Zależy od łącza, ściąga coś 4GB chyba.
Microsoft Tool to najprostsza metoda, nie musisz mieć żadnych dodatkowych programów, jest to też bezpieczne.
Szukaj
Zależy od łącza, ściąga coś 4GB chyba.
Microsoft Tool to najprostsza metoda, nie musisz mieć żadnych dodatkowych programów, jest to też bezpieczne.
Klamka zapadła. Kupuję Samsunga 850 EVO 250 GB. Jutro zacznę zabawę. Mam nadzieję, że też uda mi się jutro adapter kupić żeby w miejsce DVD wrzucić obecny dysk.
Widzę że jest promocja na x-kom dysku firmy Micron, testy wypadają bardzo dobrze, cena z kodem 299zł, moim zdaniem bardzo się opłaca bo firma Micron to producent pamięci jeden z największych na świecie i na ich pamięciach budują między innymi crucial i wiele innych firm.
Dokładnie chodzi o ten dysk https://www.x-kom.pl/p/382690-dysk-s...0-3d-nand.html 299zł
Gwarancja producenta 5 lat ale x-kom daje tylko 2 lata, ciekawe czy da sie wykorzystać gwarancje dłuższą.
https://www.micron.com/products/soli...t-lines/1100#/
Ostatnio edytowane przez ksh ; 27-12-2017 o 23:21
Dysk już mam![]()
Czas powoli zacząć działania z wymianą i stawianiem systemu. Wczoraj nie mogłem pobrać systemu, trwało to długo i zostawiłem na noc. Rano był komunikat o błędzie. Do pamięci usb nie mogę wejść, pokazuje, że trzeba formatować. Nic z tym na razie nie robię. Pobrałem opcję obrazu DVD. Kolejne schody bo na 3 próby nagrywarka w laptopie po przekroczeniu 50% wywalała błąd o niepowodzeniu z jakimś nieznanym mi numerem. Odpaliłem starego kompa i tam nagrałem płytkę. Więc czas na zabawę.
Kupując dziś dysk w x-kom sprzedawca zaproponował mi przedłużenie gwarancji. Koszt przedłużenia na 2 lata to 36 PLN. Na 3 lata 45 PLN. Ja przedłużyłem o 2 lata.
Wyszłoby 100 zł taniej niż Samsung. Nie ukrywam, że cena odgrywa dużą rolę. W Łodzi teoretycznie 2 szt. są dostępne. Cena bez kodu 349 zł. A jak do tych dysków ma się np. taki Goodram CX300?
Ja kupiłem tego Microna właśnie i zmienię mojego cruciala 128GB, uważam że warto, w testach wypada bardzo dobrze, a tak wielka firma nie będzie sobie psuła marki wydając dyski pod własnym logo, to jest firma klasy Intel, Samsung ( oczywiście chodzi o produkcje, technologie itd ).
Z tego co wyczytałem dyski świetne do laptopów przez niski pobór prądu i niską temperaturę, a wydajność ponad średnią dysków w podobnych cenach jak samsung, crucial itd.
kod
wyprzedaz2018
@koesh dzięki za kod. Złożyłem zamówienie. Juro pojadę do x-komu i mam nadzieję, że rzeczywiście będą na stanie mieli
- - - - kolejny post - - - - - -
Dzięki za opinie. CX300 chodził mi po głowie jako opcja tańsza o pojemności 128 GB.
Skontaktuj się z nami