Szukaj
Wydaje się perfekcyjne i moim zdaniem takie jest.
Kadr, światło, kolory. Przepiękny krajobraz i taka też pogoda.
Chmury, nie dość, że malownicze... To jaki fantastyczny, ogromny dyfuzor.
Nie znam się to się zapytam: czy tam przy krzakach po lewej ( i tym małym wybrzuszeniu na środku) naprawdę było tak ciemno, mimo, że patrząc od tej samej strony na wieżę, widzę, że aż tak ciemno nie było?
Poza tym kadr bardzo udany
możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby
@FelTom jest mi niezmiernie miło słyszeć takie pochwały - dzięki!
@notdot - wiele wskazuje na to, że ta akurat klatka (2 z 6) była naświetlana wprost pod światło. Dzięki, że zwracasz na to uwagę, bo miałem zagadkę czy zostawić tak jak jest, czy ciągnąć ten obszar z cieni ale ostatecznie uznałem, że taki rozkład świateł i cieni jest bardziej wiarygodny. Czy słusznie? Nie wiem ale chętnie się dowiem od bardziej doświadczonych.
Co do samej wieży to była ciągnięta z cieni w procesie wywoływania w LR - Radial Filter: Shadows +10 / Clarity +6
dzięki za odwiedziny i komentarze
Kadr jak najbardziej wporzadku, do dołu nie ma się co przyczepić jednak niebo można troche bardziej wyedytować i pozbyć się białych plam które moim zdaniem wyglądaja nie za bardzo estetycznie.
Ja państwu powiem, że ja pracuję cały czas, cały czas czegoś się uczę, bez przerwy.
no właśnie skoro wieża wyciągnięta z cieni (bo podejrzewałem, że tak było właśnie) to cienie przy krzakach też by można. Albo krzaki zostawić i wieżę też przyciemnić
no ale wiadomo, że to twoja decyzja, źle moim zdaniem nie jest tylko jakiś taki rozstrzał mam
ale może to tylko ja![]()
możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby
Niebo za Sebastianem. No i mam wrażenie że tytułowa bohaterka lekko w lewo się chyli.
Skontaktuj się z nami