Close

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Domyślnie 2 lcd - ktory wybrać ?

Szukam jakieos znosnego LCD 19 cali, niestety mam ograniczony budżet coś około 1000 zł. Znalazłem coś takiego - http://www.komputronik.pl/Monitory_L...elny,id,36524/ -
    oraz Eizo - http://www.komputronik.pl/Monitory_L...elny,id,31905/

Czy różnica jest znaczna na korzysc tego Eizo ? , czy też na tm pułapie cenowym to raczej różnice są minimalne i lepiej wziac ładniejszego "dla mnie" Samsunga ?

A może lepiej nie porywać się z motyką na słońce i kupić cos takiego ? - http://www.allegro.pl/item217207147_...n_idealny.html

Co byscie radzili ?
    Ostatnio edytowane przez Locter ; 26-07-2007 o 03:52

Domyślnie

Co jak co - ale ja bym się już nie ładował w monitor kineskopowy. Szkoda oczu - zwłaszcza na taki
    "telewizor"
    Za 1000 dostaniesz coś ze średnio niższej półki. Chociaż dzisiaj jakość obrazu już tak bardzo nie odbiega nawet od tych droższych.
    Kilka dni temu kupiłem za 600 złotych panoramę Hyundaia 19'. Też fajnie działa. Nawet gry młodego nie są zdeformowane.
    Tutaj jest... podpis

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amirez Zobacz posta
    Za 1000 dostaniesz coś ze średnio niższej półki. Chociaż dzisiaj jakość obrazu już tak bardzo nie odbiega nawet od tych droższych.
    Za 1 tys zł kupuje się niskobudżetowy sprzęt z licznymi defektami obrazu. Jakość obrazu odbiega zasadniczo od lepszych.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Locter Zobacz posta
    Szukam jakieos znosnego LCD 19 cali, .....Co byscie radzili ?
    Prośba.
    Są tacy, którzy z różnych względów nie klikają na linki, np. nie mają czasu itp, itd.
    Może podawać nazwy interesujących modeli w poście + link?
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wini Zobacz posta
    Prośba.
    Są tacy, którzy z różnych względów nie klikają na linki, np. nie mają czasu itp, itd.
    Może podawać nazwy interesujących modeli w poście + link?
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=32374

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Za 1 tys zł kupuje się niskobudżetowy sprzęt z licznymi defektami obrazu. Jakość obrazu odbiega zasadniczo od lepszych.
    Czy ty w każdym wątku o monitorach musisz robić sobie kryptoreklamę i dołować pytającego? Masz w tym swoim super-hiper-profi-sklepie lepszy LCD za 1000 butto? Jak masz to go koledze zaproponuj, daj stosowny upust i sprzedaj. Locter wyraźnie napisał, że ma na monitor tysiąc. Tysiąc, a nie dziesięć tysięcy. I szuka możliwie najlepszego monitora za ten tysiąc brutto. ROZUMIESZ?
    Jacek

Domyślnie

Po pierwsze. Proszę zmienić ton. Uporczywe czepianie się moich postów, okraszone nieuprzejmymi uwagami, nie jest już zabawne.

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Locter wyraźnie napisał, że ma na monitor tysiąc. Tysiąc, a nie dziesięć tysięcy.
    Po drugie. Nie sprzedam koledze Locterowi monitora. Uważam jednak, że powinien wiedzieć co kupuje, jeśli zdecyduje się wydać ów tysiąc złotych. Nie ma znośnych monitorów za tą kwotę. Nie ma nawet słabych. Są bardzo słabe. Włączając w to przytoczony model Eizo. Marka w tym przypadku na nic. Jeśli ktokolwiek twierdzi coś innego, dodatkowo w kontekście wyrwania tego tysiąca od Loctera, to jest obrzydliwym kłamcą, wpychającym klienta na minę.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 26-07-2007 o 23:23
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.

Domyślnie

Czyli co? Ma nie kupować żadnego monitora, ma patrzeć w ścianę i nie korzystać z komputera, bo go nie stać na wydanie kupy kasy? Zastanów się chwilę nad tym co wypisujesz. Rozumiem, że masz w swojej fotograficznej torbie nie mniej niż: D2Xs, D2Hs, Nikkory 12-24, 28-70, 17-55, 70-200VR, 85/1.4, Micro 105 VR, 200/2 VR i 200-400 VR. Jak tego nie masz to uprzejmie cię informuję, że wywaliłeś kasę w błoto i kupiłeś g...o. Poczuj się teraz jak przeciętny użytkownik tego forum. Użytkownik, którego nie stać na więcej, niż LCD za tysiąc - tak jak ciebie na porządny sprzęt foto. Teraz dotarło?

Może jeszcze odnośnie kryptoreklamy. Na forum są dwa bannery IMFOTO i FOTO-MIL. Napisz do admina, dogadaj się, zamieść banner reklamowy, to zmieni się twoja wątpliwa moralnie sytuacja.
    Jacek

Domyślnie

Tom01. Don't worry, be happy. Szkoda nerw. Uwierz mi. Nic nie wskurasz i nie ma sensu dawać rozsądnych argumentów. Nie ma sensu dawać jakichkoliwiek. Akurat mogę sobie tak pisać, bo jestem na liście ignorowanych JK i od tego czasu po mnie nie jeździ.

Domyślnie

Czyli co? Ma nie kupować żadnego monitora, ma patrzeć w ścianę i nie korzystać z komputera, bo go nie stać na wydanie kupy kasy?
    Nie wiem, decyzja należy do kupującego. Stoi obecnie w sytuacji zbyt małego budżetu na sprzęt. Wiele jest takich sytuacji. Za 129 zł nie kupi się roweru, a za 9 zł nie kupi się okularów przeciwsłonecznych. To są namiastki produktu, który chcielibyśmy kupić. Najczęściej nie spełniające, lub źle spełniające swoją podstawową funkcję. Ludzie myślą jednak po fakcie, skuszeni ceną i/lub sprytnym marketingiem. Są firmy które wyrosły na potentatów na takich towarach. Skrajny przykład: Mango Telezakupy.

Rozumiem, że masz w swojej fotograficznej torbie nie mniej niż: D2Xs, D2Hs, Nikkory 12-24, 28-70, 17-55, 70-200VR, 85/1.4, Micro 105 VR, 200/2 VR i 200-400 VR.
    Nie, ale nie mam małpki z plastikowym obiektywem, z zoomem 120x, systemami APF, MST, EDP itd. Ty, jak sądzę również nie zszedłeś poniżej jakiegoś rozsądnego optimum.

Może jeszcze odnośnie kryptoreklamy. Na forum są dwa bannery IMFOTO i FOTO-MIL. Napisz do admina, dogadaj się, zamieść banner reklamowy, to zmieni się twoja wątpliwa moralnie sytuacja.
    Zasadę swego istnienia na tym forum wyjaśniłem kilkukrotnie. Jeśli decyzją administratorów będzie zmiana moich metod, opisów, stopki itd, podporządkuję się. Póki co, sugeruję zgłaszać reklamacje w wątkach administracyjnych.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 26-07-2007 o 23:45

Strona 1 z 7 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów