Witam
czy ktos mialö problemy z matowka jak sie one zakonczyly
ile kosztuje czyszczenie matowki
ile kosztuje czyszczenie matrycy
gdzie jest najblizszy servis w zachodniomorskim
cokolwiek dajcie znac
pozdrawiam wok
Szukaj
Witam
czy ktos mialö problemy z matowka jak sie one zakonczyly
ile kosztuje czyszczenie matowki
ile kosztuje czyszczenie matrycy
gdzie jest najblizszy servis w zachodniomorskim
cokolwiek dajcie znac
pozdrawiam wok
Stary ale jary ... D70s, D90 Nikkor 18 -200 VR, 18-105 VR, 24mm, 50mm, SB 600 + filtry
Regards
Wojciech
moja jest brudna! ale nie wplywa to na zdjecie i nie jest az tak uciazliwe.
A z twoja co sie dzieje?
Gdzie wyczyscic, niestety nie wiem,poczekajmy na wypowiedzi innych.
W serwsie powiedzieli mi że taka przyjemność (czyszczenie matóki) kosztuje 300 zł bo musza wszystko rozkręcić. Tez widziałem u siebie 2 mikro paproszki. Ale stwierdziłem, że tak naprawde tego nie widać na nic to nie wpływa wiec zostawiłem jak jest po co rozkręcać skoro jest dobrze. Czyszczenie matrycy kosztuje 80zł. Serwis nikona jest w Warszawie - Bardzo miła obsługa stwierdzili że czyszczenie jest nie potrzebne i przedmuchali za darmo. Pozdrowienia dla serwsiu
![]()
[Nikon D80][Nikkor 50 f1.8][Nikkor 18-135 f3.5-5.6][2*SanDisk Extreme III 2GB][Gruszka nr 9]
![]()
![]()
W warszawskim zakładzie FOTO-NAPRAWA gościu powiedział mi 20 zł (mam jeden większy włosek i kilka małych dupereli). Zapytał mnie jeszcze, czy czasem nie wcześniej sam się do niej nie dotykałem. Narazie nie skorzystałem jeszcze z jego usług, więc trudno mi go z ręką na sercu polecić.
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
Z reguły mocne wydymanie matówki usuwa większość upierdliwych paprochów za pierwszym lub drugim podejściem. Jeśli coś się przylepiło nie do usunięcia to najlepiej zostawić to w spokoju. W mym F801s jest nasyfione dokładnie zarówno na matówce jak i lustrze i nic mu nie przeszkadza sprawnie działać, a ja czerpię przyjemność z korzystania z manuali na taaakiej matówce.![]()
D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!
czesc
czy jest mozliwosc dokonania takiego czyszczenia na miejscu
tzn pojawiasz sie z puszka i np za 3 h masz odbior
powiedzmy ze jestem gotow zaplacic wiecej
czysta ciekawosc
podobno sie czeka kilka dni czy to prawda
pozdraw
Stary ale jary ... D70s, D90 Nikkor 18 -200 VR, 18-105 VR, 24mm, 50mm, SB 600 + filtry
Regards
Wojciech
czyszczenie to chyba jest "od ręki". Matrycy kosztuje 80 złotych na Postępu w jedynym autoryzowanym serwisie Nikona. Jak to wygląda w zachodniopomorskim to pojęcia bladego nie mam. Najlepiej kup gruchę rozmiar "big mama" i dmuchnij do środka - tylko bardzo ostrożnie z wkładaniem czegokolwiek do puszki - dotkniesz mocniej - pęknie i po ptokach. Gruchę wypłukać i wysuszyć dokładnie wcześniej trzeba. Mimo wszystko - dobra rada - jak te śmieci masz tylko na matówce i nie wychodzą ci one na zdjęciach - zostaw je w spokoju - czasami nie warta skórka wyprawki.
Skontaktuj się z nami