Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Z Granata...

Domyślnie Z Granata...

...panoramicznie... tydzień temu zrobiliśmy pętelkę ... to widok z Pośredniego.

Pozdrawiam
    Grzegorz vs Milk
    Teraz Lady Ku

Domyślnie

Tyle jeszcze śniegu w tatrach ??
    D7100, Nikkor 50mm/1.8g, Sigma 10-20/4-5.6, Revuenon 135/2.8 | Sony RX100M3 | Raynox DCR-250 | Fuji X-T2, XF 18-55/2.8-4.0, XC 50-230/4.5-6.7, Stroboss 36F, K&F Nikon-Fuji adapter

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PiKa Zobacz posta
    Tyle jeszcze śniegu w tatrach ??
    Na grani mniej, ale na podejściu dużo... choć cały czas ciepło więc ubywa szybciutko...
    Teraz Lady Ku

Domyślnie

Piękna panorama.
    Tam na szczycie jest człowiek?
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez notdot Zobacz posta
    Piękna panorama.
    Tam na szczycie jest człowiek?
    Nawet trójka jedno siedzi
    Teraz Lady Ku

Domyślnie

Żleb Drege'a widać nawet tą porą roku zaprasza zdradliwym zejściem. Czy dobrze oceniłem, ze poniżej to on ?
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    Żleb Drege'a widać nawet tą porą roku zaprasza zdradliwym zejściem. Czy dobrze oceniłem, ze poniżej to on ?

Cześć ... fakt łagodne jakby zapraszające zejście ale to nie to miejsce. Zdjęcie jest z Pośredniego w kierunku Zadniego a żleb Drage"a dzieli Pośredni ze Skrajnym ... odchodzi od miejsca z łańcuchem w powietrzu, gdzie trzeba zrobić krok nad "przepaścią"
    Teraz Lady Ku

Domyślnie

Dawno tam nie byłem, zimą wcale, ale faktycznie Grzesiek to widok w drugą stronę
    Czy wejście było spoko czy problematyczne ? Raki, kaski i liny czy tylko podstawowe ABC, w końcu nawet 1 ki nie ma w komunikatach Topr
    Ostatnio edytowane przez moshica ; 30-05-2017 o 10:16
    Nikon i podróże ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moshica Zobacz posta
    Dawno tam nie byłem, zimą wcale, ale faktycznie Grzesiek to widok w drugą stronę
    Czy wejście było spoko czy problematyczne ? Raki, kaski i liny czy tylko podstawowe ABC, w końcu nawet 1 ki nie ma w komunikatach Topr
    To było w miniony piątek ... od Zmarzłego Stawu droga non stop w śniegu, Kozia Dolinka cała biała z pokrywą ok 1m (widać po drogowskazie było) Podejście na Zadni stopnie w przepadającym śniegu ... na grani już całkiem ok sucha skała.

Planowaliśmy iść odwrotnie niemniej tak wyszło że podchodziliśmy łatwiejszą stroną a schodziliśmy trudniejszą Pola śnieżne pod szczytem Skrajnego Granata wymagały czujności i uwagi ... szlak cały zasypany zejście jak puszcza...

Niestety nie obyło się bez problemów ... Dziewczyna idąca za nami potknęła się i poleciała kilkanaście metrów w dół prawie pod nasze nogi, szczęściem odkryte kamienie przekoziołkowała (bez kasku!) wyhamowała na stromym śniegu o dziwo nie puściła czekana (bez lonży!)
    Po fakcie nim ochłonęła to dość mocno się roztrzęsła więc reszta drogi do ceprostrady, przeszła w naszej uprzęży i linie asekurującej na krótko... w ten oto sposób zorganizowaliśmy sobie sponsora na browarową kolejkę w Murowańcu
    Teraz Lady Ku

Domyślnie

Budujące, że ktoś tak dobrze radzący sobie w górach wrzuca czasem coś na forum,.. Pozdrawiam

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów