Nie, to tylko dla win10 jest zrobione, win7 musisz sam ściągać, zrobić obraz i wklepać klucz z naklejki/pudełka itp.
Szukaj
Nie, to tylko dla win10 jest zrobione, win7 musisz sam ściągać, zrobić obraz i wklepać klucz z naklejki/pudełka itp.
Dysk już mam![]()
Czas powoli zacząć działania z wymianą i stawianiem systemu. Wczoraj nie mogłem pobrać systemu, trwało to długo i zostawiłem na noc. Rano był komunikat o błędzie. Do pamięci usb nie mogę wejść, pokazuje, że trzeba formatować. Nic z tym na razie nie robię. Pobrałem opcję obrazu DVD. Kolejne schody bo na 3 próby nagrywarka w laptopie po przekroczeniu 50% wywalała błąd o niepowodzeniu z jakimś nieznanym mi numerem. Odpaliłem starego kompa i tam nagrałem płytkę. Więc czas na zabawę.
Kupując dziś dysk w x-kom sprzedawca zaproponował mi przedłużenie gwarancji. Koszt przedłużenia na 2 lata to 36 PLN. Na 3 lata 45 PLN. Ja przedłużyłem o 2 lata.
Mój też już na biurku i chyba zrobię klonowanie bo system chodzi poprawnie, a stawianie wszystkiego od zera to mozolna robota.
Ja za to pytałem o gwarancje producenta, która jest pięć lat, niestety w EU nie ma micron wsparcia na pięć lat gwarancji, wiec tylko to co dają dystrybutorzy/sprzedawcy, czyli dwa lata.
Jak padnie po 2 latach, to można zaryzykować wysyłkę do producenta.
Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.
było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II
moje pstryki, na fejsie, instagram
Poszukam jeszcze czy nie mają jakiejś rejestracji produktów, może wtedy coś da się uzyskać z gwarancją.
Długość pięcioletniej gwarancji da się osiągnąć podczas zakupu. Niestety trzeba za dodatkowe 3 lata zapłacić 45 zł. Wtedy mamy 2+3. Ja zdecydowałem się na przedłużenie o 2 lata.
Do klonowania polecam https://www.aomeitech.com/pa/standard.html bo banalnie prosty.
@koesh ja postawiłem system od nowa. Dzięki Twoim wskazówkom o założeniu konta w Microsoft. Wszystko poszło jak należy. Instalowałem z płyty. Szkoda, że nie udało się z pendrive'a. Ważne, że w ogóle się udało. Skończę pobierać antywirusa i wywalam napęd DVD i wkładam dotychczasowy dysk hdd w jego miejsce.
Ja zrobiłem klonowanie, które trwało jakieś 5 minut, więcej zajęło przy okazji odkurzenie kompa
Zrobiłem testy tego dysku, wyniki wychodzą bardzo podobne do Crucial MX300 275GB ale dysk ma na 100% inne pamieci mimo że też Micron, podobno są to nowsze układy czyli możliwe że dobrze bo według testów te w MX300 są jednymi z najlepszych TLC, tak czy siak zobaczymy, ja mam dobre doświadczenie z dyskami crucial.
Ostatnio edytowane przez ksh ; 28-12-2017 o 16:14
Skontaktuj się z nami