Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 15

Domyślnie Balans bieli "Pre"

Jak ktoś ma torbę Nikona (taka czarna w środku jasno szara) to polecam do ustawienia manualnego balansu użyć tej szarej wyściółki. Balans bomba wychodzi. Kolorki pikne.
    Wiem, że jak więcej wiem to tak naprawdę nic nie wiem.
    Grupa FotoKujawy

Oszczędny w słowach Awatar Nekosh
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie

"Pre" uzywam tylko jak robie fotografie IR, więc bardziej przydałby sie wzorzec zieleni
    [SIZE="1"][COLOR="Gray"]Pozdrawiam Piotrek portfolio

Domyślnie

hmmmm.. ja nie mam i mysle, ze taniej juz by wyszlo karte kodaka kupic niz torbe Nikona

Domyślnie

Dobry hint ! Niemniej nic nie robi tak dobrze jak NEF i późniejsze merdnięcie odpowiednim suwaczkiem

Domyślnie

Witam,

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Dobry hint ! Niemniej nic nie robi tak dobrze jak NEF i późniejsze merdnięcie odpowiednim suwaczkiem
    Święta racja, Zbigniew, ale trzeba pamiętać, że jak się foci na dużych ISO, to im mniej modyfikujesz WB przy obróbce, tym mniejsze będą szumy na fotkach.

POzdrawiam, QuadMan
    Jakieś puszki i słoiki, a fotki takie sobie....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez QuadMan Zobacz posta
    Witam,

Święta racja, Zbigniew, ale trzeba pamiętać, że jak się foci na dużych ISO, to im mniej modyfikujesz WB przy obróbce, tym mniejsze będą szumy na fotkach.

POzdrawiam, QuadMan
    dokladnie, lepiej robic aparatem niz kompem... o ile to mozliwe rzecz jasna.
    red light, dark room...

Domyślnie

No to fakt Panowie. Dobry WB i dobra ekspozycja = dobra jakość dla wysokich ISO

Domyślnie

a tak dokładniej to jeszcze lepiej miec neutralne światło, tak aby WB się nie trudził i ustawiał wszystkie współczynniki mnożenia na 1 , tylko że to mało realne w norlanych sytuacjach zdjęciowych (nie licząc super wyposażonego studio)
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

haha racja Erie. Najlepiej to żeby i pogoda i nasze umiejętności były idealne To by zdjęcia wychodziły boskie.....
    D80 + N50 1.8 + Nissin Di622
    www.zdjeciaslubne.za.pl; Drugie hobby http://www.zegarmistrzwroclaw.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mati_007 Zobacz posta
    haha racja Erie. Najlepiej to żeby i pogoda i nasze umiejętności były idealne To by zdjęcia wychodziły boskie.....
    ale znów jak bedzie za idealna pogoda to zdjęć np. burzy, czy innego tornado niet i wówczas też lipa
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów