Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Maly statyw do 600 zl

Witam zastanawiam sie nad zakupem jakiegos statywu na najlepiej takiego do 40-45 cm po zlozeniu. Znalazlem kilka statywów ale nie wiem czy sa dobre czy moze ktos z was ma o nich opinie ?:
    Berno itrip it25
    Manfrotto befree
    Sirui t0005x
    A moze polecacie jakies inne statywy z gory dzieki za opinie.
    Ostatnio edytowane przez RobertMiernik ; 16-05-2016 o 09:52 Powód: Sam jesteś tripod!

Domyślnie

Sam jesteś tripod
    poprawione
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matt. Zobacz posta
    A moze polecacie jakies inne statywy z gory dzieki za opinie.
    MeFoto Roadtrip (A1350) - jestem bardzo zadowolony z niego. Zobacz też Sirui T-025X.
    Pozdrawiam | D610 | 16-35 | 35 | 50 | 85 | 70-300 | X100T | X70 + WCL | thewanderingpath.com | instagram

Domyślnie

Sirui t025x kosztuje prawie 1000 pl a przynajmniej jego carbonowa wersja (nie znalazlem innej)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matt. Zobacz posta
    Sirui t025x kosztuje prawie 1000 pl a przynajmniej jego carbonowa wersja (nie znalazlem innej)
    Rzeczywiście... coś mi się pokręciło. Na eBay.co.uk jest teraz aukcja t025x - może nie skończy się aż tak wysoką ceną
    Pozdrawiam | D610 | 16-35 | 35 | 50 | 85 | 70-300 | X100T | X70 + WCL | thewanderingpath.com | instagram

Domyślnie

Tak sie sklada wlasnie ze mieszkam w uk ale nie chce kupowac na aukcjach na ebayu badz uzywanego sprzetu (zawsze wychodze z zalozenia ze lepiej dolozyc 40f i kupic lokalnie niz miec pozniej problemy) tak wiec to odpada gdyby byla aluminowa wersja w okolicy 120f to by moze sie skusil

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Domyślnie

Witaj Matt,posiadam sirui et-1004
    Spelnia twoje parametry i jestem z niego zadowolony,bylem z nim w Austrii w gorach i uzywalem go z 10-24 nikkor i 70-300 af-s if VR,robilem panoramy i nie mam zastrzezen.
    Obiektywu 70-300 nie uzywalem ze statywem na silnym wietrze wiec w tej kwestii sie nie wypowiem o stabilnosci
    ale reszta jak najbardziej za,z tym ze kosztuje okolo 150 zl wiecej niz napisales.
    Manfrotto BeFree jest chyba drozszy od sirui a na pewno od twojego budzetu,ale tez dobry.
    Jak sie nie myle to chyba TOP67 posiada BeFree manfrotto.
    Ostatnio edytowane przez masita ; 16-05-2016 o 18:32
    D90 N10-24 N18-105 N35 1.8G N60 2.8G N70-300VR

Domyślnie

Manfrotto Beefree w wersji aluminiowej kosztuje ~670 PLN. Jest mały, poręczny, mieści się w bagażu podręcznym limitowanym przez linie lotnicze. Z tych względów go kupiłem. Z założenia jest to statyw podróżny, więc nie można oczekiwać zbyt wiele od takiej konstrukcji. Jest dość krótki dzięki zastosowanemu rozwiązaniu konstrukcyjnemu pozwalającemu na obrót złożonych sekcji nóg o 180 stopni. Po złożeniu kolumna centralna wraz z głowicą jest schowana między nogami statywu. Do lustrzanki APS-C jest OK. Ja użytkuję z D800 i też sobie radzę (Polak potrafi). Przy cięższym korpusie nie polecam podnoszenia kolumny centralnej wyżej niż do połowy wysokości, gdyż nie będzie stabilny. Drgania kolumny skutkują poruszonymi zdjęciami. Statyw jest dość niski bez uniesionej kolumny. Jest możliwość ustawienia nóg pod dwoma kątami. Kolumnę centralną można wyjąć i zamontować aparatem w dół, więc jakieś kwiatki, grzybki można "focić". Nie jest komfortowo ale "da się". Głowica kulowa jest mała ale dość solidnie trzyma pozycję. Głowica ma gwint typowy 3/8" w podstawie. Po przykręceniu jest nieruchoma. Nie ma możliwości wykonania panoramy składanej z kilku zdjęć. Statyw nie ma żadnej poziomicy. Jeśli jest poziomowanie w korpusie, to nie stanowi to problemu. Konstrukcja jest ogólnie solidna. Jeśli nie mamy wygórowanych wymagań, będziemy zadowoleni.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cadman Zobacz posta
    Manfrotto Beefree w wersji aluminiowej kosztuje ~670 PLN. Jest mały, poręczny, mieści się w bagażu podręcznym limitowanym przez linie lotnicze. Z tych względów go kupiłem. Z założenia jest to statyw podróżny, więc nie można oczekiwać zbyt wiele od takiej konstrukcji. Jest dość krótki dzięki zastosowanemu rozwiązaniu konstrukcyjnemu pozwalającemu na obrót złożonych sekcji nóg o 180 stopni. Po złożeniu kolumna centralna wraz z głowicą jest schowana między nogami statywu. Do lustrzanki APS-C jest OK. Ja użytkuję z D800 i też sobie radzę (Polak potrafi). Przy cięższym korpusie nie polecam podnoszenia kolumny centralnej wyżej niż do połowy wysokości, gdyż nie będzie stabilny. Drgania kolumny skutkują poruszonymi zdjęciami. Statyw jest dość niski bez uniesionej kolumny. Jest możliwość ustawienia nóg pod dwoma kątami. Kolumnę centralną można wyjąć i zamontować aparatem w dół, więc jakieś kwiatki, grzybki można "focić". Nie jest komfortowo ale "da się". Głowica kulowa jest mała ale dość solidnie trzyma pozycję. Głowica ma gwint typowy 3/8" w podstawie. Po przykręceniu jest nieruchoma. Nie ma możliwości wykonania panoramy składanej z kilku zdjęć. Statyw nie ma żadnej poziomicy. Jeśli jest poziomowanie w korpusie, to nie stanowi to problemu. Konstrukcja jest ogólnie solidna. Jeśli nie mamy wygórowanych wymagań, będziemy zadowoleni.
    Polecam statyw FOTOPRO MGA 584N
    D7500+N35 f1.8+S10-20 f3.5+S17-50 f2.8+T100-400+T90mmf2.8
    Lampa: NISSIN Di866 II + NISSIN MF18 MACRO
    Akcesoria: statyw-MGA 584N+głowica 804-3W; plecak-Manfrotto Advanced Travel

ksh
    Gość

Domyślnie

Może coś takiego bo dobra cena http://www.x-kom.pl/p/299189-statyw-...lowica-b2.html ?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni