Close

Strona 104 z 217 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154204 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 031 do 1 040 z 2164

Domyślnie

Leica ma stałą cenę bez względu na stopień zaawansowania technicznego i użyte materiały.
    Po prostu musi kosztować

Inna sprawa, że u mnie temacie zdjęć z Leicy nic się nie zmienia.
    Ostrość, rozmycie, kolory.... biją resztę.
    Fotografowanie jest równoznaczne z przywłaszczaniem sobie zdejmowanego przedmiotu. Oznacza to wchodzenie w pewien stosunek, który kojarzy się nam z poznaniem, czyli zawładnięciem. Susan Sontag
    A7 II Zeiss Batis 25/2 85/1,8 500px FB

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez meliszipak Zobacz posta
    Inna sprawa, że u mnie temacie zdjęć z Leicy nic się nie zmienia.
    Ostrość, rozmycie, kolory.... biją resztę.
    Też tak uważam. I nie łudzę się, że po przesiadce z Leiki na Sony niczego nie straciłem (ale zadecydowały względy praktyczne). Rozumiem też koncepcję redukcji do minimum, skupieniu na tym co najważniejsze, blabla itepe., choć nie wierzę, że ekranik w aparacie przeszkadza komuś robić zdjęcia - można go przecież nie używać, ba nawet zakleić taśmą . Taka redukcja mogłaby nawet zwiększyć nieco dostępność systemu poprzez niższą cenę body. Ale nie, za taki odchudzony Leica życzy sobie... więcej, co odbieram jako kiepsko skrywaną drwinę z klientów, a sam aparat przesuwa z kategorii potencjalnie użytecznego narzędzia do grupy galanterii fotograficznej dla snobów, w której Leica wydaje się specjalizować w ostatnich latach (vide 60 Limited Edition, jakieś poobijane kravitze za bzdurną kasę, drewniane pudełeczka i jedwabne rękawiczki...)
    N -> L -> S

Domyślnie

Poniżej jeden pan tez się przesiadł na Sony. Pozbywa się swojej M60, może kogoś to zainteresuje
    http://www.summilux.net/forums/viewt...p?f=20&t=76766
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Ponieważ że ne parle pa franse, pozwoliłem sobie skorzystać z google translate:

"Proponuję sprzedać moje pole M60 + 35 luksów i jego własny woreczek. Pudełko jest pełna. Przekazywanie i na pole. Wszystko jest absolutnie nowym. Nigdy nie korzystałem."

I to egzaktemą pokazuje, jak tego rodzaju sprzęt jest użytkowany

O! I białe rękawiczki z jedwabiu są w zestawie! Żeby się nigdy niekorzystany sprzęt nie pobrudził przy przekazywaniu na polu
    Ostatnio edytowane przez Cooder ; 29-04-2016 o 19:56
    N -> L -> S

Domyślnie

No cóż, jedni zbierają znaczki, inni puszki po piwie, a jeszcze inni Leiki
    Pozdrawiam
    Paweł

Moja radosna twórczość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JacekB Zobacz posta
    No i stało się. Od dzisiaj nie mam już żadnego alibi, żeby nie kupić cyfrowej Leiki M poza tym jedynym, że analogowe wciąż sprawują się wyśmienicie.
    Spełniło się moje marzenie, żeby nie było niczego oprócz pokręteł czasu naświetlania, przysłony i ISO.
    Mamy M-D typ 262 czyli seryjną wersję edycji 60. Zero LCD, zero menu, zero wideo, zero life view. Z drugiej ręki zapewne dość długo jeszcze nie będzie dostępna, więc przyjdzie kupić z pierwszej ręki. A i to nie od razu, bo jeszcze trzeba pokonać największą barierę, czyli finansową.

https://de.leica-camera.com/Fotograf...ca-M-D/Details
    Mają rozmach s...ny

Domyślnie

I to nie jest ich ostatnie słowo. Jeszcze światłomierz się ostał i jakieś inne drobiazgi, które dałoby się wywalić, więc nadal mają pole manewru.

Domyślnie

Pamietam jak mi kiedys padly pod rzad dwie karty w aparacie. Szczescie, ze od czasu do czasu zdarza mi sie zerkac na wyswietlacz.
    Inzynierowie Lajki musza byc pewni niezawodnosci technologii, by nie miec na sumieniu zawalu serca kogos kto wroci po calodniowym szwedaniu z pusta karta.
    Tyle, ze - moze to nie jest model dla tych, ktorzy zaprzataja sobie glowe zdjeciami, wiec nie ma problemu.

Domyślnie

Robercie, ja też kiedyś zerwałem film z całonocnego szwędania się po berlinie może pamiętasz ?
    i wciąż żyję.
    czasem też na karcie jest, w potem czarna dupa.
    więc nie przejmowałbym się drobiazgami.
    zdrówko.

Domyślnie

Wiem, ze film mozna zerwac, tyle ze po 36 klatce powinienes poczuc, ze za dlugo Ci sie fotografuje. O recznym naciagu nie wspominajac bo wtedy slychac i czuc czy film sie przewija.
    Dodatkowo kiedy slyszysz, ze migawka pracuje, jest male prawdopodobne, ze cos pojdzie nie tak*. No i jesli nawet cos sie spieprzy to nie tracisz 500 klatek tylko 36 (albo 12).
    OK. Rozumiem, ze chcieli byc oryginalni. Spoko. Niewiele by jednak kosztowalo wstawienie w aparat modulu WiFi i przerzucenia podgladu na telefon, i dodanie na gore malego wyswietlacza E-INK (wielkosci tego z M z liczba klatek, stanem baterii i ISO.
    Strasznie dziwna to firma. Robi genialne obiektywy, swietny obrazek (M9) a jednoczesnie ma takie parcie na hipsterke. Mam tylko nadzieje, ze to tylko auto-persyflaz i na samej hipsterce sie nie skonczy.

* poza Hasselbladem, ktory mi kiedys zamykal migawke z podgladu a nie otwieral do naswietlania. Dzwiek byl nie do odroznienia.

Strona 104 z 217 PierwszyPierwszy ... 45494102103104105106114154204 ... OstatniOstatni