Tak myślałem właśnie... Ogólnie bardzo dobre zdjęcia... świetnie obrobione.
Szukaj
Tak myślałem właśnie... Ogólnie bardzo dobre zdjęcia... świetnie obrobione.
Pozdrawiam.
MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
|||blog ||| maciejsimm.com|||
Znakomicie poradziłeś sobie z przepałami, które ZAWSZE są na kamieńczyku, więc szacun! Zdjęcia urzekają kolorami, ze tak powiem sztampowe ujęcia. Jak się w Karkonoszach podobało?
To się nazywa... rozpiętość tonalna![]()
Pozdrawiam.
MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
|||blog ||| maciejsimm.com|||
No jak ładnie!Fajne! Podobają mi się!
D300s,T17-50,SB-800
ależ precyzja!
i biele i czornyje![]()
fotografia godna najpiękniejszych polskich wodospadów
gratuluję
PS
właśnie wróciłem z Sudetów, szkoda, że na ulubione miejsca w Karkonoszach zabrakło już czasu
Serdeczne dzięki!
W Karkonoszach podobało się bardzo, na samą myśl jeszcze mnie nogi boląZdjęcia robiłem mimochodem, trochę przypadkowo i rozpoznawczo, (byłem tam rodzinno-spacerowo-wypoczynkowo), ale wodospady udało mi się nawet obfotografować przyzwoicie.
A na koniec - kamieńczyk z nowej zabawki:
Nikona mam już od dawna, nowa zabawka to Mamiya 7![]()
a czy już przeżyłeś chwile irytacji podczas zmiany obiektywów
wspaniały model, ale projektanci nie przewidzieli, że niektórzy lubią dość często zmieniać szkło![]()
Ten aparat ma mnóstwo wad, ale uczciwie trzeba przyznać, że wynikają one z jego zalet. Zasuwanie kurtynki przy zmianie obiektywu to i tak niewielka przykrość - irytuje ostrzenie na duchach, zewnętrzny wizjer do superszerokiego kąta, pomiar światła wyłącznie spotowy, totalny brak poczucia głębi ostrości, komedianckie macro i 10 klatek na filmie. W zamian za to dostaje się średnioformatówkę mniejszą i lżejszą od Nikona D2, którą można z kompletem szkieł po kieszeniach poupychać, a niewyczuwalna akcja migawki centralnej i delikatny spust pozwala utrzymać z ręki czasy ze 2EV dłuższe niż ustawa przewiduje - przy czym jakość zdjęć pozostaje bezkompromisowa.
Skontaktuj się z nami