A czy jakaś prywatna podpowiedź ([email protected]) - gdyby nie zależało mi jednak na fakturze.![]()
Szukaj
A czy jakaś prywatna podpowiedź ([email protected]) - gdyby nie zależało mi jednak na fakturze.![]()
Potrzebuję wydrukować zdjęcia na papierze 10x15. Format, itp. mam wszystko ok.
Chciałbym jednak drukować je w poziomie. W LR mam ustawioną orientację poziomą, zarówno w ustawieniach layout'u (klawisz po lewej stronie modułu), jak i drukarki (klawisz po prawej stronie modułu). Mimo tego, papier muszę ładować pionowo...
W ustawieniach urządzenia windows też (to samo, co ustawienia drukarki w LR).
Pomóżcie, bo zgłupiałem już. Czy jest jeszcze jedna opcja/okno, gdzie należy odznaczyć orientację?
Jeśli to ma znaczenie, to drukarka Epson L850.
N
Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.
było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II
moje pstryki, na fejsie, instagram
camera obscura i ta i ta...
parę fotek
To radzę Ci po dobroci (wspomnisz moje słowo!), żeby już teraz, na wczesnym etapie opracować sobie taki workflow, żebyś za rok się nie obudził z ręką w nocniku i rocznym zapasem zdjęć nieodpowiednio obrobionych, źle lub niepełnie zarchiwizowanych, i tak dalej...
Oczywiście wiesz, ze NX2 nei obsługuje D7200, więc wymyśl sobie jak to obejść - ale tak, jak napisałeś poprzednio to ja bym tego nie robił, bo masz obróbkę podzieloną na dwa różne programy. To nei jest dobre wyjście, bo musisz archiwizować zbyt wiele rzeczy. Najlepsze wyjście to konwersja NEFów do czegoś równie dobrego, a co otwiera NX2, i dalsza praca już w tym programie i archiwizacja nei wszystkiego, tylko tych skonwertowanych.
No ale jak już mówiłem, każdy sam sobie sterem i czymś tam, więc tak się wyśpisz, jak sobie pościelesz.
pozdrawiam bombelkowo
Jak ktoś się rzuca, że nie wie jakie zdjęcia robię: proszę bardzo (flickr), choć stare.
Dlaczego twierdzisz, że tutaj jest 100% legalne.
Pytam bo tutaj jest troszkę taniej a też wygląda na legala.
Skontaktuj się z nami