Szukaj
No niby tak, ale serce człowieka zabolało. Obiektyw niby stary ale zrobił może 400 zdjęć w swoim życiu. Leży sobie spakowany w plecaku razem z pochłaniaczem wilgoci, normalnie pachnie nowością jeszcze. A tu takie przygody serwuje. Szkoda mi go było, bo choć nie używam dziada to jednak świadomość, że JEST - rodzi sentymenty. Normalnie załamany byłem, że cholera go wzięła jak jeszcze najlepsze kadry przed nim były. Jutro dzwonię do serwisu i podpytam co i jak mogą pomóc. Jeszcze raz serdeczne dzięki za info. pozdrawiam.
Dam znać co i jak załatwiłem
D80: N 50 f/1.8; S 70-200 f/2.8; T 17-50 f/2.8; T 11-16 f/2.8; S 85 f/1.4; SB600; SB 900; ( i trochę studia)
Po wysłaniu maila do serwisu z opisem sytuacji dostałem taka oto wiadomość zwrotną:
"Proszę przysłać obiektyw do naszego serwisu w celu wykonania diagnozy uszkodzenia . Koszt pogwarancyjnej diagnozy wynosi 110,70 zł brutto, lecz w momencie zgody na naprawę nie jest wliczany. Do obiektywu proszę dołączyć opis usterki oraz dane zwrotne z numerem telefonu. Serwis nie ponosi kosztów transportu reklamacji pogwarancyjnych. Orientacyjny koszt naprawy obiektywu (aktualizacja oprogramowania) to około 123 zł brutto + koszty transportu.
Należy się liczyc z tym, że Pana model obiektywu przy współpracy z body NIKON D7100 może powodować blokowanie niektórych funkcji aparatu. Jest to spowodowane zastosowaniem niestandardowych rozwiązań elektronicznych i programowych w NIKONie D7100. Zdaniem Sigma Corporation Japan takie zachowanie aparatu przy współpracy z w/w obiektywem jest normalne."
Dziwna sprawa, że nawet po aktualizacji obiektyw może nie działać z D7100. Ciekawe czy tylko z tym aparatem czy tez więcej Nikonów nowszych ma "niestandardowe rozwiązania elektroniczne i programowe"
D80: N 50 f/1.8; S 70-200 f/2.8; T 17-50 f/2.8; T 11-16 f/2.8; S 85 f/1.4; SB600; SB 900; ( i trochę studia)
Skontaktuj się z nami