Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Wątek: CKK Jordanki

Domyślnie

Ho ho, faktycznie ten budynek to kopalnia kadrów!

Szczerze zazdroszczę takich możliwości, w Krakowie ta okrągła arena na której odbywają się koncerty i inne mecze jest w środku tak masakrycznie nijaka... Po prostu wzięli okrągły stadion bez grama finezji i zamknęli od góry dachem - ot i wszystko... Tutaj widzę, że można tam chodzić i chodzić i za każdym rogiem, by tak rzec - inna ciekawa perspektywa.
    pozdrawiam bombelkowo

Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.

Domyślnie

Dobrze pokazane wnętrze obiektu, ja również wyróżniłbym 3 i 10. Rozumiem, że niecodziennie można z taką swobodą tam wnętrza fotografować ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 2pompony Zobacz posta
    Ho ho, faktycznie ten budynek to kopalnia kadrów!
    Taka ciekawostka. Wszystkie kadry to ogniskowa 14 mm albo 35 mm. Użyłem tylko dwóch stałek. Wszystko robione z ręki. Ale tak naprawdę jaki by się nie podpięło obiektyw to zrobi się całą masę fajnych kadrów. Oczywiście nie mówię to o 400/2.8

Cytat Zamieszczone przez Dune Zobacz posta
    Dobrze pokazane wnętrze obiektu, ja również wyróżniłbym 3 i 10. Rozumiem, że niecodziennie można z taką swobodą tam wnętrza fotografować ?
    Niestety nie. Wejście było zorganizowane.

Domyślnie

Tak myślałem, ale z tego co widzę w sieci z zewnątrz obiekt jest równie interesujący.

[QUOTE=loki_p;3668239]Taka ciekawostka. Wszystkie kadry to ogniskowa 14 mm albo 35 mm. Użyłem tylko dwóch stałek. (...) QUOTE]

14 mm jakiego producenta ? Dobrze się spisała.

Domyślnie

Tak myślałem, ale z tego co widzę w sieci z zewnątrz jest obiekt jest równie interujący.

14 mm jakiego producenta ? Dobrze się spisała.
    Z zewnątrz też jest co fotografować. Czekam z tym na lepsze warunki pogodowe i trochę zieleni w kadrze

14 mm mam Falcona. To dokładnie to samo co Samyang.

Domyślnie

Dzięki za info - a tyle można przeczytać narzekań na dystorsję tego obiektywu.

Domyślnie

Dzięki za info - a tyle można przeczytać narzekań na dystorsję tego obiektywu.
    Dystorsja jest gigantyczna ale to kwestia jednego guzika w obróbce. Nie ma problemu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez loki_p Zobacz posta
    Dystorsja jest gigantyczna ale to kwestia jednego guzika w obróbce. Nie ma problemu.
    Przepraszam, że męczę, ale właśnie przymierzam się do kupna UWA - który program dysponuje tym odpowiednim guzikiem (profilem) ? Od Adobe ?

Domyślnie

Odpowiedni profil znajdziesz do ACR i Lightrooma. Nawet tu na forum ktoś go linkował w wątku o tym szkle.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów