Close

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 89

Wątek: Na lotnisku

Domyślnie

Chciałeś Jumbo Jeta 20-30 metrów nad ziemią - tu masz jakieś 15-18m (A380 jest jeszcze niżej). Poza tym jak podchodzą do lądowania od wschodniej strony, to są jeszcze niżej, bo można stanąć przy samym płocie, a tam już dmucha

Postaw modelkę na trawie niedaleko drogi i będzie OK

Object error. Unable to run this script. Program terminated!

Domyślnie

Dobra praca, świetna strona tak na marginesie
    D90

Domyślnie

Stwarzanie wirtualnej, często tchnącej plastikiem rzeczywistości, to dzisiejsza dosyć smutna norma, bo pokazuje jak mało jest pomysłowości w tym, który musi się uciekać do dosyć, z mojego punktu widzenia, nieuczciwych praktyk, jak fotomontaż.

Oczywiście w fotografii reklamowej uchodzą bardzo mocne PeeSowe ingerencje, ale czy jeszcze jest to fotografia, czy już może zupełnie coś innego ?ę
    Uważam z całą stanowczością, że przygodę z fotografią powinno się zaczynać od fotografii analogowej, tak jak przygodę z literaturą należy zaczynać od książki, a nie od filmu.

Rozwijanie wyobraźni służy sztuce i uczy obrzydzenia do tanich środków wyrazu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Scheibus Zobacz posta
    Uważam z całą stanowczością, że przygodę z fotografią powinno się zaczynać od fotografii analogowej, tak jak przygodę z literaturą należy zaczynać od książki, a nie od filmu.
    Rozwijanie wyobraźni służy sztuce i uczy obrzydzenia do tanich środków wyrazu.
    zyjesz niestety wblednym przeswiadczeniu ze analog jest remedium na cale zlo. nic bardziej mylnego. tanie srodki wyrazu niejednokrotnie byly sposobem tworzenia dziel sztuki - ot chocby fotografie davida la chappelle'a
    wszystko jest kwestia edukacji jak tych srodkow wyrazu uzywac, bez wzgledu na to czy sa tanie czy artystyczne.
    osobiscie wole dobre przerysowane foto reklamowego od ahtystycznego ziarnistego czarnobialego czegos do czego trzeba dorobic dwie strony ideologii zeby w jakikolwiek sposob sie obronilo. kazdemu jak widac wg gustu
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

@sailor

Piotrze, zgadzam się z Twoją konkluzją, bo cóż tu dodać skoro o na temat gustów nie wypada prowadzić wojen.

Dodam tylko, że świat reklamy bardzo psuje gust, gdy mus jest gwałcić przez lata własne poczucie estetyki.

Twoje niektóre prace jednak, mimo wszystko mnie zachwycają, czyli w sumie podejrzewam, że niepotrzebnie występujesz tu w roli advocatus diavoli.

Domyślnie

Na telefonie podobał m się ten efekt, na małym i słabym ekraniku można było jeszcze ogarnąć że to zdjęcie. Oglądam to teraz na monitorze i z daleka widać że modelka zwyczajnie była szparowana i wklejona w tło. Nie wiem czy ktoś zauważył. Pierwsze co się rzuca w oczy na tym montażu to samolot, po sekundzie widzi się modelkę, gdzie zwraca się uwagę na całość i niestety ręce, a głównie dłonie dziewczyny zwracają na siebie dużą uwagę, gdzie ładnie one nie wyglądają. Generalnie fajnie że robisz taki blog, dużo osób może nauczyć się takich tricków, jak ktoś lubi taką zabawę

Domyślnie

Ja przykładowo jestem zachwycony takimi grafikami

Długo się wycina modelki z takiego zdjęcia ?,
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 17-07-2016 o 10:59

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kurczeblade Zobacz posta
    Oglądam to teraz na monitorze i z daleka widać że modelka zwyczajnie była szparowana i wklejona w tło. Nie wiem czy ktoś zauważył
    przepraszam ale w ktorym miejscu ta ewidentnie widac ze modelka byla wyszparowana? na obrazku rzedu kilkaset pikseli?!?
    bo oczywiste jest ze byla ale akurat jest to bardzo ok zrobione....

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez david555 Zobacz posta
    Dodam tylko, że świat reklamy bardzo psuje gust, gdy mus jest gwałcić przez lata własne poczucie estetyki.
    estetyka jak d.. kazdy ma wlasna .. ja naprawde wole tkeigo cukierka od aartystycznego kawalka nogi gornika fotografowanego bez swiatla w piwnycy bez okien wsrod wirujacego pylu
    Twoje niektóre prace jednak, mimo wszystko mnie zachwycają, czyli w sumie podejrzewam, że niepotrzebnie występujesz tu w roli advocatus diavoli.
    taka juz czasem moja rola.
    ps. dobrze ze chociaz mimo wsystko
    Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales

Domyślnie

Wszystko fajnie ale myślicie całkowicie szablonowo.

Próbujecie umieścić leżącego fotografa, modelkę i samolot w przestrzeni 10 metrów.

A spokojnie można takie zdjęcie zrobić i 10 km od lotniska, wystarczy żeby modelka stała na balkonie na 10 piętrze a fotograf na dole, wtedy z teleobiektywem uzyskamy i skrót i modelkę i głębię ostrości.

Do każdego zdjęcia da się podejść na wiele sposobów, są goście którzy robią zdjęcia modeli tak używając perspektywy, że wyglądają jak fotomontaże.

Takie zdjęcie można zrobić z użyciem modelu plastikowego, (ANALOGIEM!!! ;P) czy to będzie grafika? Nierzeczywiste? Oczywiście, że rzeczywistość a to czy dobrze potrafisz odczytać zdjęcie to już inna sprawa.
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

No właśnie chodzi o to, by fotografia przedstawiała rzeczywistość, była naturalna, a nie poprzez dosyć kontrowersyjne metody edycji od razu budziła sprzeciw widza, nawet niekoniecznie wyrobionego w meandrach fotograficznych technikaliów.

Osobiście jestem przeciwnikiem nawet przesadnego retuszu w portrecie, bo nie jesteśmy bogami, by stwarzać od machnięcia pędzelkiem, zupełnie nowe byty.
    NIKON

לא תרצה - VI - Nie będziesz mordował

Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni