Close

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 54

Wątek: Abonament RTV

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koesh Zobacz posta
    po wejściu w życie przepisów i przekroczeniu wyznaczonego terminu na rejestracje.
    Z tego co się orientuję ustawa już jest podpisana.

ksh
    Gość

Domyślnie

Rząd przyjął nowelizacje ustawy i trafiła w tym tygodniu do sejmu, nie wiem czy było głosowanie ale jak będzie podpisana to można spodziewać się że będzie więcej info, może jakieś marsze w obronie itp

Gaduła Awatar manfred
    Miasto
    Góralem jestem i nikt kto ma okowite nie jest mi obcy

Domyślnie

Pierwszy pude

Domyślnie

Marsz Nikoniarzy, no tego nie było
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Ustawę musi przyjąć sejm co jest formalnością, potem senat co jest formalnością i podpisać prezydent co jest ... formalnością. Ma wejść w życie w ciągu kilku m-cy.

Też zgłaszam się na barykady.
    Usunięto komercyjną stopkę w podpisie!

Domyślnie

Płaciłem prawie całe życie abonament RTV. Na poczcie odbiornik TV był zarejestrowany na moją mamę. Mama zmarła, a ja dalej płaciłem. Do czasu. W pracy okazało się, że na dziesięć osób zatrudnionych w dziale tylko ja płaciłem abonament. Frajer! Pomyślałem sobie, że dalej nie mogę dać się nabijać w butelkę przez Państwo, które nie jest w stanie rozwiązać problemu z abonamentem. Poszedłem na pocztę, przedstawiłem akt zgonu i wyrejestrowałem TV.
    I po kilku latach Państwo znowu wprowadza bubel prawny. Część społeczeństwa ma płacić, a część (TV naziemna) nie.
    Nie dyskutuje tu o słuszności abonamentu. Uważam, że taki powinien być, ale sprawiedliwy, powszechny i równy dla wszystkich. I nie mówię tu o teraźniejszości bo jak widzę te pieniążki wzmocnią propagandę, ale o przyszłości i normalności. która kiedyś nadejdzie.
    Nikon Z50

Domyślnie

Mieszacie dwie różne sprawy plus plotki.

To co jest w tej chwili procedowane, to uszczelnienie poboru opłat na obecnych zasadach. Czyli płaci się od lokalu, nie od telewizora (za wyjątkiem firm). Dane z kablówek mają tylko wskazać lokale, w których jest telewizor, na zasadzie "skoro płacisz, to masz TV". Przy okazji dowalą kary itp. Nie zmienia to zasad abonamentu, więc nie wymaga zgody UE.

A zmiana zasad pobierania abonamentu, np. z prądem czy w PIT, to zupełnie inna ustawa.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

ksh
    Gość

Domyślnie

Tak ale nowelizacja ustawy ma zawierać też abolicję co tu akurat mądrze ktoś pomyślał że wniesie więcej do ściągalności niż ściganie za zaległości, jednak trzeba poczekać co wymyślą faktycznie bo to przecież polityka, a tam zdrowy rozsądek czy zwykły rachunek opłacalności nie działa.

Domyślnie

Przepraszam, mam pytanie, komu można zgłosić ten wątek jako stricte polityczny i jako taki łamiący regulamin forum?
    Gdyby ktokolwiek miał wątpliwości, to mogę zacytować odpowiednie posty, które są jawnie polityczne.
    Jako autor wielu postów, które zostały usunięte za "politykę" widzę tu pewien brak konsekwencji.
    Pozdrawiam.
    d70s + N18-70 + N55-200

Domyślnie Abonament RTV

mam nadzieje, ze @fomag nie wprowadzi abonamentu za korzystanie z forum w sumie mila spolecznosc i niezle sie rozwinela, to ze sa poglady to wiadomo, tylko przypominam, ze zakaz rozmowy o polityce i religii jest w srodowiskach masonskich i ubeckich kazdy robi swoje, ale po cichu

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Ostatnio edytowane przez Carlos_lo ; 31-05-2017 o 23:44
    Sluzba niewybatozona z rana predko sie bisurmani
    www.smooth.photography/vs13

Strona 4 z 6 PierwszyPierwszy ... 23456 OstatniOstatni