Capture pro był nie dawno za free do sony, czym się różni od wersji nie for sony (nie otwiera innych formatów plików raw)
Szukaj
Capture pro był nie dawno za free do sony, czym się różni od wersji nie for sony (nie otwiera innych formatów plików raw)
A7mk2 Zeiss 24-70/4 Sony G 70-200/4 v35/1.4,v50/1.1 FM2 Z50/1.4
heh myslalem ze uzytkownicy Sony maja taniej![]()
“When you photograph people in color, you photograph their clothes. But when you photograph people in black and white, you photograph their souls” Ted Grant
Za free jest wersja okrojona. A przynajmniej kiedyś była. Za dopłatą była pełna do Sony, a za ciut większą niewielkądopłatą pełna
-"ciut większa dopłata" do pełnej wersji to 279 EUR (+ VAT)
- pełna wersja ale tylko do rawów sony 50 EUR (+ VAT)
- okrojona wersja do sony free
tak to wygląda...
czekam w dalszym ciągu na klucz![]()
To zanim dostaniesz klucz napisz
co ma więcej wersja Pro w stosunku do tej darmowej.
Express zdążyłem już poznać.
Na pewno dodatkowo są dostosowania lokalne czyli plamy, przyciemnianie gradientowe i takie tam. Coś tam więcej w dostosowywaniu kolorów ale chyba niewiele. Nie wiem jak z bibliotekami czy innymi ficzerami.
Mnie dziewiątka w wersji trail robiła jakieś dziwne cuda np. przy zamykaniu jakiś error i się wkurzałem, zwieszało mi ale ja mam starego kompa z 4 gb ramu i win 7
Ostatnio edytowane przez Owain ; 20-10-2016 o 20:22
Psioniczni.pl Don't panic! Stay psionic!
Są fajne profile, plamkowanie, praca na warstwach.
Za 50 euro profi program to bajka i ukłon w stronę użytkowników.
http://www.fotopolis.pl/testy/softwa...pinia-eksperta
- - - - kolejny post - - - - - -
Ja mam Windows 7 64 i 6 giga ramu i mi trial chodził super.
Ostatnio nie mogłem ściągnąć wersji free, ale ściągnąłem aktualizacje systemu i jest wszystko ok.
Na stronie Phase jest tabelka, można wszystkie opcje programów porównać.
Właściwie to jestem wxxxurwiony na nich, kupiłem ten soft chyba przez sentyment do tej nacji i Kph.
Nawet z daremną wersją mam problemy o których już pisałem. Rawy otwierają się z zieloną maską ostrości która przy f8 potrafi pokryć cały kadr.
Aby normalnie pracować trzeba to wyłączyć, ale jak ? Teoretycznie przecież powinno jej nie być. To opcja z płatnej wersji softu i na pasku zadań brakuje przycisku !
Przeryłem całą galaktykę w poszukiwaniu rozwiązania, w końcu napisałem do supportu. Odpowiedzieli mi po 3 dniach " wyłącz przyciskiem". Zrobiłem zrzut ekranu przesłałem i pytam gościa gdzie jest TEN PRZYCISK ( w wersji płatnej wiem gdzie jest) ? Niestety odpowiedzi nie otrzymałem.
Wczoraj kupiłem kartą wersję za 50E netto i sobie czekam. W Phase piszą, jak problem z płatnością, to pewnie coś nie tego z twoim bankiem. Dzwonie na infolinię aby dowiedzieć się czy wszystko ok. Mówią mi, wszystko z naszej strony w porządku, transakcja wyszła i czeka na zaksięgowanie u odbiorcy, czyli Phase. I tak już sobie czeka 36 godzin. Wczoraj przed południem pisałem w tej sprawie na support i też sobie czekam na odpowiedź......
Ostatnio edytowane przez nordwind ; 20-10-2016 o 22:07
Właśnie pokonałem zieloną maskę, daremny express mam już w pełni funkcjonalny he he he hy hy hy![]()
Ostatnio edytowane przez nordwind ; 21-10-2016 o 00:17
WitamKtoś z użytkowników może próbował wolniejszej reporterki z manualnymi Samyangami 35,50,85 1.4? Idzie wyrobić przy wprawie przez focus peaking? Czy może lepiej zamiast 35 i 50 kupić 28 f/2 i 50 fe 1.8 z af?
Skontaktuj się z nami