Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Steel birds

Domyślnie Steel birds

Witam,
    Nigdy tu nic nie pokazywałem choć nikoniarzem jestem od premiery d750.Czas to chyba zmienić.Aktualnie dominuje u mnie tzw spotterka. Cały czas jej się uczę.Na chwile obecną niech obraz broni się sam.

Domyślnie

Jakość OK, maszyny OK...ale na prawie każdym zdjęciu pełno niepotrzebnego miejsca zostawiłeś. Poucinaj trochę nieba i bedzie fajny set.

Domyślnie

No mam taką manierę w kadrowaniu samolotów.Nie lubię jak się duszą....

Domyślnie

I bardzo dobrze, przynajmniej widać skąd dokąd lecą. Jakim obiektywem ? Tamron może ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rlat Zobacz posta
    I bardzo dobrze, przynajmniej widać skąd dokąd lecą. Jakim obiektywem ? Tamron może ?
    Test Sigma C 150-600 mm f/5-6.3 DG OS HSM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzarnyŻniwiarz Zobacz posta
    Test Sigma C 150-600 mm f/5-6.3 DG OS HSM
    Jak wygląda praca z tym obiektywem ? słyszałem że do spoterki to raczej wersja S ale nie dość że i dużo droższa to i cięższa, jaki jest procent zdjęć nietrafionych i jak z prowadzeniem ?
    Jakie ogólne wrażenia z takim zestawem ? co na plus a co na minus takiego połączenia ?
    Zdjęcia ciekawe choć na moim monitorze wyglądają jakby ciut niedoświetlone .

Domyślnie

Patrząc na foty odnoszę wrażenie, że na Aerofestivalu stałeś obok mnie
    Ja sobie odpuściłem obróbkę i prezentację fotek z tej imprezy ze względu na ich jakość (straszna termika w sobotę). Jak widzę, ty powalczyłeś z tematem. I, wziąwszy pod uwagę materiał wejściowy, dałeś radę.
    5,7,8 i ostatnie faktycznie można by było jeszcze przykroić do formatu 4:3 bo wokół niewiele się dzieje. Na 6-tce przy prawej krawędzi brzydka plama (olej na matrycy?) do wystemplowania. Na Solo Turku i Viggenie fajnie światełko zagrało.
    FOTO-ZABAWKI SPRZEDANE.

Domyślnie

Powinieneś coś poprawić z wyostrzeniem zdjęc.
    Te obwódki są paskudne.
    No chyba że tylko ja to widzę
    D7000+S17-50/2.8+S70-200/2.8+S30/1.4
    było: D90, N18-105, N50/1,8D, N70-210D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tandori Zobacz posta
    Jak wygląda praca z tym obiektywem ? słyszałem że do spoterki to raczej wersja S ale nie dość że i dużo droższa to i cięższa, jaki jest procent zdjęć nietrafionych i jak z prowadzeniem ?
    Jakie ogólne wrażenia z takim zestawem ? co na plus a co na minus takiego połączenia ?
    Zdjęcia ciekawe choć na moim monitorze wyglądają jakby ciut niedoświetlone .
    Szału nie ma z tym zestawem.Trafność AF akceptowalna do dobrej.Natomiast stabilizacja to największy minus tego szkła.Zastanawiam się nad zmianą ale nadal nie mam faworyta.
    Na plus cena i jakość optyczna choć wersja S ciut lepsza.Na minus stabilizacja i w zasadzie tylko to mi w tym obiektywie przeszkadza.

- - - - kolejny post - - - - - -

Cytat Zamieszczone przez Yanis Zobacz posta
    Patrząc na foty odnoszę wrażenie, że na Aerofestivalu stałeś obok mnie
    Ja sobie odpuściłem obróbkę i prezentację fotek z tej imprezy ze względu na ich jakość (straszna termika w sobotę). Jak widzę, ty powalczyłeś z tematem. I, wziąwszy pod uwagę materiał wejściowy, dałeś radę.
    5,7,8 i ostatnie faktycznie można by było jeszcze przykroić do formatu 4:3 bo wokół niewiele się dzieje. Na 6-tce przy prawej krawędzi brzydka plama (olej na matrycy?) do wystemplowania. Na Solo Turku i Viggenie fajnie światełko zagrało.
    Staliśmy blisko siebie Nawet bardzo i jeszcze nie raz będziemy stali.Od czwartku ponownie.jakoś mam ostatnio awersję do formatu 4:3.Co do 6 zgadza się to usunięty syf.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez CzarnyŻniwiarz Zobacz posta
    Szału nie ma z tym zestawem.Trafność AF akceptowalna do dobrej.Natomiast stabilizacja to największy minus tego szkła.Zastanawiam się nad zmianą ale nadal nie mam faworyta.
    Na plus cena i jakość optyczna choć wersja S ciut lepsza.Na minus stabilizacja i w zasadzie tylko to mi w tym obiektywie przeszkadza.

- - - - kolejny post - - - - - -

Staliśmy blisko siebie Nawet bardzo i jeszcze nie raz będziemy stali.Od czwartku ponownie.jakoś mam ostatnio awersję do formatu 4:3.Co do 6 zgadza się to usunięty syf.
    Dzięki za odpowiedz , przy tego typu obiektywie i za podobne pieniądze niestety wyboru dużego to nie ma , stać cały dzień z ciężką armata podczas pokazów do miłych nie należy.
    Zostaje jedynie Sigma S ale to zdecydowanie drożej i jeszcze ciężej .