... jeśli będą to koszulki bawełniane to nie ma co panikować
Szukaj
... jeśli będą to koszulki bawełniane to nie ma co panikować
xpro2/ 23/ 56/ 10-24/godox
Poważnie?
Od 5 dni dyskutujecie nad niezwykle ważnym problemem czy warto nakleić na ekranik szkiełko za 5zł ..?
Proponuję rozpocząć tysiącdwieściesześćdziesiątąpiątą debatę czy warto nakręcać filtr uv...![]()
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
ma ktos minilampke MK-320? (meike, neweer, etc ta sama lampa brandowana roznie)?
Do mnie 2 dni temu przyszedł manualny Viltrox jy 620. Bardzo fajna, mała poręczna lampa. Co prawda bez ttl, ale w sytuacji kiedy można zrobić jedno, dwa zdjęcia próbne nie jest to żadnym problemem.
chcialbym malucha z ttl...bez ttl mam duze yn wszystkosystemowe
Bardziej chodzi o to aby nie zarysowac przypadkowo taniego i tandetnego plastiku wyswietlacza LCD.
Producenci oszczedzaja gdzie sie da i to co kiedys bylo bardziej trwale dzisiaj jest mniej trwale
Przy okazji stwierdzam, ze przez wiele lat korzystania z cyfrowek w silnym sloncu wyswietlacz LCD nie zawsze sie sprawdza.
(brakuje dokladnej oceny jakosci technicznej lub kiepsko widac co widzi matryca w danej chwili)
Wiele problemow wtedy rozwiazuje wizjer![]()
X-T10, XF 16-55/2.8, XF 35 f/1.4, XF 55-200, 5D MKII , EF 24-105 mm f/4L IS USM, EF 85mm f/1.8 USM, A6000 SEL18-105/4
Dzisiaj jest trochę smutny dzień. Brat kupił kiedyś uszkodzonego D50 z niedziałającą wbudowaną lampą i kitem. Postanowiłem, że sprawdzę sobie jak to działa w studio, przy dużej GO... Okazało się, że sklepało a7 z 85 GM. Wizjer nie robi się ciemny, mimo F/14, AF nie błądzi i na 9 zdjęć wszystkie były ostre. Co prawda ten korpus już dogorywa, bo pojawił się błąd, ale gdyby nie to, to klepał a7 aż miło.
Przy a7 i F/10 AF błądzi i często zupełnie nie trafia. Manualnie przy tej przysłonie nie da się za bardzo ostrzyć ze względu na szum i słabą jakość obrazu w wizjerze. Różnica w cenie jakaś 25-krotna.![]()
Zatem kto jeszcze chce dowodzić wyższości bezlusterkowców nad lustrzankami?![]()
Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?
NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)
Skontaktuj się z nami