Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10
    Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie Nawigacja GPS pod Automapę

Poszukuję urządzenia GPS które będzie dobrze działać z automapą.
    Obecnie używam goclever navio 520 ale są czasami problemy z automapą, testowałem Modecoma SX2 i działa jeszcze gorzej niż goclever.
    Co sądzicie o Modecomie MX4? lub jakie inne sprawdzone urządzenie polecacie.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Trzeba wybrać w miarę dobry sprzęt i się nie przejmować.
    Problemy zawsze będą co jakiś czas. Niestety koncepcja programu od momentu testów bardzo się zmieniła. Zamiast iść w prostotę i małe obciążenie sprzętu dokłada się coraz więcej danych.
    Jeśli masz problem to zawsze warto napisać do AutoMapy podając konkretne dane o sprzęcie i opis problemu.
    Często po takich zgłoszeniach dostawałem specjalne wersje programu tylko pod moje konkretne urządzenie zawierające jakieś poprawki.

Domyślnie

Ja od 6 lat jeżdżę z Modecom-em MX2 i w ciemno polecam każdą jego następną wersję (MX2 HD, MX3 HD). Myślałem, że się zepsuje i kupię nową, a tu nic z tego

Domyślnie

Tak z ciekawości, co was trzyma przy AutoMapie w dobie nawigacji googlowej, waze i takich tam?

Transfer?
    Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
    Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
    Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć

Domyślnie

Przyzwyczajenie, niezawodność i perfekcyjne działanie off-line. Oczywiście piszę moje zdanie

Gaduła Awatar zgera
    Miasto
    Siedliska, Podkarpacie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RobertMiernik Zobacz posta
    Tak z ciekawości, co was trzyma przy AutoMapie w dobie nawigacji googlowej, waze i takich tam?

Transfer?
    Robert, używam tylko nawigacji w urządzeniu GPS, telefon mam zwykły bez dostępu do internetu dlatego nawigacja w telefonie dla mnie jest niedostępna.
    Dlaczego automapa, a no dlatego że na innych mapach nie ma drogi do mojej posesji i może to kwestia przyzwyczajenia to ta aplikacja najbardziej mi odpowiada, komfort obsługi.
    To że wyznaczanie tras czasami płata figle to normalne, sprawdzam zawsze trasę i jeśli nie jest po mojej myśli wskazuję punkty na trasie i jadę tak jak chcę.
    Decyzja zapadła, zamówiłem Modecoma MX4 wersja bez HD, jak dojdzie to przetestuję.
    NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zgera Zobacz posta
    ... dlatego że na innych mapach nie ma drogi do mojej posesji i ...
    To czas najwyższy zalogować się do google i mapmakera i sobie drogę dorysować.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zgera Zobacz posta
    bez dostępu do internetu dlatego nawigacja w telefonie dla mnie jest niedostępna.
    here maps dawniej nokia maps
    są offline
    korzystam, działają dobrze
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez notdot Zobacz posta
    here maps dawniej nokia maps
    są offline
    korzystam, działają dobrze
    Ale sposób wyszukiwania jest tam zupełnie inny niż w typowych nawigacjach (podobnie jak w google maps). Od kiedy mam w samochodzie wbudowaną nawigację, to tęsknię za automapą. Chociaż wyszukiwanie najlepiej miał zrobione TomTom.

A google maps też działa offline. Trzeba tylko zapisać sobie obszar w pamięci. Korzystam gdy gdzieś lecę samolotem. Rewelacyjna jest zwłaszcza funkcja wyszukiwania komunikacji miejskiej (to już tylko online).
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Może i jest inna ale z punktu a do punktu b poprowadzi, więc mi wystarcza
    możliwe, że się nie znam a monitor mam słaby