Który tablet wybrać WACOM Intuos Draw czy dopłacić parę dyszek do WACOM Intuos Photo ?
Szukaj
Który tablet wybrać WACOM Intuos Draw czy dopłacić parę dyszek do WACOM Intuos Photo ?
A Photo nie ma dodatkowo dotyku tylko? Podobno bardziej przeszkadza niż pomaga. Ja wziąłem Draw, nic mi nie dało, dalej nie umiem obrabiać zdjęć![]()
Jedni piszą, że gesty się przydają inni, że przeszkadzają w rysowaniu. Ja mam zoom pod guzikami z lewiej, tych z prawiej nie używam bo nie mam na nie pomysłu.
Wziąłem tańszy, bo bez dotyku przeżyję a miałem ofertę z dwoma programami Adobe Elements (photoshop i premiere). Ale mi najbardziej przeszkadza, że pokazują w tutorialach, sobie porysujesz i usuniesz zmarszczki czy inne przebarwienia skóry, a mi jakbym nie robił wychodzi "moro" na twarzy![]()
Dobrze, że poszedłem na elektrotechnikę na PW a nie na ASP bo bym z głodu umarł.
@mariusz-75 kupiłeś już coś?
Wszystkie nowe serie tych małych intuosów mają ten sam hardware plus różnica dotyku na płytce, ale to rzeczywiście chyba częściej przeszkadza
Mają tą samą rozdzielczość i ilość punktów nacisku, wiec precyzja będzie identyczna na każdym modelu.
Cena zależy głównie od ilości programów, które są dołączane do zestawu.
Szkoda tylko, że czarny jest najdroższy![]()
Jednak kupiłem w wersji photo, bo czarny![]()
Przypomina mi się koleżanka, która - zapytana jaki komputer posiada - odpowiedziała: "no, taki szary..."
A było to w latach '90-tych (kiedy wszystkie komputery były szare)![]()
Skontaktuj się z nami