Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 53

Wątek: Konto pocztowe

Domyślnie Konto pocztowe

Cześć,

Ostatnio okazało się, że na outlook.com nie dochodzą mi niektóre maile, a osoby, które je wysyłają nie mają informacji zwrotnej. Nie jestem w stanie tego zaakceptować, że część maili gdzieś ginie, więc mam pytanie jakie konto pocztowe byście polecili? Może być płatne, byle w rozsądnej cenie. Miałem płatne na wp.pl ale tam było dużo spamu.

Domyślnie

Maile mogą mieć załączniki i uznawane jako spam i z automatu usuwane. Wtedy nadawca niekoniecznie musi dostać powiadomienie o braku doręczenia.

Domyślnie

Googlowy Gmail?
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zdyboo Zobacz posta
    Googlowy Gmail?
    Chyba nie piszesz tego poważnie? Czytałeś ich warunki na jakich udzielają kont mailowych?

Domyślnie

Piszę poważnie, czytałem, ale nie mam paranoi.
    Pozdrawiam!
    Tomasz Zych
    tomzych.com
    analogowiortodoksi.pl

Domyślnie

Mam gmaila od lat i czasem używam do mniej istotnych kontaktów. Z WP byłem zadowolony bo łatwa domena i spamu nie było. Ale jak się pojawił na płatnym koncie to stwierdziłem, że zadzwonię do pomocy i wtedy okazało się, że połączenie telefoniczne z nimi kosztuje. Nie odnowiłem usługi płatnej i nadal mam u nich konto darmowe. Teraz szukam czegoś pewnego. Chciałem zainstalować własny serwer na Synology ale obawiam się co będzie jak prąd padnie podczas nieobecności w domu. Stąd szukam jednak coś pewnego na zewnątrz.

Domyślnie

home.pl ?

A jak masz staly adres IP w domu, kup wiekszego UPSa, co pociagnie serwer+router przez 1h i po zawodach.

Domyślnie

Poczta czeka na serwerze nadawcy 4 dni, zanim wróci jako niewysłana. Tak długich przerw w dostawach prądu raczej nie ma.
    Z6III + N 14-30/4, N24-120/4, N 28-75/2.8, N 70-180/2.8 + TC 1,4x, N 24-200, V 20/2.8, V 24/1.8, N 40/2.0, TT 75/2.0, V 85/1.8.
    D750/800 + N 24-70/2.8, N 50/1.8G.

było D70, D40, D60, D80, D90, D700, D7000, D7100, D600, D750, D7200, D7500, Z5, Z6II

moje pstryki, na fejsie, instagram

Domyślnie

Tylko jak wyłączają prąd to muszę pózniej uruchomić serwer przyciskiem . A może jest możliwość go ponownie uruchomić zdalnie?

Do własnego serwera i tak musiałbym mieć jakąś sensowną domenę, żeby adres jakoś wyglądał. Koszt takiej domeny jest czasem wyższy niż konta. Personal na home.pl nie wyglada źle i 50 PLN można przeżyć ale nie znam firmy - czy można na nich polegać czy to firma "krzak"?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ropusz Zobacz posta
    Tylko jak wyłączają prąd to muszę pózniej uruchomić serwer przyciskiem . A może jest możliwość go ponownie uruchomić zdalnie?

Do własnego serwera i tak musiałbym mieć jakąś sensowną domenę, żeby adres jakoś wyglądał. Koszt takiej domeny jest czasem wyższy niż konta. Personal na home.pl nie wyglada źle i 50 PLN można przeżyć ale nie znam firmy - czy można na nich polegać czy to firma "krzak"?
    Jak prad gasnie i serwerek wylaczy sie, raczej nie obudzisz go zdalnie (mozna pobawic sie w wake-on-LAN, ale moze nie udac sie).

home.pl istnieje od ... dawien dawna, mam u nich konto mailowe chyba od 1999r. albo nawet 1998r. Chyba sa jednym z wiekszych providerow uslug internetowych w Polsce.

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów