w ten sposób więc na system bym nie zwalał. Dziwne że tego nie wyprostowali w sofcie... Chyba że dopiero w nowszych puszkach, nie śledziłem tematu![]()
A7III + CV15/4.5v3 + CV21/3.5 + FE24-70/4 + FE35/1.8 + Batis 85/1.8 + STF100/2.8G + 70-300G
Właśnie sobie sprawdziłem jak to działa u mnie, też na pierwszej A7ce i wygląda na to, że to chyba jakaś niedoróbka w GiMasterze. Co prawda wszystkie szkła u mnie zwolniły po przymknięciu (warunki pogodowe: f/13, 1/4s, ISO6400), ale nadal trafiały, przy czym najbardziej zwolnił 85/1.8 a Samy 35 i FE28 już nie tak bardzo. Ale to wszystko przy włączonej symulacji ustawień na żywo. Po wyłączeniu tego ustrojstwa wszystkie trzy obiektywy, nawet Samy ostrzą normalnie.
PS Najsłabszy AF ma u mnie Canon nFD. Praktycznie nie da się tym ostrzyć na autoDramat.
Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 24-01-2018 o 22:54
Ach, to zależy w jakim...
https://www.youtube.com/watch?v=Peycjf5XdC8
Skontaktuj się z nami