Szukaj
www: dariuszbres.pl ● blog: dariuszbres.pl/blog ● gear: dariuszbres.pl/gear
ig: instagram.dariuszbres.pl ● fb: facebook.dariuszbres.pl ● flickr: flickr.dariuszbres.pl ● recenzje: dariuszbres.pl/recenzje ● pojedynek: dariuszbres.pl/pojedynek ● grupa nikon: grupa nikon
W rawie Ci to nie zmieni, ale to działa jeżeli defacto rawy pomiędzy modelami się nie różnią. Ale jak pojawią się wieksze zmiany, to wyjdzie klops. Podobnie jak parametry pewnych automatów, które opierają się o dane z puszki.
ig: instagram.dariuszbres.pl ● fb: facebook.dariuszbres.pl ● flickr: flickr.dariuszbres.pl ● recenzje: dariuszbres.pl/recenzje ● pojedynek: dariuszbres.pl/pojedynek ● grupa nikon: grupa nikon
Jeżeli konstrukcje się nie różnią (nie chodzi o mpix) to taka podmiana będzie całkiem ok. Po prostu jeżeli w rawie są zaszyte jakieś informacje, które program interpretuje jak masz rawa z d810 to zrób a. To zrobi też to a na d850. Pytanie czy efekt tego będzie taki sam jak zastosowanie nowszej wersji programu - a na to już trudno ogólnie odpowiedzieć.
Tak właśnie myślałem, gra nie warta zabawy. THX.
A nie lepiej otworzyć rawa w DxO, aby wczytać profile szkła i puszki i wyeksportować jako DNG do LR i pracować już w LR?
Oczywiście zakładając, że mamy starego LR lub będziemy tak robić w niedalekiej przyszłości z posiadaną wersją pudełkową z powodu braku wsparcia dla nowego sprzętu. Warto nadmienić, że DxO i LR "dogadują" się ze sobą i można bez problemu dokonywać transferu w obu kierunkach pomiędzy nimi. (DxO jest jeszcze za darmo do końca listopada).
Z6II | N 14-30 | T 28-75 | S 8 + FTZ + Nodal Ninja R10
Kurde...
Od zawsze miałem LR jak adobe wykupiło pewną mała firmę.
Kilka miesięcy temu miałem wersję 6.x (gdzie X było według mnie większe od 12 , czyli 6.12) ale po tych kretyńskich updateach CC wyszlo że mam z powrotek 6.12 a wersje 6.7 którą niby można ściągnać z sieci od adobe - nie instaluje się.
Na czacie z adobe uzyskałem info że musze wpiasć sie na forum... i tam zadać pytanie. Litości kuźwa. kolejne forum ?!?!?!?
Moz ektoś zna odpowiedź ?
Skontaktuj się z nami