Szukaj
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Chyba zdecyduję się na trasę polecaną przez Zgerę, choć kolega z pracy poleca też coś takiego: http://mapa-turystyczna.pl/route/gtr
Poleca Ci najmniej atrakcyjną trasę na Małą i wielką Rawkę, byłem tam i uważam że pozostałe trasy są bardziej ciekawe widokowo, tutaj jedynie ciekawy punkt to połączenie trzech granic, ostrzegam jednak przed przekraczaniem granicy z Ukrainą, konsekwencje mogą być nieprzyjemne.
Ciekawą trasą jest również wejście na Połoninę Wetlińską z Brzegów Górnych i przejście na Smerek i zejście do Kalnicy.
Mimo wszystko polecam wariant Tarnica - Halicz - Rozsypaniec - Wołosate, piękny widok na Krzemień i ogólnie ciekawy szlak, będę się upierał aby zaczynać od Tarnicy, po kilku godzinach marszu powrót drogą asfaltową jest łatwiejszy, chociaż asfaltu niewiele tam zostało, bardziej droga żwirowana.
Życzę dobrej pogody i miłych wrażeń z pobytu w Bieszczadach, 100% kolorków jesieni chyba jeszcze nie będzie.
NIKON D3100, NIKKOR 18-55 VR II, 18-105 VR,
Dzięki za komentarz. Co do Twojej trasy to też wolę opcję z przejściem "ceprostrady"na końcu - w razie załamania pogody wolę iść asfaltem. Życzenia na pewno się przydadzą, chętnie wybrałbym się później, ale niestety mój kolejny wolny weekend jest w grudniu.
Jak wygląda jakość drogi (dziury, krętość remonty), Rzeszów - Sanok (19 i 886) (opcja nr 1)? W teorii z Krakowa jest o ok. 40 km dalej niż przez Tarnów - Pilzno - Brzostek - Krosno (opcja nr 2), ale jednak znacznie mniejszy odcinek autostradą. Będę jechał wieczorem, po dniu pracy, więc wolę nadłożyć km żeby jechać bezproblemowo, tylko nie wiem czy jest sens.
Mam do Was pytanie, prawdopodobnie wybiorę się do Chamonix na kilka dni, będzie to wypad raczej czysto turystyczny, bo jednak listopad nie bedzie dobrym okresem na chodzenie po górach.
Spędzem tam około 2-3 dni, jest ktoś, kto mógłby coś polecić, co najlepiej zwiedzić, zobaczyć-bym nie musiał tracić czasu na szukanie?
Będę bardzo wdzięczny
Zbyszku, niestety ale 5. Bo 4 na Słowacji 3 taternik ów i jedna osoha
Wszystkiego dobrego w tym roku Nam wszystkim życzę.
Oby nasze wszystkie wyjścia i powroty były szczęśliwe.
Życzę Wam, wysokich szczytów, wspaniałych przygód, osiągniętych celów.
![]()
Skontaktuj się z nami