Szukaj
Odpowiadam jedynie za to co napisalem - nie za to co zrozumiales
portfolio - www.piotrfajfer.com
Sailor, a jakby napisał "Proszę o sugestia co zrobić żeby wyglądało jeszcze gorzej", to pomógłbyś?![]()
W takim razie skoro nawet nie leży koło "ładnie" to może jakieś rady ?
Robiąc zdjęcia użyłem małego "namiotu" bezcieniowego, lampa błyskowa od góry, obiektyw nikkor 50mm 1,8 w body Nikona D80. Z tego co już wyczytam to robiąc zdjęcia biżuterie używa się kilku zdjęć z różnymi sposobami oświetlenia, a potem łączy to się w całość, no ale nie mam statywu więc taka zabawa odpada.
Witam. Wydaje mi sie, ze na kazdym zdjeciu jest za jasno. Albo zmniejsz ISO, albo zmniejsz blysk lampy, albo oba. Poza tym troche pokombinuj: poprzestawiaj, zmien kat, odleglosc, moze tlo? Zdjecie produktu to wbrew pozorom latwiejsza IMO robota, niz np. praca z modelem -nic Ci sie nie rusza, nie ucieka, nie robi min, nie mruga etc. Nizej masz przykladowe fotki, ktore zrobilem Nikonem D3100 i o ile pamietam Nikkorem 35G. Bylem u kogos w odwiedzinach i poprosil mnie o zrobienie paru zdjec na aukcje. Za tlo uzylem materaca dzieciecegoSwiatlo zastane, calosc stoi obok okna, strzelane z reki. Wiem, ze mozna sie przyczepic do tego i owego, ale biorac pod uwage sprzet i czas jaki na to mialem to chyba nie jest najgorzej.
Slowem kombinuj.
1
2
3
4
D600; T 28-75 F2,8; S Art 24 1,4; N 50 1.8G; N 80-200 2.8; Metz 50 AF-1, Manfrotto 390
Skontaktuj się z nami