Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Spacer na molo

Domyślnie Spacer na molo

Gdynia Orłowo

zapraszam

wieksza wersja

https://postimg.org/image/d2l2cflxh/

Domyślnie

Rewelecja. Patrzę i się uczę, oby więcej takich fotografii na forum.
    Nikon D5100+Sigma17-50+Sigma10-20+Samyang8Fish-Eye+Tamron 70-300+hama omega premium II

Domyślnie

Generalnie mnie się podoba, może te deski by się dało jakoś lepiej wyeksponować - w sensie trochę więcej clarity w lr np
    D300s D750 D5500 EPL5 z kitem NEX5 w rezerwie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frogi Zobacz posta
    Generalnie mnie się podoba, może te deski by się dało jakoś lepiej wyeksponować - w sensie trochę więcej clarity w lr np

ale w jakim celu ? fotografia ma świecić ? brakuje Ci detalu ? to matryca 36 MG, deski juz i tak swieca, bo zdjecie zostało zrobione zimą były oblodzone nie obrabiam w LR ale Capture One Pro 10, uwazam go za najlepszy obecnie program do wywoływania zdjec, ma rewelacyjne clarity przy normalnym wywolaniu zdjecia, przy tym bardzo czystą kolorystykę, a koncze obrobke w PS-ie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    ale w jakim celu ? fotografia ma świecić ? brakuje Ci detalu ? to matryca 36 MG, deski juz i tak swieca, bo zdjecie zostało zrobione zimą były oblodzone nie obrabiam w LR ale Capture One Pro 10, uwazam go za najlepszy obecnie program do wywoływania zdjec, ma rewelacyjne clarity przy normalnym wywolaniu zdjecia, przy tym bardzo czystą kolorystykę, a koncze obrobke w PS-ie.
    Świecić? Po co? 36Mpx... nie widać tego zupełnie. Każdy ma swój ulubiony program, mój to LR
    D300s D750 D5500 EPL5 z kitem NEX5 w rezerwie

Domyślnie

Ładna,czysta fota. Kompozycyjnie "pod linijkę"
    Clarity to zuooooo (niektórym wyłączałybym ten suwak albo ograniczył go do "wartości +20"

Domyślnie

ładne zdjęcie, pod linijkę ale te obcięte ławki trochę gryzą ten kadr
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaś Zobacz posta
    ładne zdjęcie, pod linijkę ale te obcięte ławki trochę gryzą ten kadr

hehe , nie mozna miec wszystkiego, to 14mm na pełnej klatce, mz. szersze pokaznie tego motywu zbytnio rozdrobni szczegóły i fotografia zostanie pozbawiona smaczków ale to mz. pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez harb Zobacz posta
    hehe , nie mozna miec wszystkiego, to 14mm na pełnej klatce, mz. szersze pokaznie tego motywu zbytnio rozdrobni szczegóły i fotografia zostanie pozbawiona smaczków ale to mz. pozdrawiam
    nie można mieć wszystkiego - to na pewno, ale nie sądze żeby 3-4% szerszy kadr (bo pewnie tyle brakuje) rozdrobnił szczegóły i pozbawił smaczków mz oczywiście.
    Jestem szumofobem. S50F1.4A

Domyślnie

Hm jak dla mnie clarity tutaj już absolutnie nie byłoby wskazane ponieważ jak na mój gust i tak już jest bardzo ostro i wyraziście. Fota z klimatem, dynamiczne chmury i odbicie na deskach zrobiły robote
    http://www.kubakoziol.pl - moja pasja, fotografia pejzażu

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni