Szukaj
To wtedy byłby następcą D700. Bo D750 nim nie jest (tak jak D7000 nie był następcą D300).
Na następcę D300s czekano długo. Pewnie kiedyś będzie i następca D700.
Ale tu rozkminiamy to tak jakby to btyło coś ważnego.
mamy do dyspozycji to co wyprodukował nikon i tyle. każdy coś tam sobie wybierze.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Kiedy są jakieś najbliższe targi (imprezy) photo...? Tam coś się pojawi.![]()
Nie wiem tylko dlaczego to, że nie jest bezpośrednim następcą legendarnego D700 ma być postrzegane jako wada. Jest to inne body. Mniejsze, lżejsze, z rewelacyjnym AF i niesamowitą matrycą - dla mnie świetnie nadaje się do reportażu. Ma też dobrą cenę, relatywnie szybko się zwraca. Wiem, D700 to wciąż dobre body, samo go miałem. Wciąż robi zdjęcia i można nim spokojnie pracować.
Wiele osób narzekało, że nie ma takiego 5Dmk3 w Nikonie bo to taka właśnie reporterska puszka, w czym D750 jest od niego gorszy?
IMHO D750 w obudowie D810 nie będzie, czyli nie będzie też takiego idealnego nowego D700. Świat się zmienia, trendy się zmieniły. Oby był D760, taki jak D500. Czego sobie i Wam życzę.
z pozdrowieniami - KrzysiekNikon Z6 + Zf + Z9 + N14-24/2.8S + N24-70/2.8S + N70-200/2.8G VR II + N35/1.8S + N50/1.8S + 75/1.5 + N85/1.8S + N105/1.4E
Jak dla mnie to D750 jest następcą D600.
Niestety D600 zaliczył wpadkę i trzeba było szybko zareagować, więc wyszedł D610, który miał odciąć producenta od problemu. W tym samym czasie kończono prace nad następcą.
Produkcja D610 razem z D600 jest prawdopodobnie większa niż normalnie dla jednego modelu (musiała pewnie zabezpieczyć ewentualne zwroty i wymiany) - więc model dalej istnieje. Następcę trzeba było jakoś wpasować w całą sytuację i dlatego mamy D750 zamiast D650.
Zawsze trzeba znaleźć jakiegoś kozła ofiarnego. Nikon nie zrobił nowego D700 i kto jest winny? D750
Wiedząc ile sobie wstępnie życzą za D500 pomyślałem sobie, że cena jego FXowego odpowiednika pewnie z miejsca zwaliłaby z nóg 97% bywalców tego forum.
@Ketosz
Stworzenie i utrzymywanie dwóch linii zamiast jednej tylko po to by zatuszować to czego i tak nie udało się zatuszować. Możliwe ale wg mnie mało realne.
Ostatnio edytowane przez cz4rnuch ; 04-02-2016 o 15:32
Cena następcy D700 będzie w okolicach 11-12-13 tys. To tak na dziś. Powinien być droższy od D500 i od D810 - bo to dziś już staroć
Podaję cenę aparatu którego nie ma -jaja się dzieją
![]()
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami