Czy ktoś wie jak nazwa się lampka do uzyskania efektu okrągłych odblasków w oczach fotografowanej osoby? Gdzie coś takiego można kupić?
Szukaj
Czy ktoś wie jak nazwa się lampka do uzyskania efektu okrągłych odblasków w oczach fotografowanej osoby? Gdzie coś takiego można kupić?
Wpisz w wyszukiwarkę na forum ring flash - jest kilka długaśnych wątków![]()
Nazywa się to "ringflash" - nie wiem gdzie można kupić bo nie interesowało mnie to wcześniej ale z zasłyszenia wiem że dobry ringflash tani nie jest. Wiem że wiele osób próbowalo robic cos takiego we własnym zakresie ale nie znam efektów - musiałbys przeszperac forum. Pozdrawiam.
Chciałbym uzyskać efekt w oczach mojego dziecka:
Wychodzi na to, że najtaniej będzie złożyć coś samemu z kilku LED-ów? Ciekawe tylko czy LED-y mają wystarczającą moc, aby pojawiły się w źrenicach.
Robilem kiedys taki mini ring do macro , diody polutowane na uniwersalnej plytce.
Do macro ok ale nie swiecily jakos mocno, mimo, ze jasnym swiatlem to nie mialy duzego zasiegu.
Poszukalbym na allegro (teraz taka moda na tuning - niebieskie, biale itp.) , gieldzie elektronicznej, sklepie elektronicznym - moga byc niestety drogie juz na sztuki a ring zlozony z kilkunastu czy kilkudziesiecu nieoplacalny - biale sa drogie.
A tak poza tematem - czyżby to był wielki powrót kolegi Wozika z Banicji?
Ostatnio edytowane przez igorzak ; 08-08-2007 o 14:14
Ostatnio edytowane przez fIlek ; 08-08-2007 o 14:49
Brzydkie, bo to z samoróby. Chodzi o zasadę. Odbicie w oku w kształcie pierścienia. Co do sprzedawcy: http://www.alienbees.com , ale poczytaj najpierw tutaj na forum, bo sporo spraw od razu Ci się wyjaśni.
Skontaktuj się z nami