Close

Strona 96 z 208 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146196 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 2075

Domyślnie

Wg. dxomark wyniki są jednak inne...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yahooo8 Zobacz posta
    Ma wszystko lepsze ? d750 ma lepsze ISO i z linku poniżej wynika, że również DR. Jest lżejsze 2 razy tańsze i zdjęcia mraw z d850 wyglądają gorzej niż normalnie z d750. Poza tym ma tą samą prędkość co d850 bez gripa. Więc powiedz mi co "wszystko" ma lepsze do reporterki od d750 ?
    To link do wyników DR i Iso
    https://2.img-dpreview.com/files/p/T...cb81d72154ce13
    Do tego wykresu podszedłbym z taką samym dystansem jak do DXOMark który akurat pokazuje coś zupełnie innego - że to jednak D850 jest lepszy niż d750; w zasadzie w każdym aspekcie obrazka: https://www.dxomark.com/Cameras/Comp...750___1177_975
    Poza tym jednak d850 ma lepszy wizjer, lepszy AF, lepszy bufor, szybsz karty; lepszą wydajność na aku, możliwość zastosowania większego aku z gripem, lepszą ergonomię, lepszą personalizacje obsługi - z dość istotną możliwością ustawienia różnych trybów AF pod różne klawisze, z założenia trwalszą migawkę. D750 ma jedno, choć bardzo istotną rzecz lepszą - cenę.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Ma wszystko lepsze ? d750 ma lepsze ISO i z linku poniżej wynika, że również DR. Jest lżejsze 2 razy tańsze i zdjęcia mraw z d850 wyglądają gorzej niż normalnie z d750. Poza tym ma tą samą prędkość co d850 bez gripa. Więc powiedz mi co "wszystko" ma lepsze do reporterki od d750 ?
    To link do wyników DR i Iso
    https://2.img-dpreview.com/files/p/T...cb81d72154ce13
    Taaa, wypuszczają nowszą, lepszą puszkę z nowymi ficzerami, a my kolejny raz czytamy, że nie warto. Po prostu napisz, że nie masz na nią kasy.
    Ja mam odwagę napisać, że mi się bardzo podobają Audi A6, ale nie mam tyle forsy. Idąc waszym tokiem myslenia musialbym napisać, że Passat taki sam, a Skoda nawet lepsza bo...
    Za kazdym razem mozna wtedy napisac: gdybys jednak zarabial x razy wiecej, albo gdyby D850 kosztowalby tyle co na zachodzie, czyli 3300 "zł", to bralbys dwa, prawda?
    Aha, D5 też mi się podoba...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez docxxx Zobacz posta
    Idąc waszym tokiem myslenia musialbym napisać, że Passat taki sam, a Skoda nawet lepsza bo...
    Bo też jeżdżą, też mają elektryczne szyby i skórę... A Skoda lepsza, bo części tańsze
    Ja zauważyłem, że wielu właścicieli super-turbo korpusu jakim jest D750 pewnych spraw nie dopuszcza do siebie, często tłumacząc je sobie bardzo pokrętnie...

Domyślnie

Akurat jeśli chodzi o mnie nie było różnicy dla mnie z wyborem body bo brałem kredyt. Czy to by było 200 czy 400 zł raty to było mi obojetne i świadomie wybrałem d750. Po co mi d850 w którym bym 90% korzystał z mraw. Naprawdę mi super fizjer guziki grip 4k timelapse stackingi itp nie są potrzebne. Chce mieć nie więcej niż 30 mln px z mega dobrym iso i super obrazkiem i to mi daje d750.

Domyślnie

@Jacek_Z ostatnio zauważyłem że zrobiłeś się strasznym pieniaczem. ? Kolejny raz mi piszesz o d600... Jacek przecież ja wciąż używam D600 i wciąż dla mnie jest wystarczającym aparatem. Gdyby było inaczej, sprzedałbym bym go i dorzucić trochę do drugiego D750, więc nie bardzo wiem o co Ci kaman. ? ja nie uważam że d750 jest lepszy od d850. Uważam że D750 jest na tyle ********ym aparatem, że wystarcza mi na wszystkie moje oczekiwania i wszystko to co robię. Ja naprawdę mam wiekszy fun z pracy z ludźmi i z tego co robię, niż fun nad nowościami świata elektronicznego, i przy tym sprzęcie co mam, może nie jest topowy, ale d850 to tylko kolejna elektroniczna nowinka, która raczej niczego by nie zmieniła w tym co robię. To czy miałbym teraz d750, czy d850 czy sto sztuk d850 niczego by u mnie nie zmieniło. 7 milowym krokiem będzie jak wyjdzie sprzęt który przykładowo na ISO 6400 zdjęcia będą wyglądać jak teraz ISO 200 itp. a tak to kolejny aparat do którego dorzucili 3grosze ...?

Mam taki swój świat, robię jakieś tam śluby i jakieś tam sesję portretowe, taki D750 jest nadwyraz do tego bardzo dobry. To tak jakbym miał kupić D5 bo jest top i lepszy od d750. Robiąc tym d5 wolną reporterkę i sesje z maxmodels, a nawet nigdy nie wcisnąć w nim serii, bo po co? serii nie potrzebuje, więc po co kupować mi coś czego nie potrzebuje. Ja w swoim d750 serie to tylko wciskam dla pokazania innym , albo jak się nudze w domu??

Wiec nie róbcie lipy z opowiadaniem że kogoś na coś nie stać i mu żal, bo jest dużo osób którzy znają swoje potrzeby i niebędą widzieć sensu posiadania lub wymiany obecnego sprzętu... Ja gdybym miał kupić teraz coś nowego, to tylko jakby mi dinozaur zjadł aparaty, albo jakby coś się z nimi stało a nie dlatego że potrzebuje nowości ? Z resztą, jak ktoś wie ze D850 jest dla niego, to przecież nikogo nie namawiam do tego żeby nie kupił, wręcz przeciwnie kupujcie bo sam jestem ciekaw w końcu praktycznych postów na temat tego aparatu.
    Ostatnio edytowane przez kurczeblade ; 10-10-2017 o 20:38

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    @Jacek_Z ostatnio zauważyłem że zrobiłeś się strasznym pieniaczem. ? Kolejny raz mi piszesz o d600... Jacek przecież ja wciąż używam D600 i wciąż dla mnie jest wystarczającym aparatem. Gdyby było inaczej, sprzedałbym bym go i dorzucić trochę do drugiego D750, więc nie bardzo wiem o co Ci kaman. ? ja nie uważam że d750 jest lepszy od d850. Uważam że D750 jest na tyle ********ym aparatem, że wystarcza mi na wszystkie moje oczekiwania i wszystko to co robię. Ja naprawdę mam wiekszy fun z pracy z ludźmi i z tego co robię, niż fun nad nowościami świata elektronicznego, i przy tym sprzęcie co mam, może nie jest topowy, ale d850 to tylko kolejna elektroniczna nowinka, która raczej niczego by nie zmieniła w tym co robię. To czy miałbym teraz d750, czy d850 czy sto sztuk d850 niczego by u mnie nie zmieniło. 7 milowym krokiem będzie jak wyjdzie sprzęt który przykładowo na ISO 6400 zdjęcia będą wyglądać jak teraz ISO 200 itp. a tak to kolejny aparat do którego dorzucili 3grosze ...?

Mam taki swój świat, robię jakieś tam śluby i jakieś tam sesję portretowe, taki D750 jest nadwyraz do tego bardzo dobry. To tak jakbym miał kupić D5 bo jest top i lepszy od d750. Robiąc tym d5 wolną reporterkę i sesje z maxmodels, a nawet nigdy nie wcisnąć w nim serii, bo po co? serii nie potrzebuje, więc po co kupować mi coś czego nie potrzebuje. Ja w swoim d750 serie to tylko wciskam dla pokazania innym , albo jak się nudze w domu??

Wiec nie róbcie lipy z opowiadaniem że kogoś na coś nie stać i mu żal, bo jest dużo osób którzy znają swoje potrzeby i niebędą widzieć sensu posiadania lub wymiany obecnego sprzętu... Ja gdybym miał kupić teraz coś nowego, to tylko jakby mi dinozaur zjadł aparaty, albo jakby coś się z nimi stało a nie dlatego że potrzebuje nowości ? Z resztą, jak ktoś wie ze D850 jest dla niego, to przecież nikogo nie namawiam do tego żeby nie kupił, wręcz przeciwnie kupujcie bo sam jestem ciekaw w końcu praktycznych postów na temat tego aparatu.
    Podpisuje się

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    Poza tym jednak d850 ma lepszy wizjer, lepszy AF, lepszy bufor, szybsz karty; lepszą wydajność na aku, możliwość zastosowania większego aku z gripem, lepszą ergonomię, lepszą personalizacje obsługi - z dość istotną możliwością ustawienia różnych trybów AF pod różne klawisze, z założenia trwalszą migawkę. D750 ma jedno, choć bardzo istotną rzecz lepszą - cenę.
    Ma jeszcze więcej fps, ma krótszy czas synchronizacji z lampą, ma 1/8000.
    Lepszy AF + więcej fps to absolutnie wystarczające powody by uznac to body za lepsze w reporterce.

Akurat jeśli chodzi o mnie nie było różnicy dla mnie z wyborem body bo brałem kredyt. Czy to by było 200 czy 400 zł raty to było mi obojetne i świadomie wybrałem d750. Po co mi d850 w którym bym 90% korzystał z mraw. .
    Kredyt trzeba spłacać. Mogłes kupić D5 i mieć raty 1000 zł. Nie pisz o mraw - nie musisz tego używać, nie trzeba używac mnóstwa rzeczy. Odchylanego LCD nie trzeba używać. Jeśli nie potrzebujesz lepszego AF i więcej fps - to kwestia tego jak Ty pracujesz. Ale to nie znaczy, że D850 nie ma przewagi.

Kolejny raz mi piszesz o d600... Jacek przecież ja wciąż używam D600 i wciąż dla mnie jest wystarczającym aparatem. Gdyby było inaczej, sprzedałbym bym go i dorzucić trochę do drugiego D750, więc nie bardzo wiem o co Ci kaman. .
    Ale nie kupiłeś drugiego D600. Uznałeś jednak, że D750 jest lepszy?

ja nie uważam że d750 jest lepszy od d850. Uważam że D750 jest na tyle ********ym aparatem, że wystarcza mi na wszystkie moje oczekiwania i wszystko to co robię. Ja naprawdę mam wiekszy fun z pracy z ludźmi i z tego co robię, niż fun nad nowościami świata elektronicznego, i przy tym sprzęcie co mam, może nie jest topowy, ale d850 to tylko kolejna elektroniczna nowinka, która raczej niczego by nie zmieniła w tym co robię. To czy miałbym teraz d750, czy d850 czy sto sztuk d850 niczego by u mnie nie zmieniło. 7 milowym krokiem będzie jak wyjdzie sprzęt który przykładowo na ISO 6400 zdjęcia będą wyglądać jak teraz ISO 200 itp. a tak to kolejny aparat do którego dorzucili 3grosze ...��

Mam taki swój świat, robię jakieś tam śluby i jakieś tam sesję portretowe, taki D750 jest nadwyraz do tego bardzo dobry. To tak jakbym miał kupić D5 bo jest top i lepszy od d750. Robiąc tym d5 wolną reporterkę i sesje z maxmodels, a nawet nigdy nie wcisnąć w nim serii, bo po co? serii nie potrzebuje, więc po co kupować mi coś czego nie potrzebuje. Ja w swoim d750 serie to tylko wciskam dla pokazania innym , albo jak się nudze w domu����

Wiec nie róbcie lipy z opowiadaniem że kogoś na coś nie stać i mu żal, bo jest dużo osób którzy znają swoje potrzeby i niebędą widzieć sensu posiadania lub wymiany obecnego sprzętu... Ja gdybym miał kupić teraz coś nowego, to tylko jakby mi dinozaur zjadł aparaty, albo jakby coś się z nimi stało a nie dlatego że potrzebuje nowości �� Z resztą, jak ktoś wie ze D850 jest dla niego, to przecież nikogo nie namawiam do tego żeby nie kupił, wręcz przeciwnie kupujcie bo sam jestem ciekaw w końcu praktycznych postów na temat tego aparatu.
    No widzisz i o takie wypowiedzi chodzi. Tu piszesz wyraźnie o swoich potrzebach, a nie o tym, że body X jest gorsze czy lepsze od body Y. Zresztą tak samo z yahooo8. Co innego pisanie o sobie, a co innego pisanie o aparacie.

Domyślnie

[MENTION=2637]... 7 milowym krokiem będzie jak wyjdzie sprzęt który przykładowo na ISO 6400 zdjęcia będą wyglądać jak teraz ISO 200 itp ...������.
    O, a taki a7s II się nada?
    xpro2/ 23/ 56/ 10-24/ godox

Domyślnie

Wiec nie róbcie lipy z opowiadaniem że kogoś na coś nie stać i mu żal, bo jest dużo osób którzy znają swoje potrzeby i niebędą widzieć sensu posiadania lub wymiany obecnego sprzętu...
    Nadmienię tylko, że jak ktoś to samo pisze o D700, lub strach pomyśleć, o jakimś DXie, to Ty reagujesz tak samo No, może czasem sugerujesz, że chodzi o "podniesienie" ceny zajechanego D700 Ale to tylko ot drobne...
    D850 jest raczej pod każdym względem lepszy od dotychczasowych Nikonów w cenie do 20k zł i pewnie nie chodzi tylko o fps, czy rozdzielczość...

Strona 96 z 208 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106146196 ... OstatniOstatni