No i oczywiście Sonoblady...![]()
Szukaj
Sonoblady może nie, ale już taki Hasselblad x-pan ocieka za*ebistością.
Dokladnie, a to przecież podrobka Contaksa G2 tak naprawdę... ;]
Canon
No przecież.
A tak poza tym, to G2 jest dosyć paskudne, za to A7II całkiem zgrabne.
Snoblesse oblige:
| buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |
Panie i Panowie. Tak czytam Was ... jest tutaj ktoś jeszcze to zwraca na treść / przekaz obrazu ?? Wydaje się, że fotografia jako taka jest sprawą drugorzędnąCo do jakości obrazu jaki oferuje sprzęt ... (sam napaliłem się na Fuji/Sony) ... otwieram stronę internetową pixel-peeper ... badam w różnych rozmiarach obrazki i ... niestety ... niektóre bezlusterkowce to ... prawie ideał ... prawie ... w stosunku do pełnej klatki. Chyba 3eba poczekać jeszcze. Aczkolwiek zwracając uwagę jedynie na treść, idąc na kompromis z jakością ... taki x-e2, czy Nex 6 to pełen wypas i nie ma co marudzić ... jeśli by iść na kompromis.
Ostatnio edytowane przez Panerai ; 04-03-2015 o 16:51
Panerai vel Eliot Capone
czy ktoś miał kontakt z Zuiko OM 50 1.2. W necie trochę poczytałem, ale bywają skrajne opinie. Ogólnie szukam jakiejś jasnej 50'ki to A7s, Mitakon za wielki, Canon 1.2 LTM - duże ryzyko przy kupowaniu w USA na Ebay, że trafi się gorsza optycznie sztuka (z powodu wieku bywają sztuki cholernie mydlane). Minolta 50 1.2 daje nieprzyjemny bokeh. Konica/Minolta 57/58mm 1.2 to za blisko 60, dla mnie 50 to już max.
Mamiya + Sony
Nijakie raczej to szkło. Jak do analoga, to ok, ale do cyfry, to nie wiem, czy to najszczęśliwszy wybór.
A może jakiś starszy summilux? Albo zeiss sonnar?
Skontaktuj się z nami