Jak ktoś ma torbę Nikona (taka czarna w środku jasno szara) to polecam do ustawienia manualnego balansu użyć tej szarej wyściółki. Balans bomba wychodzi. Kolorki pikne.![]()
Szukaj
Jak ktoś ma torbę Nikona (taka czarna w środku jasno szara) to polecam do ustawienia manualnego balansu użyć tej szarej wyściółki. Balans bomba wychodzi. Kolorki pikne.![]()
Wiem, że jak więcej wiem to tak naprawdę nic nie wiem.
Grupa FotoKujawy
"Pre" uzywam tylko jak robie fotografie IR, więc bardziej przydałby sie wzorzec zieleni![]()
[SIZE="1"][COLOR="Gray"]Pozdrawiam Piotrek portfolio
hmmmm.. ja nie mam i mysle, ze taniej juz by wyszlo karte kodaka kupic niz torbe Nikona![]()
Dobry hint ! Niemniej nic nie robi tak dobrze jak NEF i późniejsze merdnięcie odpowiednim suwaczkiem![]()
No to fakt Panowie. Dobry WB i dobra ekspozycja = dobra jakość dla wysokich ISO![]()
a tak dokładniej to jeszcze lepiej miec neutralne światło, tak aby WB się nie trudził i ustawiał wszystkie współczynniki mnożenia na 1, tylko że to mało realne w norlanych sytuacjach zdjęciowych (nie licząc super wyposażonego studio)
szkoda, że to już nie to samo forum...
haha racja Erie. Najlepiej to żeby i pogoda i nasze umiejętności były idealneTo by zdjęcia wychodziły boskie.....
Skontaktuj się z nami