Close

Strona 94 z 217 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 2164

Domyślnie

Czyli pan jest wybitnym teoretykiem.
    Niestety w praktyce szkła się potrafią różnić i dopasowanie dalmierza pod jedno nie musi przenosić się na pozostałe.
    Poza tym co w przypadku, jeśli szkło na przykład nie osiąga nieskończoności?
    Chyba, że mowa o szerokich ciemniakach, to wtedy można nawet na słuch ustawiać.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Woytku - na logikę. Jak miałoby to działać? Poprawne ustawianie ostrości z jednym szkłem będize poprawnie ustawiac ostrość z drugim, O ILE to drugie szkło prawidłowo działa. Bo obiektyw sam w sobie może być rozjechany. I wtedy lipa. Przecież to się kupy nie trzyma - ustawiasz dalmierz, prawidłowo ostrzy z jednym szkłem, obiektyw nie ma wpływu na jego pracę, wobec tego z jakeigo powodu z innym obiektywem miałoby to nie działać? To bez sensu. może leika bierze taką kasę za ustawianie dalmierza oraz korekcję wszystkich obiektywów, które im się wysyła.

Domyślnie

No przecież sam sobie odpowiedziałeś.
    I wiem, co mówię, bo mam kilka szkieł i każde nieco inaczej ostrzy z tym samym body. Mówię o jasnych standardach i tele.
    Jeśli wszystkie szkła masz idealnie wyjustowane, to problem jest niewielki, i taką "kalibrację za stówkę" samego dalmierza to samemu sobie można zrobić przy odrobinie wprawy.
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

No więc właśnie. Ale napisałem, że jak ktoś ma do wyregulowania DALMIERZ to mozna rozważyć ofertę pana z Gdyni.

Domyślnie

Franek_, nie przeczę, że w Gdyni by sobie poradzili z dalmierzem, ale po kilku latach używania zakładam także ewentualną konieczność korekty obiektywów. Taki kompleksowy serwis wydaje mi się rozsądny, a jedynym pewnym miejscem do jego wykonania właśnie serwis fabryczny.
    Poza tym ja nie mam szczęścia do wykonawców, serwisantów, majstrów Prawie wszystko już robię sam, ale "czasem czasu" brak...
    ...i wtedy czekam co się nie uda
    Kilka dni temu nie chciało mi się jechać 60 km do ASO by wymienić olej i filtry w aucie. Miejscowy, wszystkowiedzący, magik wymienił. Przestało działać ogrzewanie. Zanim znalazł tę zapadkę co mu się zapadła przy wymianie filtra to ja straciłem tę godzinę, co ją wcześniej zyskałem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Franek_ Zobacz posta
    No więc właśnie. Ale napisałem, że jak ktoś ma do wyregulowania DALMIERZ to mozna rozważyć ofertę pana z Gdyni.
    Ale Twój imiennik ma do wyregulowania nie tylko DALMIERZ.

PS Spóźniłem się.
    Ostatnio edytowane przez wpkx ; 01-02-2016 o 21:05
    Snoblesse oblige:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wpkx Zobacz posta
    PS Spóźniłem się.
    za karę wrzucasz trzy zdjęcia B&W, lub jedno kolorowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jai pur Zobacz posta
    za karę wrzucasz trzy zdjęcia B&W, lub jedno kolorowe

Snoblesse oblige: