Close

Strona 332 z 371 PierwszyPierwszy ... 232282322330331332333334342 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3 311 do 3 320 z 3710

Wątek: Samsung NX 300

ksh
    Gość

Domyślnie

No i trzeba dodać że taki NX500 obecnie to nadal świetna maszyna, matryca BSI 28MPix robi swoje, a obiektywu od strony jakości optycznej to wysoka półka co przy cenie łącznej nadal ciekawie wygląda w porównaniu do sony czy fuji.
    Samsung mógł wiele na rynku foto zmienić, planowane NX50 i następca NX1, podobnie następca taniego NX3000/3300, konkurencja nie mogłaby windować cen jak teraz mając na półce obok świetny system.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Śprotek Zobacz posta
    No proszę, czyli nóweczki nx300 za 900 zł, chyba jednak nie zrobiłem dobrego interesu.
    900zł to była mocno wyprzedażowa cena. Wszystko zależy kiedy go kupiła i w jakim sklepie - mogła faktycznie zapłacić te 2600zł, jeśli to było np. Euro.com.pl i do tego sprzedawca dorzucił ubezpieczanie od uszkodzeń mechanicznych za 600zł. Orzymałeś już aparat? W jakim jest faktycznie stanie?

Domyślnie

Panowie na aparat jeszcze czekam.
    Kto wie jak sprawdzić przebieg migawki? Widziałem jakiś sposób z menu serwisowym. Wgrywa się plik na kartę SD i pojawia się menu serwisowe gdzie można sprawdzić shutter count.

Domyślnie

No więc aparat przyszedł, wygląda idealnie, bez jednej ryski, jak nowy, obiektyw z metalowym bagnetem (III) jak nowy, lampa, osłona p-s, ładowarka.

Ale zastanawiam się - nie mieliście u siebie instrukcji po polsku? Ja mam tylko po niemiecku i francusku.

Czy ten lightroom z płytki da się uaktualnić do nowego np. 6 albo CC? Czy nowy lightroom zadziała na kod aktywacyjny z płytki?

Znalazłem sposób na sprawdzenie ilości wyzwoleń migawki:

1) Create a text file as follows:
    file name: nx_dev.adj
    file content: "smart_camera" - NB no carriage return, no nothing except the string (NB excluding quotes). File length should be exactly 12 bytes.
    2) Place this file on the root of an SD card and put the card in your camera.
    3) Power on the camera. Make sure camera is on Auto.
    4) Press, in succession: down, OK, up, OK, right, press and keep pressed the exposure compensation button, press and release OK, and finally release the exposure compensation button.
    Now you should see the new menu on the screen. Go to "3. Adjustment Control" (press OK) and from there, to "(6) Adjust Results" (Press OK). There you should see "Shutter Release Count:" with the number of actuations.
    To close the DEV menu, just press the MENU button a few times.

Ale u mnie nie działa, albo coś źle robię.

ksh
    Gość

Domyślnie

Nie wiem jak z instrukcjami bo prawdziwy mężczyzna instrukcji nie czyta... potem męczy na forum o wszystko
    Lr 5 uaktualnisz tylko do max wersji 5.x
    Nie przejmuj się ilością klatek tylko rób zdjęcia, sprzęt super, obiektyw mój ulubiony, optycznie dużo dużo lepszy niż u nikona, które przecież są bardzo dobre.
    Zrób aktualizacje firmware bo to w bezlustrach bardzo ważne ( aparat i obiektyw ).

No i to co mi brakuje najbardziej, pod przycisk wifi dajesz przesyłanie na kompa, na kompie masz aktywny w tle program od samsunga, przychodzisz do domu i jak komp włączony wciskasz guzik na aparacie, ok na ekranie i leci wszystko automatycznie na kompa.

Domyślnie

No więc uaktualniłem FW do wersji 1.45 i FW obiektywu.

Okazuje się, że teraz działa sposób na ukryte menu! Aparat ma przebieg 3700 zdjęć. Zatem sprzedająca lekko minęła się z prawdą pisząc:

"Aparat został kupiony w sklepie w Polsce i był bardzo mało używany nie skłamię pisząc, że był używany maksymalnie z 10 razy. "

Z 10 razy to musiałaby robić po 370 zdjęć za jednym razem.

Ale aparat w naprawdę ślicznym stanie, jak nowy. .

Ile one mają gwarancji na migawkę? 100 000 zdjęć?
    No i ciekawe czy faktycznie z polskiej dystrybucji. Bo paragonu pani Agata nie dołączyła. Trochę opis naciągnęła, tak jak te 10x użyty aparat i 2600 za sprzęt. Ale nie jest źle.

Domyślnie

Nie ma żadnej gwarancji na migawkę. Rób zdjęcia i się nie przejmuj. Kupiłeś aparat taniej niż obecnie wiszą na Allegro najtańsze sztuki, w lepszym od nich stanie. 3700 zdjęć na użycie 10 razy jest realne. Włącz zdjęcia seryjne i na jednym ładowaniu akumulatora powinno Ci się udać zrobić 1000 zdjęć...

Domyślnie

Matryca czysta, jeden jakiś paproch wielkości 0.5 milimetra. Komora główna też czysta. Faktycznie aparat gdyby nie przebieg to wygląda jak nowy. Wybieranie parametrów na manualu bajka, jednym pokrętłem da się zrobić wszystko.
    Jutro pora wyjść na ulicę.

Za te 830 zł z wysyłką nic lepszego bym nie kupił.

Panowie, czy ten 20-50 II jest znacząco mniejszy od 18-55? Optycznie równie dobry? Może bym wymienił na mniejszy do streetu? Chociaż te 2mm

Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka

ksh
    Gość

Domyślnie

Jest gorszy, jeśli już to 16-50 PZ ale wkurza elektryczny zoom, gorsze 50mm ale jest 2mm szerzej, musisz sam pomyśleć co lepsze, 18-55 III to najlepszy optycznie kit samsunga.

Domyślnie

Aha, dostałeś jeszcze Lightroom, którego rzadko ktoś dodaje sprzedając używany aparat W 20-50 szkoda się bawić.

Strona 332 z 371 PierwszyPierwszy ... 232282322330331332333334342 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów