Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Portretów 5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Jedynka byłaby dobra, gdyby nie garb na plecach.

Reszta na nie.
    Garba nie dostrzegam, ale nawet jeżeli by był to chyba jest to naturalne?
    Reszta na nie, bo... ?

6

Cytat Zamieszczone przez d90 Zobacz posta
    Wzrok mi lata od jasnego okna do paska za lustrem.
    Najwidoczniej tylko ja to widze.

Nie wazne - nie lubie pisac o fotkach, nie potrzebnie zaczalem.
    Jasne okno - no jest naturalnym elementem pomieszczenia. Przez okno wpada światło a same szyby sa matowe, nie przezroczyste. Jakos ciężko mi sobie wyobrazić żeby nie były jasnym elementem. Ale rozumiem że rozpraszają i przeszkadzają ? Pasek za lustrem - chodzi o kawałek drewnianej ściany na lewej ramce kadru? Fakt - tu przyznaje rację w 100% -to akurat łatwo poprawić.
    Ostatnio edytowane przez fafniak ; 13-08-2016 o 09:23

Domyślnie

5 i 4 zdecydowanie chociaz jedynka tez do mnie mowi.

Nie wiem jaki mankamentmasz na mysli ale moim zdaniem reka w ulozeniu innym niz 4 wygląda srednio.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

P.S. swiatlo jak prawie zawsze - perfekt zazdroszcze
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fafniak Zobacz posta
    Garba nie dostrzegam, ale nawet jeżeli by był to chyba jest to naturalne?
    Reszta na nie, bo... ?
    Garb stanowi facet na obrazie w tle, takie rzeczy warto dostrzegać.

4-5 mają bardzo kiepską dynamikę tonalną.

Szóstka lepsza.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Domyślnie

Jak dla mnie, technicznie opanowane wzorowo, zwłaszcza światełko, ale to już Twoja wizytówka, nic nowego czyli
    Brakuje mi natomiast czegoś, co znajduję u Ciebie prawie zawsze w tego typu kadrach - historii, niedopowiedzeń, tajemnicy, czegokolwiek do odkrycia... Sorry.
    ['O]

Domyślnie

Garb stanowi facet na obrazie w tle, takie rzeczy warto dostrzegać.

4-5 mają bardzo kiepską dynamikę tonalną.

Szóstka lepsza.
    ekhm.. ten portret jest w dużej nieostrości - nie wiem dlaczego on ci przeszkadza.
    co do "bardzo kiepskiej dynamiki tonalnej" możesz sprecyzować ? Bo jeżeli mnie pamięć nie myli to wszystkie te zdjęcia są bardzo podobnie obrobione - podstawowe ustawienia wręcz skopiowane.

Cytat Zamieszczone przez ecml Zobacz posta
    Jak dla mnie, technicznie opanowane wzorowo, zwłaszcza światełko, ale to już Twoja wizytówka, nic nowego czyli
    Brakuje mi natomiast czegoś, co znajduję u Ciebie prawie zawsze w tego typu kadrach - historii, niedopowiedzeń, tajemnicy, czegokolwiek do odkrycia... Sorry.
    Cóż... jedynie mogę powiedzieć że to Japoński braciszek

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    5 i 4 zdecydowanie chociaz jedynka tez do mnie mowi.

Nie wiem jaki mankamentmasz na mysli ale moim zdaniem reka w ulozeniu innym niz 4 wygląda srednio.
    mi głównie chodziło o tą lewą dloń trzymaną na kolanie... w BW wyglada gorzej niz w kolorze i nie potrafie z tym sobie poradzić

Domyślnie

ekhm.. ten portret jest w dużej nieostrości - nie wiem dlaczego on ci przeszkadza.
    co do "bardzo kiepskiej dynamiki tonalnej" możesz sprecyzować ? Bo jeżeli mnie pamięć nie myli to wszystkie te zdjęcia są bardzo podobnie obrobione - podstawowe ustawienia wręcz skopiowane.
    No coś Ty fafniak, tyle już fotografujesz i nie wiesz, że jeżeli masz w kadrze trudne światło, to dynamika się zmniejsza ?

Na pierwszym, nie ma okna w kadrze, a jedynie jego odbicie, natomiast na wszystkich innych, świecisz oknami po oczach.

Wyszły silne światła i mocne cienie, a można było się pokusić o np. HDR, bo obiekt niezbyt dynamiczny.
    NIKON

Domyślnie

Garb stanowi facet na obrazie w tle, takie rzeczy warto dostrzegać...
    Ja dostrzegłem, ale myślałem że to celowy zabieg. Nawet się zastanawiałem czy nie lepiej byłoby tą częściowo schowaną postać wydobyć. Dlatego właśnie spodobała mi się jedynka.

Domyślnie

No coś Ty fafniak, tyle już fotografujesz i nie wiesz, że jeżeli masz w kadrze trudne światło, to dynamika się zmniejsza ?

Na pierwszym, nie ma okna w kadrze, a jedynie jego odbicie, natomiast na wszystkich innych, świecisz oknami po oczach.

Wyszły silne światła i mocne cienie, a można było się pokusić o np. HDR, bo obiekt niezbyt dynamiczny.
    I co miałby mi niby HDR dać w tego typu obrazku - opisz proszę

Co do faceta na obrazie - cóż chciałem aby zaistniał - ale na pewno nie jako garb

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez cz4rnuch Zobacz posta
    Ja dostrzegłem, ale myślałem że to celowy zabieg. Nawet się zastanawiałem czy nie lepiej byłoby tą częściowo schowaną postać wydobyć. Dlatego właśnie spodobała mi się jedynka.
    W sensie przemieszczenia się z aparatem w prawo ? Tak żeby cały portret odsłonić? - wyglądało to gorzej według mnie.

Domyślnie

I co miałby mi niby HDR dać w tego typu obrazku - opisz proszę
    Jeżeli tego nie widzisz, że na fotkach 2-6 ten sam obraz ze zdjęcia nr 1 zupełnie nie istnieje, to już nie wiem jak Ci to czytelniej przedstawić.
    NIKON

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni