Trzeba kupić chromecasta, podłączyć pod TV, wykupić netflixa lub showmaxa i to też jest rozwiązanie. Płacić on demand za treści na żądanie, to co chcesz oglądać a nie TVP z tubą propagandową przeplataną reklamami....
Szukaj
Ale mając wykupiony dekoder (usługa TV z internetem) + monitor (wyświetlacz, projektor) już tworzy się odbiornik, który umożliwia natychmiastowy odbiór telewizji. Samo usunięcie tunera tv z telewizora nic Ci nie da. Politycy będą nas doić w dupę ile wlezie, a jak nie będziesz miał kasy, to przyjdzie polityczny komornik i zaiwani co będziesz miał. A jak nie będziesz miał, to od sąsiada zabierze. Kuźwa, 43 lata i co roku trzeba się uczyć życia na nowo!
Ps. Żeby człowiek jeszcze sam mieszkał, to pal go licho - tv na olx i rezygnacja z kablówki. Ale przecież kobieta musi coś robić .... bez TV ani rusz.
Ostatnio edytowane przez puciek ; 31-05-2017 o 14:11
Nie usunięto podpisu, ponieważ użytkownik nie posiadał linku do strony komercyjnej.
Ale wy stawiacie sprawę że nikt nie płaci tego u nas, a płaci i to bardzo dużo ludzi, normą w EU jest płacenie i duża ściągalność, są też kary za uchylanie się itd.
Za dużo ludzi u nas uwierzyło politycznym gadającym głowom, może naiwność, może głupota, a może zwyczajnie oszczędzanie, nie wiem ale normalność w realiach unijnych to płacenie takiego podatku.
Wiązanie tego z partią polityczną jest słabym pomysłem tak samo jak to że ta kasa nie idzie tylko na pensje dla propagandzistów partyjnych w TVP.
To nie chodzi o sam cel niepłacenia tylko "wyłam" z przekazaniem danych osobowych od operatora Poczcie Polskiej.
Dlaczego nie realizują pomysłu rozliczania w PIT/CIT. No to wymyślili żeby zabrać się za kablówki, i platformy satelitarne.
A co z z TV naziemną, serwisami VOD, itp ?
No gdzie jest w tym logika ?
Ale kare zapłacisz dopiero po tym jak będziesz się uchylał od płacenia po wejściu w życie przepisów i przekroczeniu wyznaczonego terminu na rejestracje.
A kiedy dokładnie są te terminy?
D7(5)0 | F100 | F8/3.5 | S10-20/4.5 | N18-35 | S24-70/2.8 | N50/1.8 | N85/1.8 | N70-300VR | SB800
Nie mam tv w domu, nie mam radia. Mam internet od UPC. Też będę musiał płacić?
Zapewne też ale sugeruje się tym co jest w EU, a Polskie realia mogą być odmienne
Terminy... a są już ogłoszone nowe przepisy odnośnie tego abonamentu/podatku ?
A jak to jest jak ja mam nc+ z hbo a rodzice mieszkający w tym samym domu maja swój nc+ z podstawowymi programami. Kto płaci skoro mieszkamy razem?
Skontaktuj się z nami